Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Virtual Reality kan bruges inden for både B2B og B2C.
Virtual Reality kan bruges inden for både B2B og B2C.

Mange muligheder i Virtual Reality

Der ligger uendelige muligheder for virksomheder i Virtual Reality. Fredag formiddag vil VR-ekspert Simon Lajboschitz give deltagerne på Ajour indblik i, hvordan virksomheder kan få nytte af Virtual Reality inden for blandt andet markedsføring og læring.

En pudsigt udseende brille, der ligner en forstørret dykkermaske, kan give uendelige muligheder for mange virksomheder. Virtual Reality er en teknologi, der lader brugeren opleve et computersimuleret miljø, og med brillen på kan brugeren eksempelvis opleve ting, der ikke findes, og få følelsen af at befinde sig et andet sted, end hvor han er.

»Virtual Reality har så mange muligheder, fordi vi mennesker er bedre til at huske oplevelser end informationer. Vi husker altså bedre noget, vi har set og prøvet, end noget, vi bare har læst om. Vi vil bedre kunne huske Den Kinesiske Mur, hvis vi har været der, fremfor hvis vi bare har læst om den,« forklarer Simon Lajboschitz, stifter og medejer af Khora Virtual Reality, der er et virtuelt virkelighedsproduktionshus og verdens første Virtual Reality-butik. 

Vis produkter, der ikke findes

En af de helt store muligheder inden for Virtual Reality ligger inden for markedsføring, hvor man eksempelvis kan give kunden følelsen af at opleve et produkt, der ikke er fysisk tilgængeligt eller ikke er produceret endnu.

»En arkitekt kan følge en kunde rundt i et virtuelt hus, der endnu ikke er bygget, eller man kan prøve at køre i en ny bil, inden den er klar,« siger Simon Lajboschitz.

I virksomheden Khora har Simon Lajboschitz eksempelvis produceret en virtuel fremstilling for en ventilmager. Gennem VR-briller kunne kunden se, hvordan ventilen kunne bruges sammen med forskellige komponenter, og de kunne se den indefra. 

Nedbryder sprogbarrierer

Simon Lajboschitz og Khora har også lavet flere Virtual Realityprojekter for det daværende DONG Energy. Her har han blandt andet vist seere rundt i en vindmølles nacelle og vist arbejdsgangene i et kommende kraftværk.

»Virtual Reality tager folk til steder, der normalt ikke er mulige at komme til, og inden for marketing kan metoden bruges både B2B og B2C,« forklarer Simon Lajboschitz.

De sociale medier er de seneste par år blevet den helt store skueplads for Virtual Reality, og den tendens vil kun forstærkes, efterhånden som flere virksomheder får øjnene op for de mange muligheder, mener Khora-stifteren. Virtual Reality kan også være med til at nedbryde sprogbarrierer.

»Vi havde en kunde, der skulle på messe i Japan, og de vidste godt, at det ville blive en udfordring at vise og forklare deres produkt, hvis deltagerne ikke talte engelsk. Derfor gav det rigtig god mening, at vise produkterne frem via Virtual Reality. Brillen var nem at tage på, og de besøgende på standen kunne stå og se det samme og føle, at de fulgtes ad gennem præsentationen.«

Kom og hør mere om den spændende udvikling på Ajour 2018 og læs hele artiklen i Ajourmagasinet

torsdag den 08. november 2018

Relaterede artikler

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.