Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Hvad kan vi bruge kunstig intelligens til? Det spørgsmål vil Thomas Bolander forsøge at besvare på Ajour.
Hvad kan vi bruge kunstig intelligens til? Det spørgsmål vil Thomas Bolander forsøge at besvare på Ajour.

Fremtidens kunstige intelligens

Kunstig intelligens er temaet, når Thomas Bolander fra DTU holder oplæg på Ajour. Her giver han svar på, om vi skal frygte eller favne den kunstige intelligens.

Kunstig intelligens er i rivende udvikling og på vej til at indtage alle elektroniske apparater omkring os. Kunstig intelligens vil danne grundlag for fremtidens førerløse biler, hospitalsrobotter og meget mere.

Men hvad er kunstig intelligens overhovedet, og hvordan adskiller det sig fra traditionel programmering af computere – og fra menneskelig intelligens? Er kunstig intelligens på vej til at nå op på menneskeligt niveau? Skal vi frygte, at kunstig intelligens og robotter overtager vores jobs – og måske endda hele verdensherredømmet?

Lektor og Ph.d. Thomas Bolander fra DTU Compute forsker i logik og kunstig intelligens. Hans forskning fokuserer primært på brugen af logik til modellering af menneskelig planlægning, ræsonnering og problemløsning.

»Jeg interesserer mig blandt andet for modellering af sociale fænomener og social intelligens med henblik på at kunne lave computersystemer, som kan agere intelligent i forhold til mennesker og andre computersystemer. Anvendelsesområderne er dels rene software-baserede systemer som computerstyrede karakterer i computerspil og intelligente personlige assistenter på mobiltelefoner og dels hardware-baserede systemer som mobile robotter,« forklarer Thomas Bolander. 

Skal forstå styrker og svagheder

Kunstig intelligens er ret beset maskiner, der er i stand til at overveje, lære og tage beslutninger på samme niveau som et menneske.

Thomas Bolander vil under oplægget belyse historien for den kunstige intelligens og give indblik i ligheder og forskelle mellem menneskelig og kunstig intelligens. Derudover kommer han naturligvis med sit bud på fremtidsperspektiverne. 

Læs hele artiklen i Ajourmagasinet.

tirsdag den 13. november 2018

Relaterede artikler

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.