Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Hvad kan vi bruge kunstig intelligens til? Det spørgsmål vil Thomas Bolander forsøge at besvare på Ajour.
Hvad kan vi bruge kunstig intelligens til? Det spørgsmål vil Thomas Bolander forsøge at besvare på Ajour.

Fremtidens kunstige intelligens

Kunstig intelligens er temaet, når Thomas Bolander fra DTU holder oplæg på Ajour. Her giver han svar på, om vi skal frygte eller favne den kunstige intelligens.

Kunstig intelligens er i rivende udvikling og på vej til at indtage alle elektroniske apparater omkring os. Kunstig intelligens vil danne grundlag for fremtidens førerløse biler, hospitalsrobotter og meget mere.

Men hvad er kunstig intelligens overhovedet, og hvordan adskiller det sig fra traditionel programmering af computere – og fra menneskelig intelligens? Er kunstig intelligens på vej til at nå op på menneskeligt niveau? Skal vi frygte, at kunstig intelligens og robotter overtager vores jobs – og måske endda hele verdensherredømmet?

Lektor og Ph.d. Thomas Bolander fra DTU Compute forsker i logik og kunstig intelligens. Hans forskning fokuserer primært på brugen af logik til modellering af menneskelig planlægning, ræsonnering og problemløsning.

»Jeg interesserer mig blandt andet for modellering af sociale fænomener og social intelligens med henblik på at kunne lave computersystemer, som kan agere intelligent i forhold til mennesker og andre computersystemer. Anvendelsesområderne er dels rene software-baserede systemer som computerstyrede karakterer i computerspil og intelligente personlige assistenter på mobiltelefoner og dels hardware-baserede systemer som mobile robotter,« forklarer Thomas Bolander. 

Skal forstå styrker og svagheder

Kunstig intelligens er ret beset maskiner, der er i stand til at overveje, lære og tage beslutninger på samme niveau som et menneske.

Thomas Bolander vil under oplægget belyse historien for den kunstige intelligens og give indblik i ligheder og forskelle mellem menneskelig og kunstig intelligens. Derudover kommer han naturligvis med sit bud på fremtidsperspektiverne. 

Læs hele artiklen i Ajourmagasinet.

tirsdag den 13. november 2018

Relaterede artikler

 • Et maskinmesterjob med masser af kød på mandag den 18. maj

  Jan Nygaard er teknisk chef på Danish Crowns fabrik i Kina, som forædler dansk svinekød til det kinesiske marked. Fabrikken har fuld sporbarhed for alle produkter helt tilbage til de danske svineavlere.

  Læs artiklen
 • Danmarks største ATES-anlæg taget i brug mandag den 12. august 2019

  Kasper Allerup Petersen har ansvaret for Nyt Hospital Bispebjergs nye ATES-løsning. Teknologien er anvendt i over 20 år i Danmark, men er aldrig tidligere blevet udført i denne målestok.

  Læs artiklen
 • Internet of Things er kommet til Skjern torsdag den 06. 2019

  Maskinmestrene hos automationsleverandøren Orbital udvikler SCADA-systemer og andre af fremtidens styrings- og overvågningsteknologier, som skal bruges i omstillingen til grøn energi.

  Læs artiklen
 • Fortsat førerposition kræver øget indsats fredag den 04. januar 2019

  Danmark er en grøn vindernation, men at nå målet om en CO2-neutral energiforsyning i 2050 kræver, at CO2-reduktionerne øges med 2-3 gange. Så indsatsen skal øges, sagde Connie Hedegaard på Ajour 2018.

  Læs artiklen
 • Vi ses igen på Ajour 2019 fredag den 30. november 2018

  Endnu en gang har landets maskinmestre været samlet til erhvervskonferencen Ajour i Odense.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.