Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Anne Windfeldt Trolle, Danske Rederier fortæller om arbejdet til søs på Ajour.
Anne Windfeldt Trolle, Danske Rederier fortæller om arbejdet til søs på Ajour.

Brug for flere maskinmestre til søs

Både rederier og leverandører til den maritime branche har brug for maskinmestrenes mange kompetencer.

Maskinmestre er en nødvendig medarbejdergruppe for rederier og andre virksomheder i den maritime sektor – både til stillinger til søs og til virksomhedens aktiviteter til lands.

Og for at danske virksomheder og rederier skal kunne bevare deres konkurrenceevne, er det vigtigt, at der fortsat er et flow af både erfarne og nyuddannede maskinmestre til den maritime sektor, også kaldet Det Blå Danmark.

Anne Windfeldt Trolle, direktør for arbejdsmarked, rekruttering og uddannelse i Danske Rederier, vil på Ajour fortælle om de mange spændende muligheder, en arbejdsplads eller en praktikplads i den maritime sektor giver.

»Maskinmestre er eftertragtede på grund af deres brede baggrund, og særligt deres kompetencer inden for el gør dem uundværlige i det maritime. Rederierne er afhængige af stabil drift på skibene, vedligehold og sikkerhed, hvilket typisk påhviler maskinmestrene. Desuden bidrager maskinmestrene til at optimere og udvikle løsninger inden for miljø og klima, så rederierne kan leve op til lovgivningen. Både til lands og til vands er maskinmestre stærke på energioptimering, der reducerer omkostningerne og forbedrer effektiviteten for rederierne, og det får Det Blå Danmark brug for meget mere af i fremtiden,« siger Anne Windfeldt Trolle.

Hør Anne Windfeldt Trolle og mange flere inspirerende indlægsholdere på Ajour 2018.

Læs hele artiklen i Ajour-magasinet.

mandag den 29. oktober 2018

Relaterede artikler

 • Aftale om besætningsskift ophører og udfases onsdag den 14. oktober

  Med virkning fra i morgen – 15. oktober – ophører den særlige aftale om håndtering af besætningsskift under Corona-krisen. Maskinmestrenes Forening, Metal Maritime og Danske Rederier har indgået aftale om særordningens ophør og udfasning, så overenskomstvilkårene igen bliver gældende.

  Læs artiklen
 • Det digitale skib onsdag den 07. oktober

  I starten af ugen bød Maskinmestrenes Forening velkommen til et webinar i samarbejde med Skibsteknisk Selskab. 104 maskinmestre og skibsingeniører var samlet virtuelt for at høre om 'Det digitale skib’. 

  Læs artiklen
 • De første 190 søfarende gennem Kastrup Lufthavn efter nyt tiltag fredag den 07. august

  190 søfarende på vej til afløsning i Maersk-flåden i Europa, landede i tirsdags i Kastrup Lufthavn i chartret fly fra Manila.

  Læs artiklen
 • Danmark viser vejen for løsning af besætningsskift mandag den 20. juli

  Regeringen lancerer nu i samarbejde med søfartserhvervet en smidig løsning, så af- og påmønstring bliver muligt i Danmark og andre lande i Europa. Samtidig presser regeringen på internationalt for at få flere lande til at gå samme vej.

  Læs artiklen
 • Søfarende bør prioriteres i tests onsdag den 29. april

  Danske Rederier, Metal Maritime og Maskinmestrenes Forening kommer med fælles opråb til myndighederne om mulighed for coronatest af søfarende, der skal påmønstre. 

  Læs artiklen