Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Kraftvarmeværket i Randers er en del af Verdo. Maskinmester Jens Ole Hougaard er kraftværkschef.
Kraftvarmeværket i Randers er en del af Verdo. Maskinmester Jens Ole Hougaard er kraftværkschef.

Fra vagtgående til kraftværkschef

I 1995 blev Jens Ole Hougaard ansat som vagtgående på Randers Kraftvarmeværk. I dag er han kraftværkschef samme sted og har direkte ledelsesansvar for ti medarbejdere.

Jens Ole Hougaard tiltrådte som vagtgående mester i kontrolrummet på Randers Kraftvarmeværk i 1995. Fra 2018 er han i forbindelse med en omorganisering indsat som kraftværkschef samme sted og skal dele den daglige ledelse med Thomas Post, som også er maskinmester og vedligeholdelseschef på kraftværket. I de forløbne 22 år har Jens Ole Hougaard varetaget en række forskellige funktioner og stillinger hos først Randers Kommunale Værker, senere hos Energi Randers og nu Verdo, som ejer og driver kraftvarmeværket i dag.

Han uddannede sig på Frederikshavn Maskinmesterskole (i dag MARTEC) – først maskinistuddannelsen og lige efter den udvidede maskinmestereksamen.

»Efter 10. klasse var jeg skoletræt og ville gerne arbejde med noget praktisk. Maskinmesteruddannelsen lød som en mulighed for at arbejde praktisk, men stadig med noget teori. Det viste sig at være den helt rigtige kombination for mig. Jeg var aspirant på både Storebæltsfærgerne og hos Thor-bryggeriet i Randers. I min første ansættelse som maskinmester var jeg ude at sejle med A.P. Møller og bagefter Aalborg Portland, som dengang havde et rederi med egne cementskibe,« fortæller Jens Ole Hougaard om starten på sin karriere, efter han blev uddannet maskinmester i 1988.

Da der kom familie og børn til, valgte han at gå i land, og efter et job hos MAN’s maskinfabrik i Frederikshavn begyndte han i 1995 på kraftvarmeværket i Randers, hvor han har været siden.

Konvertering fra kul til biomasse

I årenes løb har Jens Ole Hougaard haft flere forskellige stillinger i virksomheden, som undervejs er gået fra at være en kommunal virksomhed til i dag at være et energiselskab med mange forskellige forretningsområder i både Danmark og udlandet.

»Jeg har haft job som sektionsleder, driftsleder og afdelingschef, inden jeg nu er blevet kraftværkschef. I dag har jeg ansvaret for produktionen på kraftvarmeværket i Randers og vores brintfabrik i Hobro. Og indtil starten af 2018 var jeg også daglig leder af kraftvarmeværket i Grenå, som nu er solgt fra,« fortæller Jens Ole Hougaard.

Læs mere i Ledelse og uddannelse.

onsdag den 04. april 2018

Relaterede artikler

 • Direkte fra uddannelse til projektledere tirsdag den 23. juli

  To unge, nyuddannede maskinmestre er gået direkte fra skole til job som projektledere hos automationsvirksomheden Sealing System, der leverer palleterings- og robotløsninger til industrien.

  Læs artiklen
 • Studerende hjælper den grønne omstilling på vej mandag den 24. juni

  To studerende vil med deres bachelorprojekt vise, hvordan man gør biogasanlæg til en central spiller i klimakampen. Løsningen ligger i borgerinddragelse, fakta og reducering af lugt.

  Læs artiklen
 • Tjek op på vores karriererådgivning – for din egen skyld! fredag den 24. maj

  Uanset om man er ung, nyuddannet maskinmester, garvet veteran eller noget midt imellem, kan man få brug for råd og vejledning, når det gælder den videre karriere.

  Læs artiklen
 • Facebook som rekrutteringskanal mandag den 04. februar

  Det landsdækkende konsulenthus Ballisager har netop offentliggjort Rekrutteringsanalysen 2018. En analyse, der undersøger virksomhedernes rekrutteringsproces, holdninger og præferencer.

  Læs artiklen
 • Balance i ledelse tirsdag den 27. november 2018

  Det er ledelsens opgave at sammensætte de medarbejdere, som skaber størst mulig udvikling og værdi på bundlinjen, og bringe deres kompetencer i spil.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.