Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Besøg hos CERN

Medlemmer af Maskinmestrenes Forening på studietur til CERN.

CERN (Den Europæiske Organisation for Højenergifysik) er en europæisk atomforskningsorganisation, som driver verdens største forsøgsanlæg for partikelfysik. Navnet CERN kommer af fransk: Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire.

I forbindelse med besøget fik de deltagende medlemmer en grundig rundvisning og gennemgang af blandt andet fysiker Lars Varming Jørgensen og maskinmester Jesper Nielsen fra CERN.

Gruppen besøgte blandt andet kontrolrummet for ATLAS eksperimentet, det store datacenter hos CERN og lærte, at internettet faktisk er en CERN opfindelse.

Deltagerne fik en grundig indføring i produktionen af antistof på ELENA sitet og sidst men så afgjort ikke mindst kom gruppen med 80 meter under jordens overflade, hvor den kæmpestore detektor ALICE befinder sig.

Alt i alt en super spændende tur, hvor de deltagende maskinmestres tekniske viden blev grundigt udfordret.

Sammen med CERN arbejder Maskinmestrenes Forening på at få yderligere besøg på plads til efteråret. Se flere billeder fra turen på Maskinmestrenes Forenings Facebook-konto.

torsdag den 09. maj

Relaterede artikler

 • Bedre betingelser for lønsikring onsdag den 03. juli

  Der er indgået aftale om nye og bedre vilkår for den lønsikring, du kan tegne via Maskinmestrenes Forening.

  Læs artiklen
 • Ny formand i Maskinmestrenes Forening torsdag den 20. juni

  Afstemningen til formandsvalget 2019 er nu slut, og der er fundet en ny formand for Maskinmestrenes Forening i perioden 01.07.19 – 30.06.23.

  Læs artiklen
 • Plastik-netværk indsamler affald fra Københavns Havn onsdag den 12. juni

  Dagens fangst var 55 kg affald, da ni medlemmer af netværket for Ocean Plastic og Materialer stævnede ud i havkajakker for at rense Københavns Havn for uønsket plastaffald.

  Læs artiklen
 • Formandsvalg - ny afstemning fredag den 31. maj

  Ingen af de opstillede formandskandidater opnåede absolut flertal, og derfor starter anden valgrunde mandag den 03. juni 2019.

  Læs artiklen
 • Formandsvalg og urafstemning 2019 fredag den 31. maj

  Resultatet af forårets urafstemning er afsluttet med følgende resultater. 1.407 medlemmer har stemt, hvilket svarer til en stemmeprocent på 15,342 procent.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.