Udskriv denne side

Energikonference Esbjerg ser på Brexit og energipolitikken efter valget

Hvordan forsyner vi Danmark og Europa med grøn og vedvarende energi i årene, der kommer? Det forsøger Energikonference Esbjerg 2019 at svare på.

Mandag den 29. april er Dansk Fjernvarme og Maskinmestrenes Forening på Aalborg Universitet værter ved den største energikonference udenfor hovedstadsområdet Energikonference Esbjerg 2019. Alene i Esbjerg, der er Danmarks offshore hovedstad og energimetropol, er der 13.500 offshore ansatte i lokale virksomheder, men overalt i Syddanmark findes store aktører på området, ikke mindst leverandører inden for fjernvarme og vindmølleindustrien.

- Syddanmark er en motor i energisektoren, og det er vigtigt, at vi diskuterer, hvordan vi bevarer hele Danmarks styrkepositioner på dette område. Der er ingen tvivl om, at vedvarende energi er fremtiden, men hvor efterlader det gas og olie samt andre energiformer. Det prøver vi at give nogle svar på, forklarer Jan Rose Andresen, formand for Maskinmestrenes Forening.

- Fjernvarmen er en drivende kraft i den grønne omstilling og bidrager til, at vi globalt leverer ind til verdensmålene om bæredygtighed. Fjernvarmen er en forudsætning for, at vi kan udnytte overskudsvarme og geotermi og med store varmepumper kan vi bruge el, når vindmøllerne snurrer og dermed fungere som lager for den fluktuerende energi, forklarer Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme. 

Masser af politiske kendisser på konferencen   
I år er temaet ”fremtidens energi”, for med klimakampen i top under folketings- og europaparlamentsvalget er det nærliggende at få svar på, hvad der kan ventes at komme i et regeringsgrundlag på området – og hvad der er i vente på europæisk plan.

Energi- forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) indleder konferencen, og måske vil han løfte lidt af sløret for, hvad den nuværende regering vil prioritere efter folketingsvalget. Ligeledes kan man høre TV2 vært og kommentator Troels Mylenberg udlægge positionerne på Christiansborg lige nu på energi- og klimapolitikken.

Europæiske topnavne som Morten Løkkegaard (V), Jeppe Kofod (S), Margrete Auken (SF) samt Pernille Weiss (K) og Nikolaj Villumsen (EL) vil sammen diskutere retningen for den europæiske energipolitik. For hvad er udfordringerne, der skal løses på energiområdet i EU og ikke mindst – hvad vil Brexit betyde for dansk energieksport i millionklassen?

Pressen er velkommen på konferencen, som foregår den 29. april kl. 10.00 - 15.00 på Aalborg Universitet, Niels Bohrs Vej 8, 6700 Esbjerg.

torsdag den 25. april

Relaterede artikler

 • Udgivelse af bogen 'Mindetavlen' fredag den 30. august

  I indgangen hos Maskinmestrenes Forening hænger en mindetavle over 195 danske maskinofficerer, der mistede livet på havet under Anden Verdenskrig. De står listet én efter én med navn - men uden historien om, hvordan de på tragisk vis mistede livet til søs.

  Læs artiklen
 • Stenene holder på varmen torsdag den 22. august

  Et EUDP-projekt har udviklet en løsning på en af den grønne omstillings store udfordringer: Billig og miljøvenlig lagring af vedvarende energi. Løsningen er granitsten opvarmet til 600 grader celsius.

  Læs artiklen
 • Reception for Maskinmestrenes Forenings nye formand Ca. 4 timer siden

  Onsdag den 14. august blev der afholdt reception for Maskinmestrenes Forenings nye formand, Lars Have Hansen. Lars tiltrådte som formand den 01. juli 2019 og i den anledning var medlemmer, samarbejdspartnere og venner af huset inviteret til at komme forbi og hilse på.

  Læs artiklen
 • Maskinmester med en passion for motorsport onsdag den 07. august

  Når Jakob Teil Hansen ikke er på jobbet som driftsmester, så dyrker han sin hæsblæsende hobby. Jakob deltog i weekenden i Copenhagen Historic Grand Prix.

  Læs artiklen
 • Ny spildevandsbeluftning med mange gevinster fredag den 02. august

  Fredericia Spildevand og Energi A/S har etableret en ny løsning til beluftning af spildevand, som både optimerer driften, sparer energi, forbedrer arbejdsmiljøet og øger sikkerheden for medarbejderne.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.