Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Kemiingeniør Asbjørn Andersen ved en af testfaciliteterne i det nye FACT Lab, hvor tests udføres ved normalt atmosfærisk tryk. FACT Lab giver mulighed for at lave specifikt kundetilpassede tests.
Kemiingeniør Asbjørn Andersen ved en af testfaciliteterne i det nye FACT Lab, hvor tests udføres ved normalt atmosfærisk tryk. FACT Lab giver mulighed for at lave specifikt kundetilpassede tests.

Komponenter nedbrydes i unikke testfaciliteter

FORCE Technology tilbyder nu industrien test af komponenter i FACT Lab, som er det eneste kommercielle af sin art i Norden, hvor komponenter kan blive levetidsprøvet i de allerskrappeste og aggressive miljøer.

Verdens bedste komponent er ikke bedre end sin modstandsdygtighed over for det fysiske miljø, den skal anvendes i. For producenter, leverandører og kunder kan det derfor være af kritisk betydning at lære sine komponenter bedre at kende, inden de tages i anvendelse. Ellers kan der vise sig ubehagelige og måske kostbare konsekvenser.

Derfor tilbyder FORCE Technology nu sine kunder en helt ny testfacilitet – FACT Lab – hvor både producenter og deres kunder kan få udført test af komponenter i aggressive miljøer med høje temperaturer, ekstreme tryk, skrap kemi og mekanisk påvirkning.

»Hvis du som leverandør laver en service- og garantiaftale, som er baseret på ét årligt servicebesøg, og det viser sig, at du skal afsted for at løse problemer eller udskifte komponenter hver anden måned, så kan en god businesscase hurtigt udvikle sig i forkert retning. Her kan vores tests hjælpe virksomheder til at lære deres komponenter bedre at kende, inden der laves en aftale med en kunde, « siger Asbjørn Andersen, kemiingeniør og specialist i korrosion og metallurgi hos FORCE Technology.

FACT Lab muliggør prøvning ved høje tryk og temperaturer i aggressive miljøer (væsker og gasser). Der tilbydes en bred vifte af teknikker til undersøgelse af vandig korrosion af metaller med særlig fokus på korrosionsbestandige legeringer (CRA’er). Der kan ligeledes udføres nedbrydningstest af blandt andet plast, kompositmaterialer og overfladebehandlinger. Det er også muligt at simulere aggressive miljøer i eksempelvis en kemisk proces eller et reservoir.

For eksempel kan FACT Lab teste komponenter i svovlbrinte-miljøer, hvilket blandt andet kunder i spildevandsbranchen kan nyde godt af.

»Mange måleinstrumenter kan ikke tåle svovlbrintemiljøer, og her kan vi simulere forskellige koncentrationer af svovlbrinte, som hurtigt kan trænge ind i måleinstrumenterne, hvis de ikke har den rigtige materialemæssige konstruktion,« fortæller maskinmester Henrik Kaagaard Hansen, salgschef for Materials, Engineering and Compliance hos FORCE Technology.

Tre forskellige testfaciliteter

FACT Lab står for Flexible Accelerated Corrosion Testing. Det er den eneste testfacilitet af sin slags i Danmark – ifølge FORCE Technology.

»Vi vil gerne lægge hovedet på blokken og sige, at vi med FACT Lab kan tilbyde vores kunder en unik testfacilitet. Der er ikke andre kommercielt tilgængelige testfaciliteter i Danmark eller Norden, som svarer til FACT Lab,« siger Henrik Kaagaard Hansen.

FACT Lab kan tilbyde standardtests, hvis kunderne ønsker det, men dér hvor man virkelig kan gøre en forskel for kunderne er de specialdesignede tests, som udformes i samarbejde med kunderne. Muligheden for at lave specifikt kundetilpassede tests tager udgangspunkt i tre forskellige testfaciliteter: En facilitet, hvor tests udføres ved normalt atmosfærisk tryk. En autoklave-facilitet, hvor der kan opereres med temperaturer op til 300 °C og tryk op til 350 bar. Her er emnernes størrelse dog begrænset til en beholder med 7,5 liter væske/gas. Den tredje testfacilitet er en dobbelt-container. Faciliteten består af en sikkerhedscontainer med en indsat testcontainer. Dobbeltcontaineren giver mulighed for at funktionsteste større komponenter eller hele systemer, eksempelvis havari- eller valideringstest.

Læs hele artiklen i Maskinmesteren nr. 9, 2018.

 

mandag den 01. oktober 2018

Relaterede artikler

 • Et maskinmesterjob med masser af kød på mandag den 18. maj

  Jan Nygaard er teknisk chef på Danish Crowns fabrik i Kina, som forædler dansk svinekød til det kinesiske marked. Fabrikken har fuld sporbarhed for alle produkter helt tilbage til de danske svineavlere.

  Læs artiklen
 • Danmarks største ATES-anlæg taget i brug mandag den 12. august 2019

  Kasper Allerup Petersen har ansvaret for Nyt Hospital Bispebjergs nye ATES-løsning. Teknologien er anvendt i over 20 år i Danmark, men er aldrig tidligere blevet udført i denne målestok.

  Læs artiklen
 • Internet of Things er kommet til Skjern torsdag den 06. juni 2019

  Maskinmestrene hos automationsleverandøren Orbital udvikler SCADA-systemer og andre af fremtidens styrings- og overvågningsteknologier, som skal bruges i omstillingen til grøn energi.

  Læs artiklen
 • Pressemeddelelse onsdag den 13. februar 2019

  Servitization kan skabe ny milliardomsætning hos danske fremstillingsvirksomheder

  Servitization er en af de vigtigste byggesten i transformationen af industrien i Danmark. Med det nye initiativ Servitize.DK, skal flere danske virksomheder hjælpes til at udvide forretningen med produktrelaterede serviceydelser. Industriens Fond har bevilliget 29 mio. kroner til projektet, som udføres i et samarbejde mellem FORCE Technology, Copenhagen Business School, Aarhus Universitet, Teknologisk Institut og Alexandra Instituttet.

  Læs artiklen
 • Connie Hedegaard: Maskinmestrene skal vise vejen fredag den 30. november 2018

  Viden giver ansvar. 

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.