Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Anne Windfeldt Trolle, Danske Rederier fortæller om arbejdet til søs på Ajour.
Anne Windfeldt Trolle, Danske Rederier fortæller om arbejdet til søs på Ajour.

Brug for flere maskinmestre til søs

Både rederier og leverandører til den maritime branche har brug for maskinmestrenes mange kompetencer.

Maskinmestre er en nødvendig medarbejdergruppe for rederier og andre virksomheder i den maritime sektor – både til stillinger til søs og til virksomhedens aktiviteter til lands.

Og for at danske virksomheder og rederier skal kunne bevare deres konkurrenceevne, er det vigtigt, at der fortsat er et flow af både erfarne og nyuddannede maskinmestre til den maritime sektor, også kaldet Det Blå Danmark.

Anne Windfeldt Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier, vil på Ajour fortælle om de mange spændende muligheder, en arbejdsplads eller en praktikplads i den maritime sektor giver.

»Maskinmestre er eftertragtede på grund af deres brede baggrund, og særligt deres kompetencer inden for el gør dem uundværlige i det maritime. Rederierne er afhængige af stabil drift på skibene, vedligehold og sikkerhed, hvilket typisk påhviler maskinmestrene. Desuden bidrager maskinmestrene til at optimere og udvikle løsninger inden for miljø og klima, så rederierne kan leve op til lovgivningen. Både til lands og til vands er maskinmestre stærke på energioptimering, der reducerer omkostningerne og forbedrer effektiviteten for rederierne, og det får Det Blå Danmark brug for meget mere af i fremtiden,« siger Anne Windfeldt Trolle.

Hør Anne Windfeldt Trolle og mange flere inspirerende indlægsholdere på Ajour 2018.

Læs hele artiklen i Ajour-magasinet.

mandag den 29. oktober 2018

Relaterede artikler

 • Søfarende bør prioriteres i tests onsdag den 29. april

  Danske Rederier, Metal Maritime og Maskinmestrenes Forening kommer med fælles opråb til myndighederne om mulighed for coronatest af søfarende, der skal påmønstre. 

  Læs artiklen
 • Aftale om løsning af besætningsskift under Corona-krisen tirsdag den 07. april

  Maskinmestrenes Forening og Metal Maritime har indgået aftale med Danske Rederier om løsning af problemerne, opstået i forbindelse med udsatte besætningsskift og dermed forlængede ude- og hjemmeperioder.

  Læs artiklen
 • Færgefartens Formel 1-team tirsdag den 20. august 2019

  Molslinjen er et af verdens førende hurtigfærgerederier. Strategien er at holde den tekniske ekspertise i rederiet, og det skaber rige faglige udfoldelsesmuligheder for maskinmestre.

  Læs artiklen
 • Teknisk chef på et krigsskib tirsdag den 19. februar 2019

  Nils Yde Frederiksen er som 37-årig øverste tekniske chef på et af Danmarks største krigsskibe. Han er leder for alt skibets tekniske personale, og en af hans vigtigste opgaver er, at skibet altid skal være klar til kamp.

   

  Læs artiklen
 • Fortsat førerposition kræver øget indsats fredag den 04. 2019

  Danmark er en grøn vindernation, men at nå målet om en CO2-neutral energiforsyning i 2050 kræver, at CO2-reduktionerne øges med 2-3 gange. Så indsatsen skal øges, sagde Connie Hedegaard på Ajour 2018.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.