Udskriv denne side

Besøg hos CERN

Medlemmer af Maskinmestrenes Forening på studietur til CERN.

CERN (Den Europæiske Organisation for Højenergifysik) er en europæisk atomforskningsorganisation, som driver verdens største forsøgsanlæg for partikelfysik. Navnet CERN kommer af fransk: Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire.

I forbindelse med besøget fik de deltagende medlemmer en grundig rundvisning og gennemgang af blandt andet fysiker Lars Varming Jørgensen og maskinmester Jesper Nielsen fra CERN.

Gruppen besøgte blandt andet kontrolrummet for ATLAS eksperimentet, det store datacenter hos CERN og lærte, at internettet faktisk er en CERN opfindelse.

Deltagerne fik en grundig indføring i produktionen af antistof på ELENA sitet og sidst men så afgjort ikke mindst kom gruppen med 80 meter under jordens overflade, hvor den kæmpestore detektor ALICE befinder sig.

Alt i alt en super spændende tur, hvor de deltagende maskinmestres tekniske viden blev grundigt udfordret.

Sammen med CERN arbejder Maskinmestrenes Forening på at få yderligere besøg på plads til efteråret. Se flere billeder fra turen på Maskinmestrenes Forenings Facebook-konto.

torsdag den 09. maj

Relaterede artikler

 • Udgivelse af bogen 'Mindetavlen' fredag den 30. august

  I indgangen hos Maskinmestrenes Forening hænger en mindetavle over 195 danske maskinofficerer, der mistede livet på havet under Anden Verdenskrig. De står listet én efter én med navn - men uden historien om, hvordan de på tragisk vis mistede livet til søs.

  Læs artiklen
 • Reception for Maskinmestrenes Forenings nye formand Ca. 3 timer siden

  Onsdag den 14. august blev der afholdt reception for Maskinmestrenes Forenings nye formand, Lars Have Hansen. Lars tiltrådte som formand den 01. juli 2019 og i den anledning var medlemmer, samarbejdspartnere og venner af huset inviteret til at komme forbi og hilse på.

  Læs artiklen
 • Maskinmester med en passion for motorsport onsdag den 07. august

  Når Jakob Teil Hansen ikke er på jobbet som driftsmester, så dyrker han sin hæsblæsende hobby. Jakob deltog i weekenden i Copenhagen Historic Grand Prix.

  Læs artiklen
 • Bedre betingelser for lønsikring onsdag den 03. juli

  Der er indgået aftale om nye og bedre vilkår for den lønsikring, du kan tegne via Maskinmestrenes Forening.

  Læs artiklen
 • Ny formand i Maskinmestrenes Forening torsdag den 20. juni

  Afstemningen til formandsvalget 2019 er nu slut, og der er fundet en ny formand for Maskinmestrenes Forening i perioden 01.07.19 – 30.06.23.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.