Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Lidt flere unge vil være maskinmestre

Maskinmesteruddannelsen oplever generelt en beskeden fremgang af ansøgere til maskinmesterstudiet på landets maskinmesterskoler.

Årets tal fra den koordinerede tilmelding (KOT) afslører, at maskinmesteruddannelsen fastholder optagstallene fra sidste år, og på landsplan samlet set har en mindre fremgang, da 19 flere studerende end i 2018 har ansøgt om optagelse på landets skoler i år.

Erhvervet vil gerne have flere
Maskinmestrenes Forening er naturligvis glade for opretholdelsen af et fornuftigt optag på den bredeste videregående tekniske uddannelse i Danmark, men både Maskinmestrenes Forening og erhvervet vil gerne have flere maskinmestre.

Dansk Industri og Dansk Erhverv har flere gange udtrykt, at Danmark mangler flere højtuddannede inde for STEM-fagene - herunder maskinmestre.

Det er beklageligt, at der samlet set ikke er en større fremgang i antallet af ansøgere til maskinmesteruddannelsen, men samtidig er det glædeligt, at der målt over en længere periode har været en markant fremgang. Optaget skal øges fremover, hvis danske virksomheder også i fremtiden skal kunne bane vejen for den grønne omstilling gennem eksempelvis at reducere omkostningerne ved produktion, drift og vedligehold. Det er afgørende, at endnu flere unge, skarpe hjerner vælger maskinmesteruddannelsen til. Allerede nu har mange tekniske virksomheder svært ved at rekruttere kvalificerede kandidater til deres ledige stillinger, og det bliver et problem, når efterspørgslen på maskinmestrenes kompetencer fortsat stiger.

Fælles rekrutteringskampagne på vej
I et tæt samarbejde med landets fem maskinmesterskoler er Maskinmestrenes Forening i gang med at lancere en fælles landsdækkende rekrutteringskampagne, der skal sætte fokus på maskinmesteruddannelsen, som er den bredeste videregående tekniske uddannelse i Danmark. En uddannelse som åbner døren til den omfattende vifte af stillinger, der findes for maskinmestre i såvel ind- som udland.

onsdag den 17. juli 2019

Relaterede artikler

 • 2000 nye billige ungdomsboliger på vej torsdag den 19. december 2019

  Nu er der godt nyt til de mange unge, der står og mangler en bolig, der er til at betale. 2000 ungdomsboliger er på vej i et banebrydende nyt samarbejde. De første 200 boliger skal stå klar til studiestart 2020 i København. Det er Container Living, der skal levere boligerne og det er Interesseforeningen/TJM Forsikring, der står bag.

  Læs artiklen
 • Lokale virksomheder har smidt millioner i udstyr til maskinmester-uddannelsen torsdag den 21. november 2019

  Flere lokale virksomheder har bidraget til indkøb af avanceret udstyr til Aarhus Maskinmesterskoles afdeling i Viborg.

  Læs artiklen
 • Studerende tjekker energien hos Givskud Zoo mandag den 07. oktober 2019

  3 studiegrupper fra Aarhus Maskinmesterskole har i foråret samarbejdet med Givskud Zoo-Zootopia for at undersøge, hvordan Givskud Zoo-Zootopia’ projekt om at blive mere energioptimerende og bæredygtige skrider frem. Ifølge direktøren kan samarbejdet rykke Givskud Zoo-Zootopia’ grønne profil fremad.

  Læs artiklen
 • Der gik ild i karrieren tirsdag den 10. september 2019

  Michael Djervads arbejdsliv begyndte som sejlende maskinmesteraspirant, men han ændrede kursen og er i dag beredskabschef i Slagelse Brand og Redning efter 22 år i beredskabsbranchen.

  Læs artiklen
 • GVS-mesteruddannelsen tirsdag den 03. september 2019

  Få mulighed for at opnå fuld autorisation inden for VVS med et målrettet e-learningsforløb for maskinmestre.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.