Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Besøg hos CERN

Medlemmer af Maskinmestrenes Forening på studietur til CERN.

CERN (Den Europæiske Organisation for Højenergifysik) er en europæisk atomforskningsorganisation, som driver verdens største forsøgsanlæg for partikelfysik. Navnet CERN kommer af fransk: Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire.

I forbindelse med besøget fik de deltagende medlemmer en grundig rundvisning og gennemgang af blandt andet fysiker Lars Varming Jørgensen og maskinmester Jesper Nielsen fra CERN.

Gruppen besøgte blandt andet kontrolrummet for ATLAS eksperimentet, det store datacenter hos CERN og lærte, at internettet faktisk er en CERN opfindelse.

Deltagerne fik en grundig indføring i produktionen af antistof på ELENA sitet og sidst men så afgjort ikke mindst kom gruppen med 80 meter under jordens overflade, hvor den kæmpestore detektor ALICE befinder sig.

Alt i alt en super spændende tur, hvor de deltagende maskinmestres tekniske viden blev grundigt udfordret.

Sammen med CERN arbejder Maskinmestrenes Forening på at få yderligere besøg på plads til efteråret. Se flere billeder fra turen på Maskinmestrenes Forenings Facebook-konto.

torsdag den 09. maj

Relaterede artikler

 • Afvis lægelig behandling og behold retten til sygedagpenge mandag den 13. maj

  Siden 2014 har der været en forsøgsordning, hvor sygemeldte borgere har haft ret til at afvise lægelig behandling, uden at dette ville få indflydelse på deres ret til sygedagpenge eller jobcenterets vurdering af retten til fleksjob, førtidspension mv. Denne ordning gøres nu permanent per 1. juli 2019.

  Læs artiklen
 • Ekstra penge på pensionen mandag den 06. maj

  Medlemmer af Maskinmestrenes Forening får ekstra penge på pensionen.

  Læs artiklen
 • Minister: Lad os hæve ambitionerne mandag den 29. april

  Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt slog på Energikonference Esbjerg 2019 til lyd for, at de politisk vedtagne ambitioner for grøn energi i fjernvarmen i Danmark skal øges.

  Læs artiklen
 • Energikonference Esbjerg ser på Brexit og energipolitikken efter valget torsdag den 25. april

  Hvordan forsyner vi Danmark og Europa med grøn og vedvarende energi i årene, der kommer? Det forsøger Energikonference Esbjerg 2019 at svare på.

  Læs artiklen
 • Masser af netværk, vidensdeling og inspiration fredag den 12. april

  120 personer deltog i en spændende temadag for byggeri, anlæg og drift i Bella Center.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.