Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Kent Jørgensen er uddannet maskinmester i 1983 og har været på stålvalseværket siden 1991. Siden 2002 har han som produktionschef haft det daglige ansvar for produktionen og i dag 250 medarbejdere.
Kent Jørgensen er uddannet maskinmester i 1983 og har været på stålvalseværket siden 1991. Siden 2002 har han som produktionschef haft det daglige ansvar for produktionen og i dag 250 medarbejdere.

80.000 ton stål før valsen

Kent Jørgensen er produktionschef hos NLMK DanSteel A/S, som er det eneste stålvalseværk i Danmark. Han har det daglige ansvar for produktionen af stålplader og 250 produktionsmedarbejdere.

»Lige nu ligger der 80.000 ton før valsen,« siger Kent Jørgensen.

Han er produktionschef hos NLMK DanSteel A/S i Frederiksværk – det eneste stålvalseværk i Danmark. Her produceres årligt mere end 500.000 ton stålplader til kunder i både Europa og USA.

De 80.000 ton stål før valsen, som Kent Jørgensen hentyder til, er den mængde stålplader, som der er ordre på at producere. NLMK DanSteel A/S er 100 procent ordreproducerende. Med andre ord bliver der ikke valset en eneste stålplade, som der ikke er en kunde til.

»Det er ikke en branche, hvor man producerer til lager og venter på, at der kommer en kunde. Alle de plader, vi laver, er der en kunde, som venter på at få leveret. Det sætter selvfølgelig et vist pres på produktionen. Vi kører i døgndrift også i weekenden og skal have meget høj oppetid på vores produktionsanlæg, så der er en meget tæt koordinering med vores vedligeholdsfolk om, hvornår de kan få adgang til vores anlæg,« siger Kent Jørgensen, som har været produktionschef siden 2002.

Nye russiske ejere

Kent Jørgensen har været ansat på Stålvalseværket siden 1991 – kun afbrudt af nogle få måneders ledighed i 2002, da Det Danske Stålvalseværk A/S gik konkurs, og han pludselig stod uden job.

»Konkursen kom faktisk som en overraskelse, selv om vi tabte penge hvert år. Men pludselig var det slut. Så stod man der. Men heldigvis blev det kun til en kort pause på nogle måneder. Der kom nye russiske ejere til, som ville starte værket igen, og jeg søgte job i produktionen, men blev opfordret til at søge stillingen som produktionschef, og den har jeg haft lige siden,« siger Kent Jørgensen, som dermed har det daglige ansvar for produktionen af stålplader hos NLMK DanSteel A/S og er chef for cirka 250 medarbejdere.

Kent Jørgensen er uddannet maskinmester i 1983. Herefter sejlede han nogle år og arbejdede offshore, inden han i 1991 fik job på det daværende stålvalseværk i den centrale vedligeholdsafdeling.

Slabs fra Rusland

Stålpladerne bliver til ved en forædling af de såkaldte moder-slabs, som kommer fra NLMK Groups jernstøberi i Lipetsk i Rusland. Herfra går turen med jernbane til Kaliningrad, hvor fra slabs sejles til Danmark, mere præcist NLMK DanSteels A/S’ egen havn i Frederiksværk ud til Roskilde Fjord. De største slabs vejer op til 62 ton.

Her forædles de rå slabs til stålplader, som udformes efter kundernes specifikke ønsker, hvad angår både dimensioner og den behandling de skal have. I processen indgår ovne, som har temperaturer tæt på 1.300 grader celsius, der kan opvarme slabs til 1.150-1.200 grader, som kræves for at kunne forme og valse slabs til stålplader i de ønskede dimensioner. NLMK DanSteel A/S råder over Europas nyeste stålvalse (valsestol), som blev installeret i 2012 formedelst en investering på cirka en milliard kroner.

Læs hele artiklen i Maskinmesteren 8, 2018.

 

mandag den 20. august 2018

Relaterede artikler

 • Det digitale skib onsdag den 07. oktober

  I starten af ugen bød Maskinmestrenes Forening velkommen til et webinar i samarbejde med Skibsteknisk Selskab. 104 maskinmestre og skibsingeniører var samlet virtuelt for at høre om 'Det digitale skib’. 

  Læs artiklen
 • Solgte sin virksomhed og fik mere ansvar onsdag den 23. september

  Maskinmester Ulrich Basse fik større ansvar som leder og flere udfordringer, da han solgte sin virksomhed og blev ansat som chef samme sted. Han er Business Manager hos kølegrossistvirksomheden Aircon Teknik.

  Læs artiklen
 • PRESSEMEDDELELSE: Energikonference 2020 – Esbjerg som energisk omdrejningspunkt mandag den 24. august

  For syvende år i træk afholdes i dag den største energikonference udenfor hovedstadsområdet i Danmarks energimetropol Esbjerg.

  Læs artiklen
 • Ørum satser på synergi mellem sol og varmepumpe tirsdag den 28. juli

  Solvarme skal integreres med luft-til-vand varmepumpe hos Ørum Varmeværk for at optimere effektiviteten og skabe størst mulig synergi mellem de naturlige energikilder, luft og sol, i løbet af året.

  Læs artiklen
 • Remote-opgradering af kontrolsystem kom i mål før tid torsdag den 23. juli

  Under corona-pandemien og dens krav om personlig distance har Norfors foretaget en vellykket opgradering af System 800xA på distancen – med flere gevinster til følge.

  Læs artiklen