Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Teknisk chef Torben Meltofte på taget af Topdanmarks hovedkvarter, der er udstyret med 1,6 MW solceller.
Teknisk chef Torben Meltofte på taget af Topdanmarks hovedkvarter, der er udstyret med 1,6 MW solceller.

Lederuddannelse giver nødvendigt overblik

Torben Meltofte er i gang med Diplomuddannelsen Ingeniørernes Lederuddannelse på DTU Diplom, Center for Videreuddannelse. Uddannelsen har givet ham værktøjer til bedre strategisk planlægning og mere selvtillid i lederrollen.

Som teknisk chef hos Topdanmark er Torben Meltofte daglig ansvarlig for alle tekniske installationer foruden alle forsyningsarter på både hovedadressen i Ballerup og på forsikringsselskabets øvrige adresser rundt om i landet. Alene i Ballerup er der cirka 48.000 kvadratmeter areal, og på taget er installeret et 1,6 MW solcelleanlæg.

Han er chef for fire medarbejdere, som hver har et teknisk ansvarsområde under sig. Selv refererer han til forvaltningschefen, som er overordnet ansvarlig for Facility Management hos Topdanmark. Siden 2015 har han været i gang med Ingeniørernes Lederuddannelse på DTU. 

»Efter et par år i jobbet kunne jeg mærke, at jeg havde brug for nogle flere redskaber til at få bedre styr på vores planlægning og prioritering af opgaver og samtidig få nogle økonomiske og strategiske værktøjer,« siger han om baggrunden for, at han gik i gang med uddannelsen. 

»Vi er altid i gang med et udviklingsarbejde. Vi gør ikke bare det samme, som vi altid har gjort. Der er hele tiden krav om optimering og effektivisering. Vi skal levere mere for de samme penge. Da jeg startede, var vi syv mand. I dag er vi fem medarbejdere, som har fået flere opgaver. Så vi skal hele tiden blive bedre til at planlægge og prioritere. Det har været en stor del af motivationen for at tage en lederuddannelse,« siger Torben Meltofte.

 Målet er, at han som teknisk ansvarlig kan kigge flere år frem, når det gælder vedligehold og investeringer.

»For at kunne kigge frem skal vi kende vores bygningsmasse og vores anlæg bedre, så vi kan forudse de fremtidige udgifter og nødvendige investeringer. Samtidig har vi brug for at kunne dokumentere alt, hvad vi laver, så det bliver synligt for organisationen, hvad vi bidrager med,« siger han. 

Arbejder på kogeplade

Meget af dokumentationen er hidtil foregået i Excel-ark, men nu skal alle data ind i Swecos Butler-system, så der kommer et samlet overblik over assets og aktiviteter.

»I dag er vores data spredt ud i forskellige regneark, som de enkelte medarbejdere har udarbejdet. Nu skal alle vores data ind i samme system, som alle har adgang til, så vi kan sammenstille data og få et bedre overblik og en mere fælles viden, som er nødvendig for planlægning og investering fremadrettet,« siger Torben Meltofte.

Alternativt kunne man vælge at outsource de opgaver, som Torben Meltofte og hans medarbejdere udfører i dag. Så der er en slags usynlig konkurrence med mulige eksterne leverandører.

»På den måde arbejder vi på en kogeplade. Vi kan ikke konkurrere på timeprisen med for eksempel ISS, så vi skal kunne levere noget ekstra i form af blandt andet knowhow og kvalitet. I mit job skal man kunne håndtere både økonomi og teknik og samtidig forstå de forhold, som bestemmer den overordnede strategi. Samtidig kræver udviklingen, at alt kan måles og vejes. Så de værktøjer skal man også kunne håndtere, og det har jeg lært på Ingeniørernes Lederuddannelse,« siger han videre. 

Læs mere i Ledelse og uddannelse.

torsdag den 05. april 2018

Relaterede artikler

 • Studerende fra SIMAC vinder DM i entreprenørskab igen torsdag den 28. maj

  Onsdag den 27. maj stod det igen klart, at innovation og entreprenørskab står højt på dagsordenen på den maritime uddannelsesinstitution SIMAC i Svendborg. For sjette gang vandt studerende netop herfra nemlig førstepladsen ved DM i entreprenørskab.

  Læs artiklen
 • Ny flyhøjde som leder tirsdag den 28. april

  MMT-uddannelsen har givet fabrikschef Mikkel Andersen, GRUNDFOS, et større perspektiv på ledelse og virksomhedsdrift. Uddannelsen har hjulpet ham til at skabe nye udviklingsforløb sammen med kunderne.

  Læs artiklen
 • Et hav af oplevelser mandag den 17. februar

  Rune Muff Smedsgård har valgt at begynde maskinmesterkarrieren i Søværnet med en sømilitær officersuddannelse. Forude venter et lederjob og en masse oplevelser, som kun flåden kan byde på.

  Læs artiklen
 • Maskinmesterskole bidrager til udvikling af nye el-tavler onsdag den 26. februar

  Lektor Joel Rasmussen fra Maskinmesterskolen København har deltaget i udviklingen af fremtidens el-tavler, så de overholder kravene i ny EU-lovgivning og Installationsbekendtgørelsen.

  Læs artiklen
 • Ny aftager- og dimittendundersøgelse onsdag den 29. januar

  Behovet for maskinmestre afspejler sig i Maskinmestrenes Forenings seneste aftager- og dimittendundersøgelse. 

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.