Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

The BOD er navnet på det første 3D-printede hus i Danmark. Huset står i Nordhavn og er på 47 kvadratmeter.
The BOD er navnet på det første 3D-printede hus i Danmark. Huset står i Nordhavn og er på 47 kvadratmeter.

Dit nye hus skal 3D-printes

Danmarks første 3D-printede hus står indflytningsklar, og fremtiden vil byde på meget mere 3D-print-teknologi i byggeriet, hvor den gamle betonkanon kan blive afløst af robotstyret betonprint.

I fremtiden kan byggepladsernes håndværkere få robotter som kollegaer. 3Dprintere er nemlig så småt ved at gøre deres indtog i byggeriet. The BOD er navnet på det første 3D-printede hus i Danmark og stod klar til indflytning i Nordhavn i efteråret 2017. Huset på 47 kvadratmeter er bygget af 3D Printhuset i samarbejde med sponsorer og underleverandører.

The BOD er den første 3D-printede bygning, som følger en officiel europæisk byggestandard og er samtidig et demonstrationsprojekt med det formål at demonstrere, hvordan 3D-print-teknologien kan anvendes i byggeriet i Danmark.

»Udfordringen i Danmark og resten af Europa har været, at vores bygningsreglementer har forhindret 3D-print af bygninger, men nu har vi forhåbentlig vist vejen for 3D-printet byggeri i Danmark og resten af Europa,« siger Jakob Jørgensen, teknisk chef hos 3D Printhuset. På Ajour 2018 holder Jakob Jørgensen oplæg om ”Byggeri med 3D-print”.

Butik med 3D-printere

3D Printhuset blev etableret i 2014 af et partnerskab, som Jakob Jørgensen er med i. Han har en faglig baggrund som ingeniør og er i dag chef for den teknologiske udvikling hos 3D Printhuset.

»Vi mente, at 3D-print kunne gå hen og blive en rigtig interessant teknologi, men den var ikke særlig tilgængelig. Dengang stod der kun 3D-printere på meget få virksomheder, hvor man ikke bare kunne få adgang. Men vi troede, at 3D-print også ville blive interessant for Hr. og Fru Jensen, og derfor åbnede vi en butik, hvor man kunne gå ind fra gaden. I dag må vi konstatere, at det langt overvejende er virksomheder, som bruger 3D-printere,« siger Jakob Jørgensen.

3D Printhuset har i dag en butik i København, hvor man kan købe 3D-printere til mange forskellige formål og materialer. Men 3D Printhuset vil mere end at forhandle andres produkter.

»Vores ambition er at være udvikler af ny 3D-print-teknologi. Vi kan konstatere, at byggeriet kun er i den spæde begyndelse, når det gælder anvendelsen af 3D-print, og vi vil gerne være med på det vækstmarked, som vi forventer forude,« siger Jakob Jørgensen. 

For tiden findes den store vækst inden for 3D-print inden for metalprint, mens materialer som skum, stål og beton kan blive de populære materialer i 3D-print til byggeriet. 

Læs hele artiklen i Ajourmagasinet side 52.

onsdag den 28. november 2018

Relaterede artikler

 • Et maskinmesterjob med masser af kød på mandag den 18. maj

  Jan Nygaard er teknisk chef på Danish Crowns fabrik i Kina, som forædler dansk svinekød til det kinesiske marked. Fabrikken har fuld sporbarhed for alle produkter helt tilbage til de danske svineavlere.

  Læs artiklen
 • Danmarks største ATES-anlæg taget i brug mandag den 12. august 2019

  Kasper Allerup Petersen har ansvaret for Nyt Hospital Bispebjergs nye ATES-løsning. Teknologien er anvendt i over 20 år i Danmark, men er aldrig tidligere blevet udført i denne målestok.

  Læs artiklen
 • Internet of Things er kommet til Skjern torsdag den 06. juni 2019

  Maskinmestrene hos automationsleverandøren Orbital udvikler SCADA-systemer og andre af fremtidens styrings- og overvågningsteknologier, som skal bruges i omstillingen til grøn energi.

  Læs artiklen
 • Fortsat førerposition kræver øget indsats fredag den 04. januar 2019

  Danmark er en grøn vindernation, men at nå målet om en CO2-neutral energiforsyning i 2050 kræver, at CO2-reduktionerne øges med 2-3 gange. Så indsatsen skal øges, sagde Connie Hedegaard på Ajour 2018.

  Læs artiklen
 • Vi ses igen på Ajour 2019 fredag den 30. november 2018

  Endnu en gang har landets maskinmestre været samlet til erhvervskonferencen Ajour i Odense.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.