Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

På Ajour guider fysioterapeut, foredragsholder og altæder Niels Honoré os til en sundere hverdag.
På Ajour guider fysioterapeut, foredragsholder og altæder Niels Honoré os til en sundere hverdag.

Mere sundhed og mere kvalitetskage, tak

Foredragsholder og altæder Niels Honoré lever efter en lagkagefilosofi. Han har regnet ud, at hvis han bliver over 80 år, har han cirka 240 kvalitets-othellolagkager tilbage – og de skal nydes.

Niels Honoré er fra Sønderjylland og har gjort sit liv op i Othellolagkage, som han nyder på kongeligt porcelæn.

»Vi må ikke glemme nydelsen i vores iver efter at skulle jagte sundhed, forebyggelse og trivsel. Sundhed og nydelse er vigtige ting, som godt kan forenes. Det handler blandt andet om at få nogle værktøjer til at spise godt, småt, grønt og groft og huske nydelsen i hverdagen. Vi behøver ikke nødvendigvis spise mere kage for at få nydelse – måske skal vi bare spise en bedre kvalitet og glæde os over, når vi gør det, i stedet for at skamme os,« siger Niels Honoré.

På Ajour 2018 præsenterer forfatter, fysioterapeut og foredragsholder Niels Honoré under aliasset ’Altæderen’ en guide til en sundere hverdag og stiller – med en humoristisk vinkel – skarpt på sundhedsproblemstillinger fra hverdagen, vi alle kender til.

Foredraget tager udgangspunkt i læresætningen: ’Æd mindre, bevæg dig mere, spis grønt, groft og længe. Sov godt og med god kvalitet, hav sex og vær social. Drik alkohol sammen med andre, stop med at ryge og husk at motion også er styrketræning, yoga og mindfulness.’

»De fleste har en ’altæder’ inden i sig, som er en form for daglig kamp mellem de gode og de dårlige valg. Altæderen har ofte 117 undskyldninger og skal holdes i kort snor. Men jeg giver 117 tips og tricks til en sundere hverdag,« siger Niels Honoré.

Tredje halvleg

I 2017 udgav Niels Honoré bogen ’Altæderens guide til en sundere hverdag’, som med dumslag og sjove idéer forsøger at gøre særligt den danske mand sundere. Det er tydeligt, at han arbejder for at sætte sundhed på dagsordenen, og så meget at hans virksomhed i Roskilde har en vision om at gøre byen til Danmarks mest fysisk aktive by.

»Det er vigtigt at øge sundheden, særligt blandt maskinmestre, da de ellers kan være i risikogruppen for at leve kortere og ringere i deres sidste leveår. Derfor er det afgørende, at de får nyttige værktøjer til at forlænge deres liv og trivsel på arbejdspladsen – samtidig med, at et øget fokus på sundhed også giver mere kvalitetskage på arbejdspladsen, hvis man lever efter min filosofi,« siger Niels Honoré, der leverer sit oplæg som en form for moderne sundheds-standup.

»Som udgangspunkt skal du ikke ændre så meget ved din egen sundhed. Vi skal som kolleger på arbejdspladsen være nogle bedre kammerater, så vi tør hjælpe hinanden, før det går galt. Vi har et ansvar for at få motiveret hinanden, og her kan en ’tredje halvleg’ hjælpe, hvor man eksempelvis hygger sig og nyder en øl efter en løbetur,« siger Niels Honoré. 

Læs mere i Ajourmagasinet og hør mere om Niels Honorés vej til en sundere hverdag på Ajour 2018.

søndag den 25. november 2018

Relaterede artikler

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.