Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Masser af netværk, vidensdeling og inspiration

120 personer deltog i en spændende temadag for byggeri, anlæg og drift i Bella Center.

Formand for Maskinmestrenes Forening, Jan Rose Andresen åbnede temadagen, hvor deltagerne fik forskellige input og vinkler på mulighederne for at skabe større værdi med digitalisering i fremtidens byggeri og drift af den eksisterende bygningsmasse. Digitaliseringen og et større fokus på totaløkonomien i en bygnings levetid ændrer radikalt forudsætningerne for byggeriet fra start til slut.

 

Temadagen satte blandt andet fokus på, hvordan der kan tænkes smartere, og hvordan teknologien kan udnyttes bedre. Det gælder både i forhold til at optimere byggeprocessen, men også den efterfølgende drift. Et af budskaberne var, at det handler om at se opførelsen og driften som en helhed. Fra vugge til grav - fra første spadestik til nedrivning. Med teknologi og digitalisering er der mange processer og forhold, der kan optimeres og effektueres fra projekteringen til resten af bygningens levetid.

 

Her ud over var der fokus på commissioning i byggeriet som er en proaktiv dialog- og kvalitetsstyringsproces, der fokuserer på totaløkonomi og installationernes samspil. Commissioning-processen er med til at sikre det lavest mulige energiforbrug, et godt indeklima og velfungerende rammer for brugernes aktiviteter.

 

Temadagen blev afholdt i samarbejde med Bygherreforeningen som en del af Ejendomsmessen 2019.

fredag den 12. april

Relaterede artikler

 • Energikonference Esbjerg ser på Brexit og energipolitikken efter valget Ca. 4 timer siden

  Hvordan forsyner vi Danmark og Europa med grøn og vedvarende energi i årene, der kommer? Det forsøger Energikonference Esbjerg 2019 at svare på.

  Læs artiklen
 • Møde i Nordiska Maskinbefälsfederationen tirsdag den 09. april

  Den 08. - 09. april deltog formand Jan Rose Andresen, bestyrelsesmedlem Gustav Schmidt Hansen og sekretariatschef Kaare Lund Nielsen i Nordiska Maskinbefälsfederationens (NMF) møde i Thorshavn på Færøerne. På mødet overtog Danmark præsidentposten i NMF for de næste tre år.

  Læs artiklen
 • Temadag for byggeri, anlæg og drift mandag den 01. april

  Maskinmestrenes Forening har taget initiativ til dagen, der foregår i Bella Center. Digitaliseringen og fokus på totaløkonomi ændrer radikalt forudsætningerne for byggeriet fra start til slut. Men hvordan kan de digitale muligheder være med til at optimere værdiskabelsen?

  Læs artiklen
 • Den bortviste syge medarbejder fredag den 29. marts

  Den 28. juni 2018 afgjorde Vestre Landsret en tvist mellem en medarbejder og en virksomhed, hvor medarbejderen var blevet bortvist. Baggrunden var, at medarbejderen ikke var kommet til en mulighedssamtale, som skulle have været afholdt.

  Læs artiklen
 • Halvering af CO2-udledning hos TORM i 2050 fredag den 15. marts

  Nyuddannet maskinmester Cecilie Henriksens bachelorprojekt fra 2018 er kåret som det næstbedste blandt de indsendte forslag fra maskinmesterskolerne.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.