Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Michael Hansson (t.v.) fra Kvalitek og energiansvarlig Henrik Seemann på PostNords pakkecenter i Brøndby, hvor der er skiftet 1.200 lyskilder til LED.
Michael Hansson (t.v.) fra Kvalitek og energiansvarlig Henrik Seemann på PostNords pakkecenter i Brøndby, hvor der er skiftet 1.200 lyskilder til LED.

PostNord skifter til LED

PostNord har sat sig for at reducere sin CO2-udledning med 40 procent inden 2020 målt i forhold til 2009-udledningen. Et af tiltagene for at nå det mål er udskiftning af konventionel belysning til LED.

CO2-reduktioner og LED-belysning går hånd i hånd hos PostNord. For at nedbringe såvel sin CO2-udledning som sine driftsomkostninger er PostNord ved at energioptimere belysningen i sine bygninger. Det sker blandt andet ved at udskifte traditionel belysning til LED.

Et af de store LED-projekter er gennemført i PostNords pakkecenter i Brøndby, hvor både indendørs og udendørs belysning er blevet opgraderet til en energirigtig løsning, der samtidig giver bedre lysforhold. I alt er 1.200 lyskilder blevet skiftet på pakkecentret, nærmere bestemt i lager- og pakkehaller, administration, kantine og køkken, samt på udendørsarealerne. De nye armaturer bruger cirka 50 procent mindre strøm, og varmeudledningen fra belysningen er stærkt reduceret. Samtidig giver de nye armaturer dobbelt så meget lys som de gamle, hvilket især glæder pakkecentrets nathold, der sætter stor pris på LED-armaturernes kraftige og naturlige lys.

»LED-belysning er godt for CO2-regnskabet, godt for bundlinjen og forhåbentlig også godt for arbejdsmiljøet. Vi er stort set i mål med en 40 procents CO2-reduktion, men fortsætter alligevel vores energioptimeringsprojekter, fordi det også er godt for bundlinjen,« siger maskinmester Henrik Seemann, som er både FM- og energiansvarlig hos PostNord. 

Langvarigt samarbejde

Udskiftningen til LED på pakkecentret i Brøndby er sket i tæt samarbejde med Kvalitek og LEDVANCE. Kvalitek er en rådgivnings- og installationsvirksomhed, og LEDVANCE er en førende producent af LED-armaturer.

»Kvalitek har som rådgiver og installatør stået for hele projektet fra start til slut. De har lavet den indledende analyse, de har rådgivet, de har lavet beregninger, og så har jeg indhentet et kontroltilbud. Efter Kvalitek blev valgt til opgaven, har de stået for planlægningen af opgaven sammen pakkecentrets ledelse. Jeg har først været involveret igen ved overleveringsforretningen,« siger Henrik Seemann, som ud over ansvaret for PostNords energibesparelser i Danmark og er overordnet ansvarlig for drift af virksomhedens bygninger i Danmark og Norge.

Til daglig er Henrik Seemann den eneste medarbejder hos PostNord i Danmark, som arbejder med energibesparelser. Derfor er det meget vigtigt for ham med samarbejdspartnere, som kan arbejde meget selvstændigt:

»Som eneansvarlig for den slags projekter er det ekstra vigtigt, at man har leverandører, som kan arbejde fuldstændig på egen hånd, uden at projektet kører af sporet, og som leverer på de aftalte vilkår, uden at man skal bruge tid på at holde øje med, at alt foregår som aftalt og til tiden. Vi kan regne med Kvalitek og har derfor haft et længerevarende samarbejde med dem,« siger Henrik Seemann.

Læs hele artiklen i Maskinmesteren nr. 9, 2018.

mandag den 24. september 2018

Relaterede artikler

 • Kernekraft forsøger grønt comeback fredag den 19. juli

  To maskinmestre arbejder med en ny generation af kernekraft, der kan anvende thorium-teknologi, og som de mener vil bidrage til en langsigtet bæredygtig og klimavenlig energiproduktion.

  Læs artiklen
 • Asnæsværket konverterer til biomasse torsdag den 27. juni

  Danmarks største kulfyrede kraftværk konverterer til træflis som brændsel. Fra 2020 skal Asnæsværket producere varme til Kalundborg på et nyt biomassefyret anlæg, som sender kullene på pension.

  Læs artiklen
 • Studerende hjælper den grønne omstilling på vej mandag den 24. juni

  To studerende vil med deres bachelorprojekt vise, hvordan man gør biogasanlæg til en central spiller i klimakampen. Løsningen ligger i borgerinddragelse, fakta og reducering af lugt.

  Læs artiklen
 • Nye Crew Transfer Vessels skal sejle i to meters bølgehøjde mandag den 27. maj

  Jo længere havmøller kommer til havs, desto større Crew Transfer Vessels er der brug for. MH-O&Co og Granly Diesel har samarbejdet om nye transportfartøjer, som kan operere i op til to meters bølgehøjde.

  Læs artiklen
 • Studerende skal forme fremtidens klimaløsninger mandag den 20. maj

  Den 27-årige vestjyde, Henrik Schneider, skal være med til at forme Danmarks grønne omstilling. Han er sammen med ti andre unge mennesker blevet udvalgt til Ungeklimaråd, der fremover skal give deres bud på, hvordan klimaudfordringerne skal løses.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.