Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Mikkel Lund etablerede Alpha Offshore Service i 2007. I slutningen af 2017 blev en del af virksomheden købt af Sparrows Group.
Mikkel Lund etablerede Alpha Offshore Service i 2007. I slutningen af 2017 blev en del af virksomheden købt af Sparrows Group.

Vinden gemte på en givtig niche

Som maskinmester på DFDS-færger, der sejlede frem og tilbage til Esbjerg, kunne Mikkel Lund i nogle år betragte driften af Horns Rev-havmølleparkerne ud for Jyllands sydvestlige hjørne.

»Jeg sejlede forbi de havmøller mange gange og kunne se, at der tit lå servicefartøjer ved møllerne. På et tidspunkt forlød det også, at der var tekniske problemer med møllerne, blandt andet med gearkasserne. Men alle sagde, at offshore-vindkraft var fremtiden. Der lå en stor vækst og ventede med mange nye havmølleparker i støbeskeen. Det lød interessant, hvis man nu skulle overveje at skifte job,« fortæller Mikkel Lund, der på det tidspunkt sejlede som 1. maskinmester på først passager- og siden fragtfærger for DFDS.

Han blev uddannet maskinmester i 1994 og begyndte umiddelbart efter som juniormaskinmester hos DFDS.

»Inden jeg blev maskinmester, er jeg uddannet maskinarbejder, da jeg gerne ville have det praktiske udgangspunkt fra en håndværksuddannelse med, men slutmålet har hele tiden været maskinmester. Jeg ville også gerne ud at sejle og fik en aftale med DFDS om at komme ud som juniormester. Jeg startede på Oslo-færgen, hvor jeg sejlede nogle år og blev 2. maskinmester. Jeg var også med ude for at hente Pearl of Scandinavia i Bangkok og efterfølgende med på værft i Singapore og sejle hende hjem og sat i drift på Oslo-ruten,« fortæller Mikkel Lund, som senere skiftede arbejdsplads til DFDS-ruterne på Nordsøen.

Den første opgave

Men selv om han i flere år var glad for at sejle, begyndte det efterhånden at knibe med at finde nye udfordringer og at holde gejsten.

»Jeg har altid godt kunnet lide at sejle og havde mange supergode kollegaer. Det hele kørte sådan set bare, som det skulle. Jeg var 1. maskinmester og formodentlig på vej til at blive maskinchef inden for en overskuelig fremtid, da jeg havde afløst som maskinchef i perioder. Så vejen stod åben for en lang karriere til søs, hvis jeg ville det. Men jeg kunne mærke, at der manglede en gnist, når jeg gik på arbejde. Det var ved at blive rutine. Og så var der jo de havmøller, vi sejlede forbi ud for Esbjerg. De skulle jo have hjælp med service og de tekniske problemer, som opstod, efter de var sat i drift. De tanker blev til en idé om, at der måtte ligge en forretningsmulighed i service, reparationer og vedligehold af møllerne,« fortæller Mikkel Lund.

Ideen blev til handling. Efter 12 år hos DFDS sagde Mikkel Lund sit job op i 2007 og etablerede Alpha Offshore Service, som tilbød teknisk service og vedligehold af havvindmøller.

Efter at have fået skabt kontakt til daværende Vestas Offshore drog han sammen med to kollegaer ud på den første opgave i august 2007.

Læs mere i Ledelse og uddannelse.

onsdag den 04. april 2018

Relaterede artikler

 • Aftale om besætningsskift ophører og udfases onsdag den 14. oktober

  Med virkning fra i morgen – 15. oktober – ophører den særlige aftale om håndtering af besætningsskift under Corona-krisen. Maskinmestrenes Forening, Metal Maritime og Danske Rederier har indgået aftale om særordningens ophør og udfasning, så overenskomstvilkårene igen bliver gældende.

  Læs artiklen
 • De første 190 søfarende gennem Kastrup Lufthavn efter nyt tiltag fredag den 07. august

  190 søfarende på vej til afløsning i Maersk-flåden i Europa, landede i tirsdags i Kastrup Lufthavn i chartret fly fra Manila.

  Læs artiklen
 • Lydløse Ellen sejler kun på el onsdag den 12. februar

  Ærøfærgerne har søsat Danmarks første rene el-færge – Ellen – som dermed viser vejen til en CO2-neutral skibsfart. Men den unikke færge har kostet mange lærepenge at gøre sejlklar.

  Læs artiklen
 • Kursen er sat mod halvering af skibsfartens CO2-udledning mandag den 21. oktober 2019

  I 2050 skal skibsfartens udledning af CO2 være halveret. Det stiller krav om både teknologisk udvikling, nye forretningsmodeller og politiske aftaler, som sikrer, at den maritime omstilling sker på lige vilkår.

  Læs artiklen
 • På vej mod en grønnere skibsfart torsdag den 11. juli 2019

  Cecilie Henriksen har i sit bachelorprojekt undersøgt mulighederne for, at TORM kan reducere sin CO2-udledning med 50 procent inden 2050 og på den måde opfylde kravene fra IMO.

  Læs artiklen