Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Lidt flere unge vil være maskinmestre

Maskinmesteruddannelsen oplever generelt en beskeden fremgang af ansøgere til maskinmesterstudiet på landets maskinmesterskoler.

Årets tal fra den koordinerede tilmelding (KOT) afslører, at maskinmesteruddannelsen fastholder optagstallene fra sidste år, og på landsplan samlet set har en mindre fremgang, da 19 flere studerende end i 2018 har ansøgt om optagelse på landets skoler i år.

Erhvervet vil gerne have flere
Maskinmestrenes Forening er naturligvis glade for opretholdelsen af et fornuftigt optag på den bredeste videregående tekniske uddannelse i Danmark, men både Maskinmestrenes Forening og erhvervet vil gerne have flere maskinmestre.

Dansk Industri og Dansk Erhverv har flere gange udtrykt, at Danmark mangler flere højtuddannede inde for STEM-fagene - herunder maskinmestre.

Det er beklageligt, at der samlet set ikke er en større fremgang i antallet af ansøgere til maskinmesteruddannelsen, men samtidig er det glædeligt, at der målt over en længere periode har været en markant fremgang. Optaget skal øges fremover, hvis danske virksomheder også i fremtiden skal kunne bane vejen for den grønne omstilling gennem eksempelvis at reducere omkostningerne ved produktion, drift og vedligehold. Det er afgørende, at endnu flere unge, skarpe hjerner vælger maskinmesteruddannelsen til. Allerede nu har mange tekniske virksomheder svært ved at rekruttere kvalificerede kandidater til deres ledige stillinger, og det bliver et problem, når efterspørgslen på maskinmestrenes kompetencer fortsat stiger.

Fælles rekrutteringskampagne på vej
I et tæt samarbejde med landets fem maskinmesterskoler er Maskinmestrenes Forening i gang med at lancere en fælles landsdækkende rekrutteringskampagne, der skal sætte fokus på maskinmesteruddannelsen, som er den bredeste videregående tekniske uddannelse i Danmark. En uddannelse som åbner døren til den omfattende vifte af stillinger, der findes for maskinmestre i såvel ind- som udland.

onsdag den 17. juli 2019

Relaterede artikler

 • Den nyeste teknologi til fremtidens maskinmestre Ca. 12 timer siden

  Sammen har Aarhus Maskinmesterskole og en række virksomheder skabt et CO2-køleanlæg, der skal indgå i undervisning og uddannelse af fremtidige maskinmesterstuderende i Aarhus.

  Læs artiklen
 • Maskinmesteruddannelsen blandt de 25 mest søgte i år mandag den 06. juli

  Den samlede søgning til videregående uddannelser via Den Koordinerede Tilmelding blev opgjort pr. 5. juli og afslører, at flere unge vil være maskinmester.

  Læs artiklen
 • Flere kvinder skal ind på de maritime uddannelser fredag den 26. juni

  Under 10 procent af de studerende på de maritime uddannelser er kvinder. En rapport viser, at kvinder blandt andet mangler viden om de mange muligheder, der er med en maritim uddannelse. Det skal der gøres noget ved, mener uddannelses- og forskningsministeren.

  Læs artiklen
 • Giftig cocktail af havvand og miljøolie mandag den 08. juni

  Marcus Nielsen blev hædret med andenpræmien ved kåringen af årets bachelorprojekt for sin undersøgelse af stævnrørspakdåser, som ødelægges af en blanding af havvand og miljøolie.

  Læs artiklen
 • Studerende fra SIMAC vinder DM i entreprenørskab igen torsdag den 28. maj

  Onsdag den 27. maj stod det igen klart, at innovation og entreprenørskab står højt på dagsordenen på den maritime uddannelsesinstitution SIMAC i Svendborg. For sjette gang vandt studerende netop herfra nemlig førstepladsen ved DM i entreprenørskab.

  Læs artiklen