Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

På Ajour 2018 sætter Lis Lyngbjerg fokus på, hvordan vi skaber ledertrivsel i en travl hverdag med grænseløse opgaver og arbejdstid.
På Ajour 2018 sætter Lis Lyngbjerg fokus på, hvordan vi skaber ledertrivsel i en travl hverdag med grænseløse opgaver og arbejdstid.

Ledertrivsel i travlhed

Stressede ledere er et stigende problem. 15 til 18 procent af alle danske ledere føler sig stressede.

Presset for både ledere og medarbejdere stiger på danske arbejdspladser. Men hverken medarbejdere eller ledere kan udføre deres arbejde effektivt eller godt nok, hvis de er stressede. Sådan lyder budskabet fra Lis Lyngbjerg, der er specialist i ledelse og stress. Hun er uddannet inden for kommunikation og ledelse, er proceskonsulent fra Haslebo & Partnere og forfatter til seks bøger. 

På Ajour 2018 giver hun moderne ledere praktiske redskaber og viden til at håndtere et travlt lederliv uden stress. 

»Overbelastninger og stress skyldes mange forskellige årsager og betyder ofte, at vi laver flere fejl og træffer dårlige beslutninger. Den teknologiske udvikling med for eksempel e-mails, bærbare computere og smartphones betyder, at vi ikke længere har ydre grænser for arbejdet, for eksempel arbejdstid. Mange ledere har ingen højeste arbejdstid, og mange ledere bliver ved til de er ’færdige’ med deres opgaver. Men det bliver man aldrig – næste dag vil indbakken igen være fuld, og så starter det hele forfra. Så det er ikke en holdbar strategi,« siger Lis Lyngbjerg. 

Vi er ikke bygget til at arbejde i lange perioder med store belastninger uden restitution. Derfor er stressforebyggelse et vigtigt fundament for effektivitet og ledertrivsel. 

»Der findes redskaber, så ledergruppen kan undgå, at det er den enkeltes ansvar at opfinde hver sin dybe tallerken. Det handler om at få talt sammen om ledergruppens rammer og grænser, for eksempel i forhold arbejdspres, e-mails og møder. Hvornår er det okay at sætte tid af til restitution? Er det okay at blokere en mødefri dag om ugen? Er det okay at geare ned og få ryddet op efter tre-fire måneder med store projekter?« siger Lis Lyngbjerg. 

»Et bevidst skift mellem præstation og restitution er grundlaget for at forebygge stress og øge sin trivsel på arbejdet, og det kan man gøre både individuelt og i ledergruppen,« siger Lis Lyngbjerg. 

Læs mere i Ajourmagasinet og kom og oplev Lis Lyngbjerg på Ajour 2018.

torsdag den 22. november 2018

Relaterede artikler

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.