Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Færgefartens Formel 1-team

Molslinjen er et af verdens førende hurtigfærgerederier. Strategien er at holde den tekniske ekspertise i rederiet, og det skaber rige faglige udfoldelsesmuligheder for maskinmestre.

Med en maksimal hastighed på cirka 45 knob er Molslinjens hurtigfærger det tætteste færgefarten kommer på Formel 1. Og lige som Formel 1 kræver specialister på højeste niveau, satser Molslinjen på høj intern teknisk ekspertise til at drive sin flåde, når det gælder både daglig drift, udviklingsprojekter, retrofitløsninger, ombygninger, nybygninger og en løbende udvikling hen mod en grønnere færgefart. At opbygge ekspertise internt gør rederiet til en arbejdsplads, hvor ikke mindst maskinmestre har store faglige udfoldelsesmuligheder.

De seneste par år har der ikke kun været fuld fart på rederiets hurtigfærger, men også på rederiet som helhed. Indtil september 2018 sejlede Molslinjen kun de to Kattegatruter fra Aarhus og Ebeltoft til Sjællands Odde. Men i dag sejler rederiet ni ruter: Foruden de to gamle ruter er det tre ruter til Bornholm – fra Danmark, Sverige og Tyskland – og fire andre danske indenrigsruter: Esbjerg-Fanø, Ballen-Kalundborg, Bøjden-Fynshav og Spodsbjerg-Tors.

Rederiets udvikling har næsten bogstaveligt været fra bølgedal til bølgetop:

»Vi har været gennem en udvikling fra at være tæt på at lukke for ikke så mange år siden, til at rederiet i dag er større end nogensinde, og der investeres stort i fremtiden, « siger Flemming Kristensen, maskinmester og teknisk direktør i Molslinjen.

Han har været i rederiet siden 1992, da han begyndte som sejlende maskinmester. I dag står han i spidsen for rederiets tekniske afdeling med 70 maskinmestre og er selv dybt involveret i mange af rederiets tekniske projekter, herunder design af rederiets seneste hurtigfærger Express 3, Express 4 og Hammershus – foruden en helt ny færgeterminal i Aarhus.

Mange projekter til søs og på land
De seneste år har der været mange store opgaver for teknisk afdeling i Molslinjen. I forbindelse med at Molslinjen har overtaget de tre færgeruter til Bornholm fra september 2018, har det været nødvendigt at bygge en helt ny færge – Hammershus – og få ombygget de to Kattegat-hurtigfærger Max og Express 1, så de kan sejle på bornholmsruterne. Hertil kommer ombygning af havnefaciliteter på flere lokationer. De seneste tre til fire år har der desuden været store opgaver med levering af to nye hurtigfærger fra værfter i henholdsvis Tasmanien og Australien.

»Den nye Bornholmsfærge Hammershus har været et stort projekt, hvor vi er lykkedes med at bygge en færge, som performer rigtig godt. Den kommer til at holde sin værdi i mange år, som det ser ud nu,« siger Flemming Kristensen.

Ud over selve færgerne er Flemming Kristensen også øverste daglige ansvarlige for etablering af en helt ny færgeterminal på Aarhus Havn, hvor Molslinjen har sit hovedkontor.

»I 2020 skal der stå en helt ny færgeterminal klar i Aarhus, så det kommer til at fylde meget i vores opgaver det næste år. Men vi er overbevist om, at det er bedst, at vi selv løser opgaven, så vi får den rette fremdrift i projektet. Vi har desuden erfaringerne fra ombygningerne af flere havneanlæg på Kattegat og senest Bornholmslinjens havneanlæg at trække på til opgaven,« siger Flemming Kristensen.

Læs hele artiklen i Maskinmesteren nr. 8, 2019.

tirsdag den 20. august 2019

Relaterede artikler

 • Rekordhøjt antal blå praktikpladser fredag den 05. februar

  Rekordmange unge fik sidste år tilsagn om en blå praktikplads i 2021 som et led i deres maritime uddannelse. 

  Læs artiklen
 • Ny lov om krav til test og isolation ved indrejse i Danmark torsdag den 04. februar

  Der er vedtaget ny lov om krav til test og isolation ved indrejse til Danmark. Den blev vedtaget med bredt flertal i Folketinget. Detaljerne i lovkravene skal udmøntes ved bekendtgørelser, og her lægger sundhedsministeren op til at fritage bl.a. søfarende for isolation.

  Læs artiklen
 • Maritime overenskomst forhandlinger for maskinmestre er startet torsdag den 21. januar

  Overenskomstforhandlinger med Danske Rederier for maskinmestre går i gang første uge i februar efter en udsættelse på et år som følge af Corona-krisen.

  Læs artiklen
 • Aftale om besætningsskift ophører og udfases onsdag den 14. oktober 2020

  Med virkning fra i morgen – 15. oktober – ophører den særlige aftale om håndtering af besætningsskift under Corona-krisen. Maskinmestrenes Forening, Metal Maritime og Danske Rederier har indgået aftale om særordningens ophør og udfasning, så overenskomstvilkårene igen bliver gældende.

  Læs artiklen
 • Det digitale skib onsdag den 07. oktober 2020

  I starten af ugen bød Maskinmestrenes Forening velkommen til et webinar i samarbejde med Skibsteknisk Selskab. 104 maskinmestre og skibsingeniører var samlet virtuelt for at høre om 'Det digitale skib’. 

  Læs artiklen