Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Energikonference Esbjerg ser på Brexit og energipolitikken efter valget

Hvordan forsyner vi Danmark og Europa med grøn og vedvarende energi i årene, der kommer? Det forsøger Energikonference Esbjerg 2019 at svare på.

Mandag den 29. april er Dansk Fjernvarme og Maskinmestrenes Forening på Aalborg Universitet værter ved den største energikonference udenfor hovedstadsområdet Energikonference Esbjerg 2019. Alene i Esbjerg, der er Danmarks offshore hovedstad og energimetropol, er der 13.500 offshore ansatte i lokale virksomheder, men overalt i Syddanmark findes store aktører på området, ikke mindst leverandører inden for fjernvarme og vindmølleindustrien.

- Syddanmark er en motor i energisektoren, og det er vigtigt, at vi diskuterer, hvordan vi bevarer hele Danmarks styrkepositioner på dette område. Der er ingen tvivl om, at vedvarende energi er fremtiden, men hvor efterlader det gas og olie samt andre energiformer. Det prøver vi at give nogle svar på, forklarer Jan Rose Andresen, formand for Maskinmestrenes Forening.

- Fjernvarmen er en drivende kraft i den grønne omstilling og bidrager til, at vi globalt leverer ind til verdensmålene om bæredygtighed. Fjernvarmen er en forudsætning for, at vi kan udnytte overskudsvarme og geotermi og med store varmepumper kan vi bruge el, når vindmøllerne snurrer og dermed fungere som lager for den fluktuerende energi, forklarer Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme. 

Masser af politiske kendisser på konferencen   
I år er temaet ”fremtidens energi”, for med klimakampen i top under folketings- og europaparlamentsvalget er det nærliggende at få svar på, hvad der kan ventes at komme i et regeringsgrundlag på området – og hvad der er i vente på europæisk plan.

Energi- forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) indleder konferencen, og måske vil han løfte lidt af sløret for, hvad den nuværende regering vil prioritere efter folketingsvalget. Ligeledes kan man høre TV2 vært og kommentator Troels Mylenberg udlægge positionerne på Christiansborg lige nu på energi- og klimapolitikken.

Europæiske topnavne som Morten Løkkegaard (V), Jeppe Kofod (S), Margrete Auken (SF) samt Pernille Weiss (K) og Nikolaj Villumsen (EL) vil sammen diskutere retningen for den europæiske energipolitik. For hvad er udfordringerne, der skal løses på energiområdet i EU og ikke mindst – hvad vil Brexit betyde for dansk energieksport i millionklassen?

Pressen er velkommen på konferencen, som foregår den 29. april kl. 10.00 - 15.00 på Aalborg Universitet, Niels Bohrs Vej 8, 6700 Esbjerg.

torsdag den 25. april 2019

Relaterede artikler

 • Forbedret muligheder for erhvervsrejser tirsdag den 26. maj

  Udenrigsministeriet er netop kommet med råd om, hvordan 'nødvendige erhvervsrejser' kan gennemføres. Samtidig kan erhvervsrejsende blive testet for coronavirus før rejse og dermed dokumentere, at de ikke er smittet.

  Læs artiklen
 • Du har fået ekstra ind på din opsparing fredag den 29. maj

  Medlemmer med KundeKapital i PFA Pension kan du glæde sig over, at de i disse dage får ekstra ind på pensionsopsparingen.

  Læs artiklen
 • Nye medlemmer udpeget til Rådet for El- og Gasteknisk Sikkerhed onsdag den 27. maj

  Jytte Skytte fra Dansk Gasteknisk Center er blevet udpeget som medlem af Rådet for El- og Gasteknisk Sikkerhed. Udvælgelsen af Jytte Skytte er sket på baggrund af en indstilling fra Maskinmestrenes Forening.

  Læs artiklen
 • Varsling af ferie? tirsdag den 26. maj

  Ferieloven giver dig som medarbejder ret til 5 ugers ferie om året. De 5 uger bliver opdelt i 3 ugers hovedferie og 2 ugers restferie. 

  Læs artiklen
 • Webinar - Hvordan genstarter vi Danmark? fredag den 15. maj

  Kom til webinar den 19. maj og hør Group CEO i PFA Allan Polack og direktør i tænketanken Axcelfuture Joachim Sperling give deres bud på Danmarks fremtid.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.