Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Energikonference Esbjerg ser på Brexit og energipolitikken efter valget

Hvordan forsyner vi Danmark og Europa med grøn og vedvarende energi i årene, der kommer? Det forsøger Energikonference Esbjerg 2019 at svare på.

Mandag den 29. april er Dansk Fjernvarme og Maskinmestrenes Forening på Aalborg Universitet værter ved den største energikonference udenfor hovedstadsområdet Energikonference Esbjerg 2019. Alene i Esbjerg, der er Danmarks offshore hovedstad og energimetropol, er der 13.500 offshore ansatte i lokale virksomheder, men overalt i Syddanmark findes store aktører på området, ikke mindst leverandører inden for fjernvarme og vindmølleindustrien.

- Syddanmark er en motor i energisektoren, og det er vigtigt, at vi diskuterer, hvordan vi bevarer hele Danmarks styrkepositioner på dette område. Der er ingen tvivl om, at vedvarende energi er fremtiden, men hvor efterlader det gas og olie samt andre energiformer. Det prøver vi at give nogle svar på, forklarer Jan Rose Andresen, formand for Maskinmestrenes Forening.

- Fjernvarmen er en drivende kraft i den grønne omstilling og bidrager til, at vi globalt leverer ind til verdensmålene om bæredygtighed. Fjernvarmen er en forudsætning for, at vi kan udnytte overskudsvarme og geotermi og med store varmepumper kan vi bruge el, når vindmøllerne snurrer og dermed fungere som lager for den fluktuerende energi, forklarer Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme. 

Masser af politiske kendisser på konferencen   
I år er temaet ”fremtidens energi”, for med klimakampen i top under folketings- og europaparlamentsvalget er det nærliggende at få svar på, hvad der kan ventes at komme i et regeringsgrundlag på området – og hvad der er i vente på europæisk plan.

Energi- forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) indleder konferencen, og måske vil han løfte lidt af sløret for, hvad den nuværende regering vil prioritere efter folketingsvalget. Ligeledes kan man høre TV2 vært og kommentator Troels Mylenberg udlægge positionerne på Christiansborg lige nu på energi- og klimapolitikken.

Europæiske topnavne som Morten Løkkegaard (V), Jeppe Kofod (S), Margrete Auken (SF) samt Pernille Weiss (K) og Nikolaj Villumsen (EL) vil sammen diskutere retningen for den europæiske energipolitik. For hvad er udfordringerne, der skal løses på energiområdet i EU og ikke mindst – hvad vil Brexit betyde for dansk energieksport i millionklassen?

Pressen er velkommen på konferencen, som foregår den 29. april kl. 10.00 - 15.00 på Aalborg Universitet, Niels Bohrs Vej 8, 6700 Esbjerg.

torsdag den 25. april

Relaterede artikler

 • Kernekraft forsøger grønt comeback fredag den 19. juli

  To maskinmestre arbejder med en ny generation af kernekraft, der kan anvende thorium-teknologi, og som de mener vil bidrage til en langsigtet bæredygtig og klimavenlig energiproduktion.

  Læs artiklen
 • Bedre betingelser for lønsikring onsdag den 03. juli

  Der er indgået aftale om nye og bedre vilkår for den lønsikring, du kan tegne via Maskinmestrenes Forening.

  Læs artiklen
 • Asnæsværket konverterer til biomasse torsdag den 27. juni

  Danmarks største kulfyrede kraftværk konverterer til træflis som brændsel. Fra 2020 skal Asnæsværket producere varme til Kalundborg på et nyt biomassefyret anlæg, som sender kullene på pension.

  Læs artiklen
 • Studerende hjælper den grønne omstilling på vej mandag den 24. juni

  To studerende vil med deres bachelorprojekt vise, hvordan man gør biogasanlæg til en central spiller i klimakampen. Løsningen ligger i borgerinddragelse, fakta og reducering af lugt.

  Læs artiklen
 • Ny formand i Maskinmestrenes Forening torsdag den 20. juni

  Afstemningen til formandsvalget 2019 er nu slut, og der er fundet en ny formand for Maskinmestrenes Forening i perioden 01.07.19 – 30.06.23.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.