Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Claus Klint vil på Ajour give eksempler på optimeringsprojekter, som danske virksomheder har gennemført ved hjælp af big data og Internet of Things.
Claus Klint vil på Ajour give eksempler på optimeringsprojekter, som danske virksomheder har gennemført ved hjælp af big data og Internet of Things.

IoT giver optimeringer og nye produkter

Mange maskinmestervirksomheder har et stort potentiale i at udnytte data til at optimere produktionen og opdyrke nye markeder. Og det er nu, danske virksomheder skal med på vognen, hvis de vil bibeholde deres konkurrenceevne.

De fleste danske produktionsvirksomheder er dygtige til at indsamle data fra deres produktionsapparat. Men ifølge Claus Klint, direktør for Internet of Things hos IBM, er der et stort uudnyttet potentiale i at analysere data ved brug af kunstig intelligens, og mange virksomheder kan udnytte deres data til at optimere deres produktion endnu mere.

Claus Klint har været direktør for Internet of Things i IBM, siden Watson IoT Business Unit blev dannet i 2015.

På maskinmestrenes erhvervskonference Ajour vil han beskrive forskellige projekter, hvor danske virksomheder har gennemført en forretningstransformation som følge af Internet of Things og analyser af big data.

»Der er kæmpe potentiale på dette felt, og maskinmestre er en af de medarbejdergrupper, som ofte sidder lige midt i udviklingen. Derfor er der vigtig viden for dem at hente i hele begrebet,« siger Claus Klint. 

Optimering, oplevelser og nye markeder

Internet of Things giver en konkurrencemæssig fordel ved at udnytte data fra alle de sensorer, der er forbundet og leverer data til internettet, og som findes i alt lige fra produktionsmaskiner, køretøjer, bygninger til wearables og mobiltelefoner.

IBM hjælper løbende virksomheder med at indsamle og udnytte disse data til gavn for effektivitet, miljø, innovation med mere.

Blandt samarbejdspartnerne, som Claus Klint vil fortælle om, er Sund & Bælt, ISS og Kone.

»Grundlæggende er der tre grunde til, at virksomheder investerer i Internet of Things, og det er effektivisering, forbedring af kundeoplevelse og håb om at finde nye markeder. I produktionsvirksomheder, hvor mange maskinmestre er ansat, er det ofte effektivisering, der er målet,« fortæller Claus Klint.

En af de virksomheder, som arbejder intensivt med at omdanne big data til optimeringer, er Sund & Bælt, der blandt andet står for vedligehold af Storebæltsbroen.

»Tidligere var det medarbejdere, der inspicerede broens konstruktion og holdt øje med, om betonen begyndte at sprække. Medarbejderne blev firet ned med reb for at gennemgå broens underside og ankerblokke. I dag eksperimenterer vi med at lade droner tage close up-billeder af broen og mappe de mange billeder ind i en simulering, så man kan observere det kæmpe bygningsværk på afstand. Via GPS-koordinater bliver billederne taget på nøjagtigt samme sted, og man kan sammenligne fotos over tid og på den måde forudse, hvornår der skal gennemføres vedligehold,« forklarer Claus Klint.

Kom på Ajour 2018 og hør Claus Klint fortælle om alle de banebrydende muligheder, der ligger i IoT, og læs hele artiklen i Ajourmagasinet.

 

onsdag den 14. november 2018

Relaterede artikler

 • Det digitale skib onsdag den 07. oktober

  I starten af ugen bød Maskinmestrenes Forening velkommen til et webinar i samarbejde med Skibsteknisk Selskab. 104 maskinmestre og skibsingeniører var samlet virtuelt for at høre om 'Det digitale skib’. 

  Læs artiklen
 • Ny forskningsstrategi med fokus på fire grønne missioner onsdag den 30. september

  Regeringen sætter med sin nye forskningsstrategi fokus på fire grønne missioner og disse rammer lige ned i maskinmestrenes DNA.

  Læs artiklen
 • Maskinmester får nøglerolle i nyt klimapartnerskab tirsdag den 29. september

  Andreas Hestehauge Nielsen står i midten af et nyt samarbejde mellem Schneider Electric og sin arbejdsgiver LTECH. Sammen vil de to virksomheder udbrede førende klimateknologi ud fra en tankegang om, at klimakrisen kun kan løses via en fælles indsats.

  Læs artiklen
 • Ny teknologi accelererer slambundfældningen seks gange fredag den 25. september

  Som første danske anlæg anvender Viby Renseanlæg ny teknologi, som seksdobler bundfældningshastigheden i efterklaringerne, hvilket øger den samlede rensekapacitet markant uden udbygning af anlægget.

  Læs artiklen
 • Remote-opgradering af kontrolsystem kom i mål før tid torsdag den 23. juli

  Under corona-pandemien og dens krav om personlig distance har Norfors foretaget en vellykket opgradering af System 800xA på distancen – med flere gevinster til følge.

  Læs artiklen