Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Besøg hos CERN

Medlemmer af Maskinmestrenes Forening på studietur til CERN.

CERN (Den Europæiske Organisation for Højenergifysik) er en europæisk atomforskningsorganisation, som driver verdens største forsøgsanlæg for partikelfysik. Navnet CERN kommer af fransk: Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire.

I forbindelse med besøget fik de deltagende medlemmer en grundig rundvisning og gennemgang af blandt andet fysiker Lars Varming Jørgensen og maskinmester Jesper Nielsen fra CERN.

Gruppen besøgte blandt andet kontrolrummet for ATLAS eksperimentet, det store datacenter hos CERN og lærte, at internettet faktisk er en CERN opfindelse.

Deltagerne fik en grundig indføring i produktionen af antistof på ELENA sitet og sidst men så afgjort ikke mindst kom gruppen med 80 meter under jordens overflade, hvor den kæmpestore detektor ALICE befinder sig.

Alt i alt en super spændende tur, hvor de deltagende maskinmestres tekniske viden blev grundigt udfordret.

Sammen med CERN arbejder Maskinmestrenes Forening på at få yderligere besøg på plads til efteråret. Se flere billeder fra turen på Maskinmestrenes Forenings Facebook-konto.

torsdag den 09. maj 2019

Relaterede artikler

 • Energikonferencen Esbjerg 2020 fredag den 21. februar

  Hvordan ser fremtidens energi ud? Energikonferencen Esbjerg 2020 giver dig svaret!

  Læs artiklen
 • Maskinmestrenes Forenings årsberetning 2019 mandag den 10. februar

  I 2019 fik Maskinmestrenes Forening en ny strategi, som skal øge kendskabet til maskinmestrenes værdi for virksomhederne. Trods den aktuelle succes på arbejdsmarkedet skal professionen fremtidssikres.

  Læs artiklen
 • Refusion til virksomheder ved medarbejderes barselsorlov fredag den 14. februar

  Lønmodtagere har ret til at holde barselsorlov, men ikke nødvendigvis ret til løn under orloven. Funktionærloven sikrer kvinder halv løn i dele af orlovsperioden, men derudover er der intet krav om, at virksomheder skal betale løn under barselsorloven. I stedet får mange lønmodtagere barselsdagpenge fra staten.

  Læs artiklen
 • Ny aftager- og dimittendundersøgelse onsdag den 29. januar

  Behovet for maskinmestre afspejler sig i Maskinmestrenes Forenings seneste aftager- og dimittendundersøgelse. 

  Læs artiklen
 • Ocean Plastic Forum fylder 1 år fredag den 06. december 2019

  Den 05. december var Maskinmesterens Forening i spændende selskab med Ocean Plastic Forum i anledning af sidst nævntes 1 års fødselsdag. Maskinmestrenes Forening er medstifter af Ocean Plastic Forum, som også har til huse på Sankt Annæ Plads.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.