Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Bedre betingelser for lønsikring

Der er indgået aftale om nye og bedre vilkår for den lønsikring, du kan tegne via Maskinmestrenes Forening.

Der er gode nyheder på lønsikringsområdet. Lønsikringen bliver ændret, så den nu først udløber den måned, hvor du fylder 63 år. Tidligere udløb den ved 62 år.

- Vi er glade for ændringen, da den kan være med til at kompensere en smule for den hævede pensionsalder, udtaler formand Lars Hansen.

Du kan nu også vente, til du er 58 med at etablere din lønsikring. Tidligere var det 57 år.

For medlemmer af Maskinmestrenes Forening og Ingeniørforeningen trådte de ændrede vilkår, hvad angår alder, i kraft den 1. marts 2019.

Lønsikring og opholdskravet
Derudover er din forsikring blevet ændret i forhold til opholdskravet. Reglerne i opholdskravet indebærer, at man skal have opholdt sig i Danmark/EU i 5-7 ud af de seneste 12 år for at være berettiget til dagpenge.

Forsikringsbetingelserne er ændret, så du nu vil kunne modtage dækning fra lønsikringen, selvom du ikke er berettiget til dagpenge på grund af opholdskravet, hvis du har tegnet – eller tegner – lønsikring hos Topdanmark gennem Maskinmestrenes Forening.

Du kan læse mere om opholdskravet HER.

Har du spørgsmål til din forsikring, kan du kontakte Topdanmark.

onsdag den 03. juli 2019

Relaterede artikler

 • Weekender og fridage skal stadig tælles med i de 120 sygedage mandag den 25. januar

  Østre Landsret har ved en dom i 2020 taget stilling til, hvordan sygedage efter 120-dages reglen skal optælles for fuldtidssygemeldte medarbejdere – nemlig ved samme optællingsmetode som er anvendt de sidste 70 år, hvor weekender og øvrige fridage tælles med.

  Læs artiklen
 • Maritime overenskomst forhandlinger for maskinmestre er startet torsdag den 21. januar

  Overenskomstforhandlinger med Danske Rederier for maskinmestre går i gang første uge i februar efter en udsættelse på et år som følge af Corona-krisen.

  Læs artiklen
 • Sejlende maskinmestre bør undtages for karantæne tirsdag den 19. januar

  Søfarende der rejser til eller gennem Danmark bør undtages et eventuelt krav om karantæne ved indrejse. Det mener Maskinmestrenes Forening, Dansk Metal og Danske Rederier, som sammen har henvendt sig til justitsministeren.

  Læs artiklen
 • Godkendelse som fagligt ansvarlig mandag den 11. januar

  Efter dialog med Sikkerhedsstyrelsen skal vi her præcisere reglerne for godkendelsen som fagligt ansvarlig på el-området under Sikkerhedsstyrelsen.

  Læs artiklen
 • Ordningen om arbejdsfordeling forlænges tirsdag den 08. december 2020

  Regeringen og arbejdsmarkedets parter er blevet enige om at forlænge trepartsaftalen om den midlertidige arbejdsfordelingsordning på det private arbejdsmarked frem til udgangen af 2021.

  Læs artiklen