Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Kemiingeniør Asbjørn Andersen ved en af testfaciliteterne i det nye FACT Lab, hvor tests udføres ved normalt atmosfærisk tryk. FACT Lab giver mulighed for at lave specifikt kundetilpassede tests.
Kemiingeniør Asbjørn Andersen ved en af testfaciliteterne i det nye FACT Lab, hvor tests udføres ved normalt atmosfærisk tryk. FACT Lab giver mulighed for at lave specifikt kundetilpassede tests.

Komponenter nedbrydes i unikke testfaciliteter

FORCE Technology tilbyder nu industrien test af komponenter i FACT Lab, som er det eneste kommercielle af sin art i Norden, hvor komponenter kan blive levetidsprøvet i de allerskrappeste og aggressive miljøer.

Verdens bedste komponent er ikke bedre end sin modstandsdygtighed over for det fysiske miljø, den skal anvendes i. For producenter, leverandører og kunder kan det derfor være af kritisk betydning at lære sine komponenter bedre at kende, inden de tages i anvendelse. Ellers kan der vise sig ubehagelige og måske kostbare konsekvenser.

Derfor tilbyder FORCE Technology nu sine kunder en helt ny testfacilitet – FACT Lab – hvor både producenter og deres kunder kan få udført test af komponenter i aggressive miljøer med høje temperaturer, ekstreme tryk, skrap kemi og mekanisk påvirkning.

»Hvis du som leverandør laver en service- og garantiaftale, som er baseret på ét årligt servicebesøg, og det viser sig, at du skal afsted for at løse problemer eller udskifte komponenter hver anden måned, så kan en god businesscase hurtigt udvikle sig i forkert retning. Her kan vores tests hjælpe virksomheder til at lære deres komponenter bedre at kende, inden der laves en aftale med en kunde, « siger Asbjørn Andersen, kemiingeniør og specialist i korrosion og metallurgi hos FORCE Technology.

FACT Lab muliggør prøvning ved høje tryk og temperaturer i aggressive miljøer (væsker og gasser). Der tilbydes en bred vifte af teknikker til undersøgelse af vandig korrosion af metaller med særlig fokus på korrosionsbestandige legeringer (CRA’er). Der kan ligeledes udføres nedbrydningstest af blandt andet plast, kompositmaterialer og overfladebehandlinger. Det er også muligt at simulere aggressive miljøer i eksempelvis en kemisk proces eller et reservoir.

For eksempel kan FACT Lab teste komponenter i svovlbrinte-miljøer, hvilket blandt andet kunder i spildevandsbranchen kan nyde godt af.

»Mange måleinstrumenter kan ikke tåle svovlbrintemiljøer, og her kan vi simulere forskellige koncentrationer af svovlbrinte, som hurtigt kan trænge ind i måleinstrumenterne, hvis de ikke har den rigtige materialemæssige konstruktion,« fortæller maskinmester Henrik Kaagaard Hansen, salgschef for Materials, Engineering and Compliance hos FORCE Technology.

Tre forskellige testfaciliteter

FACT Lab står for Flexible Accelerated Corrosion Testing. Det er den eneste testfacilitet af sin slags i Danmark – ifølge FORCE Technology.

»Vi vil gerne lægge hovedet på blokken og sige, at vi med FACT Lab kan tilbyde vores kunder en unik testfacilitet. Der er ikke andre kommercielt tilgængelige testfaciliteter i Danmark eller Norden, som svarer til FACT Lab,« siger Henrik Kaagaard Hansen.

FACT Lab kan tilbyde standardtests, hvis kunderne ønsker det, men dér hvor man virkelig kan gøre en forskel for kunderne er de specialdesignede tests, som udformes i samarbejde med kunderne. Muligheden for at lave specifikt kundetilpassede tests tager udgangspunkt i tre forskellige testfaciliteter: En facilitet, hvor tests udføres ved normalt atmosfærisk tryk. En autoklave-facilitet, hvor der kan opereres med temperaturer op til 300 °C og tryk op til 350 bar. Her er emnernes størrelse dog begrænset til en beholder med 7,5 liter væske/gas. Den tredje testfacilitet er en dobbelt-container. Faciliteten består af en sikkerhedscontainer med en indsat testcontainer. Dobbeltcontaineren giver mulighed for at funktionsteste større komponenter eller hele systemer, eksempelvis havari- eller valideringstest.

Læs hele artiklen i Maskinmesteren nr. 9, 2018.

 

mandag den 01. oktober 2018

Relaterede artikler

 • Drone skal flyve med mennesker mandag den 09. november 2020

  Fire unge iværksættere har udviklet en quadcopter til at flyve med mennesker. I første omgang skal dronen bruges til tunge løft og transport i industrien.

  Læs artiklen
 • Hvem lytter med på dine onlinemøder? fredag den 06. november 2020

  Da den tyske kodemaskine Enigma blev brudt under 2. Verdenskrig, kunne De Allierede følge med i fjendens planlægning. I dag er kryptering afgørende for sikkerheden i mobiltelefoner, e-mails og onlinemøder.

  Læs artiklen
 • Det digitale skib onsdag den 07. oktober 2020

  I starten af ugen bød Maskinmestrenes Forening velkommen til et webinar i samarbejde med Skibsteknisk Selskab. 104 maskinmestre og skibsingeniører var samlet virtuelt for at høre om 'Det digitale skib’. 

  Læs artiklen
 • Maskinmester får nøglerolle i nyt klimapartnerskab tirsdag den 29. september 2020

  Andreas Hestehauge Nielsen står i midten af et nyt samarbejde mellem Schneider Electric og sin arbejdsgiver LTECH. Sammen vil de to virksomheder udbrede førende klimateknologi ud fra en tankegang om, at klimakrisen kun kan løses via en fælles indsats.

  Læs artiklen
 • Ny teknologi accelererer slambundfældningen seks gange fredag den 25. september 2020

  Som første danske anlæg anvender Viby Renseanlæg ny teknologi, som seksdobler bundfældningshastigheden i efterklaringerne, hvilket øger den samlede rensekapacitet markant uden udbygning af anlægget.

  Læs artiklen