Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Direkte fra uddannelse til projektledere

To unge, nyuddannede maskinmestre er gået direkte fra skole til job som projektledere hos automationsvirksomheden Sealing System, der leverer palleterings- og robotløsninger til industrien.

Egentlig var det fætter Joachim, som skulle have været til jobsamtale, men han nåede at sige ja til et andet tilbud, og så landede muligheden hos klassekammeraterne Kristijan Jensen og Frederik Vester Pedersen, som blev færdiguddannede maskinmestre i januar 2019.

»Vi havde haft Joachim i praktik og ville gerne have ham til samtale om et projektlederjob, men han havde allerede fået job. Så spurgte vi, om han kendte nogen fra sin årgang, der kunne være kandidater. Han pegede på sin fætter Kristijan og klassekammeraten Frederik, som blev færdiguddannede samtidig,« fortæller Henrik Skytte Raahede, maskinmester og fabrikschef hos Sealing System i Grindsted.

Virksomheden udvikler og producerer fuldautomatiske pakke- og palleteringsløsninger til industrien, herunder avancerede robotløsninger.

Egentlig skulle Sealing System kun bruge én ny projektleder, men samtalerne med de to nyuddannede maskinmestre fik virksomheden på andre tanker.

»Vi kunne se, at der snart kunne komme til at mangle projektlederkapacitet, og det tager tid at oplære en ny medarbejder til at varetage den rolle selvstændigt, så derfor blev beslutningen – efter at vi havde talt med Frederik og Kristijan – at vi tilbød dem begge job som projektledere. Nogle gange ansætter vi mere erfarne folk, men vi skal næsten altid oplære vores nye medarbejdere, og derfor er vi villige til at prøve unge, nyuddannede maskinmestre, som måske også kan udfordre os,« siger Henrik Skytte Raahede.

Bindeled mellem kunder og kollegaer
Og således gik det til, at de to nyuddannede maskinmestre begge begyndte i job som projektledere hos Sealing System ugen efter, de var dimitteret fra Fredericia Maskinmesterskoles afdeling i Esbjerg.

»Der er flere grunde til, at jeg sagde ’ja tak’ til jobbet hos Sealing System. For det første var der en god kemi under vores samtale. Jeg fik samtidig beskrevet et spændende og udfordrende job, hvor jeg kunne videreudvikle mine kompetencer. Jeg synes ledelse var en meget spændende del af maskinmesteruddannelsen, og nu skal jeg arbejde med projektledelse, som kræver rigtig meget samarbejde. Jeg fik også indtrykket af et sted, hvor man gør meget for at udvikle sine medarbejdere fagligt. Derudover er Sealing System et sted med høj faglig stolthed. Vores løsninger bliver overdraget til kunderne på en god måde. Vi stiller ikke bare op og smutter igen. Vi bliver hos kunden, indtil anlægget fungerer som aftalt. På den måde skal vi altid komme godt ud ad døren,« siger Frederik Vester Pedersen.

I deres rolle som projektledere skal de være bindeleddet mellem kunderne og de kollegaer, som skal bidrage til løsningen. De har den primære kontakt til kunden og skal samtidig tage dialogen med de afdelinger i Sealing System, som leverer til projektet. Her er kommunikation, forventningsafstemning og planlægning vigtige elementer gennem hele projektet.

»For en projektleder er kommunikation et omdrejningspunkt. Så tilbuddet om et job som projektleder passer rigtig godt til kommunikationsdelen af maskinmesterfaget, som fangede mig under uddannelsen. Derudover virker Sealing System som en virksomhed, der prøver at skabe gode rammer for det interne samarbejde med kollegaerne. Vi er meget afhængige af hinanden. Vi skal hjælpe hinanden og have hinandens ryg, hvis det bliver nødvendigt. Som projektleder skal man også fastlægge fornuftige ansvarsområder, så alle kender hinandens roller, og hvad vi hver især skal levere. Samtidig skal man tilrettelægge et forløb ud fra aftalte deadlines og budgetter. Så der er virkelig meget at tage fat på. Det er en stor og spændende udfordring, som jeg ikke kunne sige nej til,« siger Kristijan Jensen.

Introforløb og oplæring
Som led i introforløbet har de to nye projektledere været rundt i alle virksomhedens afdelinger for at lære processer og samarbejdsrelationer at kende. En del af oplæringen har bestået i at de nye projektledere har taget værktøjet i hånden og været med til at samle komponenterne i Sealing Systems løsninger.De to nybagte projektledere er hver tildelt en mentor, der er en mere erfaren projektleder.

»Jeg synes, vi er meget privilegerede at have fået mulighed for at gå direkte fra uddannelsen ud i et job med så meget udvikling og så meget ansvar fra starten. Der er en stejl læringskurve – men også god støtte fra min mentor og fra kollegaerne i det hele taget. Der er altid nogen, man kan spørge til råds, hvis man kommer i tvivl eller har brug for at vide, hvordan man gør i en bestemt situation,« siger 24-årige Frederik Vester Pedersen.

De to nye projektledere har allerede fået selvstændigt ansvar for flere større kundeprojekter.

Frederik Vester Pedersen arbejder blandt andet med et projekt, der har et budget på et par millioner kroner, som indeholder en komplet palleteringsløsning med to elevatorer, robot, folievikling samt palletransport.
Han er derudover blevet ansvarlig for blandt andet udviklingen af nye løsninger, hvor der anvendes såkaldte kollaborative robotter, som kan ”samarbejde” med menneskelige kollegaer. Det er et udviklingsprojekt, hvor Sealing System skal tilpasse robottens værktøjer til forskellige kundeløsninger.

»Der er tale om løsninger til fuldautomatisk palletering, hvor robotten kan samle varer op og sætte dem på en palle. Det er også en løsning, som kan være med til at minimere ensidigt gentaget arbejde for de menneskelige kollegaer,« siger Frederik Vester Pedersen.

Læs hele artiklen i Maskinmesteren nr. 7, 2019.

tirsdag den 23. juli 2019

Relaterede artikler

 • Et maskinmesterjob med masser af kød på mandag den 18. maj

  Jan Nygaard er teknisk chef på Danish Crowns fabrik i Kina, som forædler dansk svinekød til det kinesiske marked. Fabrikken har fuld sporbarhed for alle produkter helt tilbage til de danske svineavlere.

  Læs artiklen
 • Studerende hjælper den grønne omstilling på vej mandag den 24. juni 2019

  To studerende vil med deres bachelorprojekt vise, hvordan man gør biogasanlæg til en central spiller i klimakampen. Løsningen ligger i borgerinddragelse, fakta og reducering af lugt.

  Læs artiklen
 • Tjek op på vores karriererådgivning – for din egen skyld! fredag den 24. maj 2019

  Uanset om man er ung, nyuddannet maskinmester, garvet veteran eller noget midt imellem, kan man få brug for råd og vejledning, når det gælder den videre karriere.

  Læs artiklen
 • Facebook som rekrutteringskanal mandag den 04. februar 2019

  Det landsdækkende konsulenthus Ballisager har netop offentliggjort Rekrutteringsanalysen 2018. En analyse, der undersøger virksomhedernes rekrutteringsproces, holdninger og præferencer.

  Læs artiklen
 • Søpraktik er den bedste forberedelse mandag den 12. november 2018

  Hvis man har en drøm om at arbejde som sejlende maskinmester, er den bedste forberedelse at være i praktik til søs. Det mener to studerende, der som nogle af de få har været heldige at komme i bachelorpraktik hos et rederi.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.