Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Jakob Schlichter, Post. Doc. ved Syddansk Universitet
Jakob Schlichter, Post. Doc. ved Syddansk Universitet

Forsker holder oplæg om digitaliseringens fordele og ulemper

Som et led i Industriens Uge afholdes der på Fredericia Maskinmesterskole en temadag med automatisering, digitalisering og fremtidens muligheder på dagsordenen. Her holder Post. Doc. ved Syddansk Universitet, Jakob Schlichter, et oplæg.

Jakob Schlichter stillede velvilligt op til en snak om det oplæg han skal holde på Fredericia Maskinmesterskole som led i Industriens Uge. Oplægget handler om Jakobs helt store vidensområde, hvor han i sommers færdiggjorde sin PhD, digitalisering – mere præcist ERP-systemers anvendelse i små og mellemstore virksomheder.

Oplægget handler selvsagt om selve anvendeligheden, men det handler i ligeså høj grad om at nuancere debatten, fortæller Jakob.

“Digitalisering er mange ting, men det bliver ofte brugt som en bestemt ting. Det dækker over så mange ting, at debatten vil blive mudret hvis ikke vi specificerer hvad det er vi egentlig taler om. Ellers kan vi ikke undgå at tale forbi hinanden” fortæller Jakob Schlichter, Post. Doc. ved Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse på Syddansk Universitet.

Systemerne er ikke nødvendigvis universelle

Det er tydeligt at mærke på Jakob Schlichter, at hans viden om emnet er enorm. Med stor entusiasme forsøger han at forklare om hvorfor ERP-systemerne ikke nødvendigvis er en god idé til de små og mellemstore virksomheder.

“Der er fordele og ulemper ved alt, sådan er det. Men længe har de her ERP-systemer været til de store virksomheder, hvor der blandt andet er fokus på stordriftsfordele, automatisering og sådan. Men udviklingen viser, at de små og mellemstore virksomheder også kan drage mange fordele af systemerne, og så er prisen på vej ned, hvilket åbner muligheden for flere” fortæller Jakob og fortsætter:

“Det er bare vigtigt, at man som lille eller mellemstor virksomhed gør sig overvejelser om fordelene og ulemperne. Der er mange åbenlyse fordele, men der er måske også mange ulemper. De fleste mindre virksomheder konkurrerer på helt andre parametre end de store. De skal være mere fleksible og kreative, og her der ERP-systemerne nok for ufleksible”.

Du kan høre mere til Jakob Schlichter d. 31. oktober på Fredericia Maskinmesterskole. Læs mere her.

Kilde: www.fredericiaavisen.dk

torsdag den 25. oktober 2018

Relaterede artikler

 • Pressemeddelelse onsdag den 13. februar 2019

  Servitization kan skabe ny milliardomsætning hos danske fremstillingsvirksomheder

  Servitization er en af de vigtigste byggesten i transformationen af industrien i Danmark. Med det nye initiativ Servitize.DK, skal flere danske virksomheder hjælpes til at udvide forretningen med produktrelaterede serviceydelser. Industriens Fond har bevilliget 29 mio. kroner til projektet, som udføres i et samarbejde mellem FORCE Technology, Copenhagen Business School, Aarhus Universitet, Teknologisk Institut og Alexandra Instituttet.

  Læs artiklen
 • Connie Hedegaard: Maskinmestrene skal vise vejen fredag den 30. november 2018

  Viden giver ansvar. 

  Læs artiklen
 • Temadag i anledning af Industriens Uge onsdag den 31. oktober 2018

  I anledning af Industriens Uge blev der den 31. oktober afholdt temadag med fokus på automatisering, digitalisering og fremtidens kompetencer.

  Læs artiklen
 • Temadag for industrien tirsdag den 16. oktober 2018

  Digitaliseringen ændrer radikalt forudsætningerne for industrien. Hvordan får vi mest muligt ud af de digitale muligheder?

  Læs artiklen
 • Komponenter nedbrydes i unikke testfaciliteter mandag den 01. oktober 2018

  FORCE Technology tilbyder nu industrien test af komponenter i FACT Lab, som er det eneste kommercielle af sin art i Norden, hvor komponenter kan blive levetidsprøvet i de allerskrappeste og aggressive miljøer.

  Læs artiklen