Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

The BOD er navnet på det første 3D-printede hus i Danmark. Huset står i Nordhavn og er på 47 kvadratmeter.
The BOD er navnet på det første 3D-printede hus i Danmark. Huset står i Nordhavn og er på 47 kvadratmeter.

Dit nye hus skal 3D-printes

Danmarks første 3D-printede hus står indflytningsklar, og fremtiden vil byde på meget mere 3D-print-teknologi i byggeriet, hvor den gamle betonkanon kan blive afløst af robotstyret betonprint.

I fremtiden kan byggepladsernes håndværkere få robotter som kollegaer. 3Dprintere er nemlig så småt ved at gøre deres indtog i byggeriet. The BOD er navnet på det første 3D-printede hus i Danmark og stod klar til indflytning i Nordhavn i efteråret 2017. Huset på 47 kvadratmeter er bygget af 3D Printhuset i samarbejde med sponsorer og underleverandører.

The BOD er den første 3D-printede bygning, som følger en officiel europæisk byggestandard og er samtidig et demonstrationsprojekt med det formål at demonstrere, hvordan 3D-print-teknologien kan anvendes i byggeriet i Danmark.

»Udfordringen i Danmark og resten af Europa har været, at vores bygningsreglementer har forhindret 3D-print af bygninger, men nu har vi forhåbentlig vist vejen for 3D-printet byggeri i Danmark og resten af Europa,« siger Jakob Jørgensen, teknisk chef hos 3D Printhuset. På Ajour 2018 holder Jakob Jørgensen oplæg om ”Byggeri med 3D-print”.

Butik med 3D-printere

3D Printhuset blev etableret i 2014 af et partnerskab, som Jakob Jørgensen er med i. Han har en faglig baggrund som ingeniør og er i dag chef for den teknologiske udvikling hos 3D Printhuset.

»Vi mente, at 3D-print kunne gå hen og blive en rigtig interessant teknologi, men den var ikke særlig tilgængelig. Dengang stod der kun 3D-printere på meget få virksomheder, hvor man ikke bare kunne få adgang. Men vi troede, at 3D-print også ville blive interessant for Hr. og Fru Jensen, og derfor åbnede vi en butik, hvor man kunne gå ind fra gaden. I dag må vi konstatere, at det langt overvejende er virksomheder, som bruger 3D-printere,« siger Jakob Jørgensen.

3D Printhuset har i dag en butik i København, hvor man kan købe 3D-printere til mange forskellige formål og materialer. Men 3D Printhuset vil mere end at forhandle andres produkter.

»Vores ambition er at være udvikler af ny 3D-print-teknologi. Vi kan konstatere, at byggeriet kun er i den spæde begyndelse, når det gælder anvendelsen af 3D-print, og vi vil gerne være med på det vækstmarked, som vi forventer forude,« siger Jakob Jørgensen. 

For tiden findes den store vækst inden for 3D-print inden for metalprint, mens materialer som skum, stål og beton kan blive de populære materialer i 3D-print til byggeriet. 

Læs hele artiklen i Ajourmagasinet side 52.

onsdag den 28. november 2018

Relaterede artikler

 • Remote-opgradering af kontrolsystem kom i mål før tid torsdag den 23. juli

  Under corona-pandemien og dens krav om personlig distance har Norfors foretaget en vellykket opgradering af System 800xA på distancen – med flere gevinster til følge.

  Læs artiklen
 • Den nyeste teknologi til fremtidens maskinmestre torsdag den 09. juli

  Sammen har Aarhus Maskinmesterskole og en række virksomheder skabt et CO2-køleanlæg, der skal indgå i undervisning og uddannelse af fremtidige maskinmesterstuderende i Aarhus.

  Læs artiklen
 • Bred klimaaftale bringer Danmark tilbage i den grønne førertrøje mandag den 22. juni

  Regeringen og et bredt flertal i Folketinget har indgået en ambitiøs klimaaftale, der sikrer en helt grøn energisektor og vigtige skridt mod en grønnere industri. Aftalen viser resten af verden, at klimahandling og økonomisk genopretning går hånd i hånd. I alt medfører aftalen sammen med klimaaftalen for affald CO2e-reduktioner på 3,4 mio. tons i 2030.

  Læs artiklen
 • Et maskinmesterjob med masser af kød på mandag den 18. maj

  Jan Nygaard er teknisk chef på Danish Crowns fabrik i Kina, som forædler dansk svinekød til det kinesiske marked. Fabrikken har fuld sporbarhed for alle produkter helt tilbage til de danske svineavlere.

  Læs artiklen
 • Danmarks største ATES-anlæg taget i brug mandag den 12. august 2019

  Kasper Allerup Petersen har ansvaret for Nyt Hospital Bispebjergs nye ATES-løsning. Teknologien er anvendt i over 20 år i Danmark, men er aldrig tidligere blevet udført i denne målestok.

  Læs artiklen