Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Temadag i anledning af Industriens Uge

I anledning af Industriens Uge blev der den 31. oktober afholdt temadag med fokus på automatisering, digitalisering og fremtidens kompetencer.

Arrangementet blev huset af Fredericia Maskinmesterskole og var arrangeret af Maskinmestrenes Forening i samarbejde med en lang række interessenter – Trekantomraadet, Business Fredericia, MADE, Dansk Industri, DAu, Aarhus Maskinmesterskole, SDU, DDV og Siemens. 

Formand for Maskinmestrenes Forening, Jan Rose Andresen bød velkommen og indledte indlægs- og debatrækken med at skitsere, hvorfor dagens tema er yderst aktuelt. Digitaliseringen ændrer radikalt forudsætningerne for industrien, og spørgsmålet, som på temadagen blev forsøgt besvaret fra forskellige indgangsvinkler, var, hvordan vi får mest muligt ud af de digitale muligheder. 

Under drøftelserne på dagen blev det klart, at der var behov for et fokus på industrikompetencer og uddannelser - nu og i særdeleshed i fremtiden. De fremtidige trends i de største industrivirksomheder blev belyst af direktør Frank Faurholt fra Siemens, og Nigel Edmondson fra MADE fulgte derefter med det nyeste indenfor digitaliseringen af industrien og hos SMV’erne. Om eftermiddagen drøftedes i debatter og indlæg blandt maskinmesterskoler, virksomheder, studerende og rådgivere, hvordan de uddannelsesmæssige udfordringer kunne løses for bedst at kunne understøtte udviklingen i industrien.

onsdag den 31. oktober 2018

Relaterede artikler

 • Pressemeddelelse onsdag den 13. februar 2019

  Servitization kan skabe ny milliardomsætning hos danske fremstillingsvirksomheder

  Servitization er en af de vigtigste byggesten i transformationen af industrien i Danmark. Med det nye initiativ Servitize.DK, skal flere danske virksomheder hjælpes til at udvide forretningen med produktrelaterede serviceydelser. Industriens Fond har bevilliget 29 mio. kroner til projektet, som udføres i et samarbejde mellem FORCE Technology, Copenhagen Business School, Aarhus Universitet, Teknologisk Institut og Alexandra Instituttet.

  Læs artiklen
 • Connie Hedegaard: Maskinmestrene skal vise vejen fredag den 30. november 2018

  Viden giver ansvar. 

  Læs artiklen
 • Forsker holder oplæg om digitaliseringens fordele og ulemper torsdag den 25. oktober 2018

  Som et led i Industriens Uge afholdes der på Fredericia Maskinmesterskole en temadag med automatisering, digitalisering og fremtidens muligheder på dagsordenen. Her holder Post. Doc. ved Syddansk Universitet, Jakob Schlichter, et oplæg.

  Læs artiklen
 • Temadag for industrien tirsdag den 16. oktober 2018

  Digitaliseringen ændrer radikalt forudsætningerne for industrien. Hvordan får vi mest muligt ud af de digitale muligheder?

  Læs artiklen
 • Komponenter nedbrydes i unikke testfaciliteter mandag den 01. oktober 2018

  FORCE Technology tilbyder nu industrien test af komponenter i FACT Lab, som er det eneste kommercielle af sin art i Norden, hvor komponenter kan blive levetidsprøvet i de allerskrappeste og aggressive miljøer.

  Læs artiklen