Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Claus Klint vil på Ajour give eksempler på optimeringsprojekter, som danske virksomheder har gennemført ved hjælp af big data og Internet of Things.
Claus Klint vil på Ajour give eksempler på optimeringsprojekter, som danske virksomheder har gennemført ved hjælp af big data og Internet of Things.

IoT giver optimeringer og nye produkter

Mange maskinmestervirksomheder har et stort potentiale i at udnytte data til at optimere produktionen og opdyrke nye markeder. Og det er nu, danske virksomheder skal med på vognen, hvis de vil bibeholde deres konkurrenceevne.

De fleste danske produktionsvirksomheder er dygtige til at indsamle data fra deres produktionsapparat. Men ifølge Claus Klint, direktør for Internet of Things hos IBM, er der et stort uudnyttet potentiale i at analysere data ved brug af kunstig intelligens, og mange virksomheder kan udnytte deres data til at optimere deres produktion endnu mere.

Claus Klint har været direktør for Internet of Things i IBM, siden Watson IoT Business Unit blev dannet i 2015.

På maskinmestrenes erhvervskonference Ajour vil han beskrive forskellige projekter, hvor danske virksomheder har gennemført en forretningstransformation som følge af Internet of Things og analyser af big data.

»Der er kæmpe potentiale på dette felt, og maskinmestre er en af de medarbejdergrupper, som ofte sidder lige midt i udviklingen. Derfor er der vigtig viden for dem at hente i hele begrebet,« siger Claus Klint. 

Optimering, oplevelser og nye markeder

Internet of Things giver en konkurrencemæssig fordel ved at udnytte data fra alle de sensorer, der er forbundet og leverer data til internettet, og som findes i alt lige fra produktionsmaskiner, køretøjer, bygninger til wearables og mobiltelefoner.

IBM hjælper løbende virksomheder med at indsamle og udnytte disse data til gavn for effektivitet, miljø, innovation med mere.

Blandt samarbejdspartnerne, som Claus Klint vil fortælle om, er Sund & Bælt, ISS og Kone.

»Grundlæggende er der tre grunde til, at virksomheder investerer i Internet of Things, og det er effektivisering, forbedring af kundeoplevelse og håb om at finde nye markeder. I produktionsvirksomheder, hvor mange maskinmestre er ansat, er det ofte effektivisering, der er målet,« fortæller Claus Klint.

En af de virksomheder, som arbejder intensivt med at omdanne big data til optimeringer, er Sund & Bælt, der blandt andet står for vedligehold af Storebæltsbroen.

»Tidligere var det medarbejdere, der inspicerede broens konstruktion og holdt øje med, om betonen begyndte at sprække. Medarbejderne blev firet ned med reb for at gennemgå broens underside og ankerblokke. I dag eksperimenterer vi med at lade droner tage close up-billeder af broen og mappe de mange billeder ind i en simulering, så man kan observere det kæmpe bygningsværk på afstand. Via GPS-koordinater bliver billederne taget på nøjagtigt samme sted, og man kan sammenligne fotos over tid og på den måde forudse, hvornår der skal gennemføres vedligehold,« forklarer Claus Klint.

Kom på Ajour 2018 og hør Claus Klint fortælle om alle de banebrydende muligheder, der ligger i IoT, og læs hele artiklen i Ajourmagasinet.

 

onsdag den 14. november 2018

Relaterede artikler

 • Et maskinmesterjob med masser af kød på mandag den 18. maj

  Jan Nygaard er teknisk chef på Danish Crowns fabrik i Kina, som forædler dansk svinekød til det kinesiske marked. Fabrikken har fuld sporbarhed for alle produkter helt tilbage til de danske svineavlere.

  Læs artiklen
 • Danmarks største ATES-anlæg taget i brug mandag den 12. august 2019

  Kasper Allerup Petersen har ansvaret for Nyt Hospital Bispebjergs nye ATES-løsning. Teknologien er anvendt i over 20 år i Danmark, men er aldrig tidligere blevet udført i denne målestok.

  Læs artiklen
 • Machine learning vinder bachelorpris fredag den 28. juni 2019

  Jan Hansen vandt 1. præmien for årets bedste bachelorprojekt, som beskæftiger sig med machine learning, algoritmer og neurale netværk til at optimere en industriel forseglingsproces.

  Læs artiklen
 • Internet of Things er kommet til Skjern torsdag den 06. juni 2019

  Maskinmestrene hos automationsleverandøren Orbital udvikler SCADA-systemer og andre af fremtidens styrings- og overvågningsteknologier, som skal bruges i omstillingen til grøn energi.

  Læs artiklen
 • Fortsat førerposition kræver øget indsats fredag den 04. januar 2019

  Danmark er en grøn vindernation, men at nå målet om en CO2-neutral energiforsyning i 2050 kræver, at CO2-reduktionerne øges med 2-3 gange. Så indsatsen skal øges, sagde Connie Hedegaard på Ajour 2018.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.