Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Energikonference Esbjerg ser på Brexit og energipolitikken efter valget

Hvordan forsyner vi Danmark og Europa med grøn og vedvarende energi i årene, der kommer? Det forsøger Energikonference Esbjerg 2019 at svare på.

Mandag den 29. april er Dansk Fjernvarme og Maskinmestrenes Forening på Aalborg Universitet værter ved den største energikonference udenfor hovedstadsområdet Energikonference Esbjerg 2019. Alene i Esbjerg, der er Danmarks offshore hovedstad og energimetropol, er der 13.500 offshore ansatte i lokale virksomheder, men overalt i Syddanmark findes store aktører på området, ikke mindst leverandører inden for fjernvarme og vindmølleindustrien.

- Syddanmark er en motor i energisektoren, og det er vigtigt, at vi diskuterer, hvordan vi bevarer hele Danmarks styrkepositioner på dette område. Der er ingen tvivl om, at vedvarende energi er fremtiden, men hvor efterlader det gas og olie samt andre energiformer. Det prøver vi at give nogle svar på, forklarer Jan Rose Andresen, formand for Maskinmestrenes Forening.

- Fjernvarmen er en drivende kraft i den grønne omstilling og bidrager til, at vi globalt leverer ind til verdensmålene om bæredygtighed. Fjernvarmen er en forudsætning for, at vi kan udnytte overskudsvarme og geotermi og med store varmepumper kan vi bruge el, når vindmøllerne snurrer og dermed fungere som lager for den fluktuerende energi, forklarer Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme. 

Masser af politiske kendisser på konferencen   
I år er temaet ”fremtidens energi”, for med klimakampen i top under folketings- og europaparlamentsvalget er det nærliggende at få svar på, hvad der kan ventes at komme i et regeringsgrundlag på området – og hvad der er i vente på europæisk plan.

Energi- forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) indleder konferencen, og måske vil han løfte lidt af sløret for, hvad den nuværende regering vil prioritere efter folketingsvalget. Ligeledes kan man høre TV2 vært og kommentator Troels Mylenberg udlægge positionerne på Christiansborg lige nu på energi- og klimapolitikken.

Europæiske topnavne som Morten Løkkegaard (V), Jeppe Kofod (S), Margrete Auken (SF) samt Pernille Weiss (K) og Nikolaj Villumsen (EL) vil sammen diskutere retningen for den europæiske energipolitik. For hvad er udfordringerne, der skal løses på energiområdet i EU og ikke mindst – hvad vil Brexit betyde for dansk energieksport i millionklassen?

Pressen er velkommen på konferencen, som foregår den 29. april kl. 10.00 - 15.00 på Aalborg Universitet, Niels Bohrs Vej 8, 6700 Esbjerg.

torsdag den 25. april

Relaterede artikler

 • Mere havvind på vej mandag den 13. maj

  Cirka 40 procent af Danmarks elektricitet kommer i dag fra vedvarende energikilder – primært vindmøller. Så vi er endnu ikke halvvejs til en 100 procent grøn elproduktion.

  Læs artiklen
 • Afvis lægelig behandling og behold retten til sygedagpenge mandag den 13. maj

  Siden 2014 har der været en forsøgsordning, hvor sygemeldte borgere har haft ret til at afvise lægelig behandling, uden at dette ville få indflydelse på deres ret til sygedagpenge eller jobcenterets vurdering af retten til fleksjob, førtidspension mv. Denne ordning gøres nu permanent per 1. juli 2019.

  Læs artiklen
 • Besøg hos CERN torsdag den 09. maj

  Medlemmer af Maskinmestrenes Forening på studietur til CERN.

  Læs artiklen
 • Ekstra penge på pensionen mandag den 06. maj

  Medlemmer af Maskinmestrenes Forening får ekstra penge på pensionen.

  Læs artiklen
 • Minister: Lad os hæve ambitionerne mandag den 29. april

  Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt slog på Energikonference Esbjerg 2019 til lyd for, at de politisk vedtagne ambitioner for grøn energi i fjernvarmen i Danmark skal øges.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.