Udskriv denne side
Virtual Reality kan bruges inden for både B2B og B2C.
Virtual Reality kan bruges inden for både B2B og B2C.

Mange muligheder i Virtual Reality

Der ligger uendelige muligheder for virksomheder i Virtual Reality. Fredag formiddag vil VR-ekspert Simon Lajboschitz give deltagerne på Ajour indblik i, hvordan virksomheder kan få nytte af Virtual Reality inden for blandt andet markedsføring og læring.

En pudsigt udseende brille, der ligner en forstørret dykkermaske, kan give uendelige muligheder for mange virksomheder. Virtual Reality er en teknologi, der lader brugeren opleve et computersimuleret miljø, og med brillen på kan brugeren eksempelvis opleve ting, der ikke findes, og få følelsen af at befinde sig et andet sted, end hvor han er.

»Virtual Reality har så mange muligheder, fordi vi mennesker er bedre til at huske oplevelser end informationer. Vi husker altså bedre noget, vi har set og prøvet, end noget, vi bare har læst om. Vi vil bedre kunne huske Den Kinesiske Mur, hvis vi har været der, fremfor hvis vi bare har læst om den,« forklarer Simon Lajboschitz, stifter og medejer af Khora Virtual Reality, der er et virtuelt virkelighedsproduktionshus og verdens første Virtual Reality-butik. 

Vis produkter, der ikke findes

En af de helt store muligheder inden for Virtual Reality ligger inden for markedsføring, hvor man eksempelvis kan give kunden følelsen af at opleve et produkt, der ikke er fysisk tilgængeligt eller ikke er produceret endnu.

»En arkitekt kan følge en kunde rundt i et virtuelt hus, der endnu ikke er bygget, eller man kan prøve at køre i en ny bil, inden den er klar,« siger Simon Lajboschitz.

I virksomheden Khora har Simon Lajboschitz eksempelvis produceret en virtuel fremstilling for en ventilmager. Gennem VR-briller kunne kunden se, hvordan ventilen kunne bruges sammen med forskellige komponenter, og de kunne se den indefra. 

Nedbryder sprogbarrierer

Simon Lajboschitz og Khora har også lavet flere Virtual Realityprojekter for det daværende DONG Energy. Her har han blandt andet vist seere rundt i en vindmølles nacelle og vist arbejdsgangene i et kommende kraftværk.

»Virtual Reality tager folk til steder, der normalt ikke er mulige at komme til, og inden for marketing kan metoden bruges både B2B og B2C,« forklarer Simon Lajboschitz.

De sociale medier er de seneste par år blevet den helt store skueplads for Virtual Reality, og den tendens vil kun forstærkes, efterhånden som flere virksomheder får øjnene op for de mange muligheder, mener Khora-stifteren. Virtual Reality kan også være med til at nedbryde sprogbarrierer.

»Vi havde en kunde, der skulle på messe i Japan, og de vidste godt, at det ville blive en udfordring at vise og forklare deres produkt, hvis deltagerne ikke talte engelsk. Derfor gav det rigtig god mening, at vise produkterne frem via Virtual Reality. Brillen var nem at tage på, og de besøgende på standen kunne stå og se det samme og føle, at de fulgtes ad gennem præsentationen.«

Kom og hør mere om den spændende udvikling på Ajour 2018 og læs hele artiklen i Ajourmagasinet

torsdag den 08. november 2018

Relaterede artikler

 • Den nyeste teknologi til fremtidens maskinmestre torsdag den 09. juli

  Sammen har Aarhus Maskinmesterskole og en række virksomheder skabt et CO2-køleanlæg, der skal indgå i undervisning og uddannelse af fremtidige maskinmesterstuderende i Aarhus.

  Læs artiklen
 • Bred klimaaftale bringer Danmark tilbage i den grønne førertrøje mandag den 22. juni

  Regeringen og et bredt flertal i Folketinget har indgået en ambitiøs klimaaftale, der sikrer en helt grøn energisektor og vigtige skridt mod en grønnere industri. Aftalen viser resten af verden, at klimahandling og økonomisk genopretning går hånd i hånd. I alt medfører aftalen sammen med klimaaftalen for affald CO2e-reduktioner på 3,4 mio. tons i 2030.

  Læs artiklen
 • Et maskinmesterjob med masser af kød på mandag den 18. maj

  Jan Nygaard er teknisk chef på Danish Crowns fabrik i Kina, som forædler dansk svinekød til det kinesiske marked. Fabrikken har fuld sporbarhed for alle produkter helt tilbage til de danske svineavlere.

  Læs artiklen
 • Danmarks største ATES-anlæg taget i brug mandag den 12. august 2019

  Kasper Allerup Petersen har ansvaret for Nyt Hospital Bispebjergs nye ATES-løsning. Teknologien er anvendt i over 20 år i Danmark, men er aldrig tidligere blevet udført i denne målestok.

  Læs artiklen
 • Internet of Things er kommet til Skjern torsdag den 06. juni 2019

  Maskinmestrene hos automationsleverandøren Orbital udvikler SCADA-systemer og andre af fremtidens styrings- og overvågningsteknologier, som skal bruges i omstillingen til grøn energi.

  Læs artiklen