Udskriv denne side
Teknisk chef Torben Meltofte på taget af Topdanmarks hovedkvarter, der er udstyret med 1,6 MW solceller.
Teknisk chef Torben Meltofte på taget af Topdanmarks hovedkvarter, der er udstyret med 1,6 MW solceller.

Lederuddannelse giver nødvendigt overblik

Torben Meltofte er i gang med Diplomuddannelsen Ingeniørernes Lederuddannelse på DTU Diplom, Center for Videreuddannelse. Uddannelsen har givet ham værktøjer til bedre strategisk planlægning og mere selvtillid i lederrollen.

Som teknisk chef hos Topdanmark er Torben Meltofte daglig ansvarlig for alle tekniske installationer foruden alle forsyningsarter på både hovedadressen i Ballerup og på forsikringsselskabets øvrige adresser rundt om i landet. Alene i Ballerup er der cirka 48.000 kvadratmeter areal, og på taget er installeret et 1,6 MW solcelleanlæg.

Han er chef for fire medarbejdere, som hver har et teknisk ansvarsområde under sig. Selv refererer han til forvaltningschefen, som er overordnet ansvarlig for Facility Management hos Topdanmark. Siden 2015 har han været i gang med Ingeniørernes Lederuddannelse på DTU. 

»Efter et par år i jobbet kunne jeg mærke, at jeg havde brug for nogle flere redskaber til at få bedre styr på vores planlægning og prioritering af opgaver og samtidig få nogle økonomiske og strategiske værktøjer,« siger han om baggrunden for, at han gik i gang med uddannelsen. 

»Vi er altid i gang med et udviklingsarbejde. Vi gør ikke bare det samme, som vi altid har gjort. Der er hele tiden krav om optimering og effektivisering. Vi skal levere mere for de samme penge. Da jeg startede, var vi syv mand. I dag er vi fem medarbejdere, som har fået flere opgaver. Så vi skal hele tiden blive bedre til at planlægge og prioritere. Det har været en stor del af motivationen for at tage en lederuddannelse,« siger Torben Meltofte.

 Målet er, at han som teknisk ansvarlig kan kigge flere år frem, når det gælder vedligehold og investeringer.

»For at kunne kigge frem skal vi kende vores bygningsmasse og vores anlæg bedre, så vi kan forudse de fremtidige udgifter og nødvendige investeringer. Samtidig har vi brug for at kunne dokumentere alt, hvad vi laver, så det bliver synligt for organisationen, hvad vi bidrager med,« siger han. 

Arbejder på kogeplade

Meget af dokumentationen er hidtil foregået i Excel-ark, men nu skal alle data ind i Swecos Butler-system, så der kommer et samlet overblik over assets og aktiviteter.

»I dag er vores data spredt ud i forskellige regneark, som de enkelte medarbejdere har udarbejdet. Nu skal alle vores data ind i samme system, som alle har adgang til, så vi kan sammenstille data og få et bedre overblik og en mere fælles viden, som er nødvendig for planlægning og investering fremadrettet,« siger Torben Meltofte.

Alternativt kunne man vælge at outsource de opgaver, som Torben Meltofte og hans medarbejdere udfører i dag. Så der er en slags usynlig konkurrence med mulige eksterne leverandører.

»På den måde arbejder vi på en kogeplade. Vi kan ikke konkurrere på timeprisen med for eksempel ISS, så vi skal kunne levere noget ekstra i form af blandt andet knowhow og kvalitet. I mit job skal man kunne håndtere både økonomi og teknik og samtidig forstå de forhold, som bestemmer den overordnede strategi. Samtidig kræver udviklingen, at alt kan måles og vejes. Så de værktøjer skal man også kunne håndtere, og det har jeg lært på Ingeniørernes Lederuddannelse,« siger han videre. 

Læs mere i Ledelse og uddannelse.

torsdag den 05. april 2018

Relaterede artikler

 • Der gik ild i karrieren tirsdag den 10. september

  Michael Djervads arbejdsliv begyndte som sejlende maskinmesteraspirant, men han ændrede kursen og er i dag beredskabschef i Slagelse Brand og Redning efter 22 år i beredskabsbranchen.

  Læs artiklen
 • GVS-mesteruddannelsen tirsdag den 03. september

  Få mulighed for at opnå fuld autorisation inden for VVS med et målrettet e-learningsforløb for maskinmestre.

  Læs artiklen
 • Lidt flere unge vil være maskinmestre onsdag den 17. juli

  Maskinmesteruddannelsen oplever generelt en beskeden fremgang af ansøgere til maskinmesterstudiet på landets maskinmesterskoler.

  Læs artiklen
 • Machine learning vinder bachelorpris fredag den 28. juni

  Jan Hansen vandt 1. præmien for årets bedste bachelorprojekt, som beskæftiger sig med machine learning, algoritmer og neurale netværk til at optimere en industriel forseglingsproces.

  Læs artiklen
 • Fra lokal til global strategi torsdag den 02. maj

  Til daglig er Allan Due Overbeck chef for havmølleparken Horns Rev 2, men efter en masteruddannelse i Leadership Psychology er han nu klar til nye ledelsesudfordringer.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.