Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Illustration af den kommende havneudvidelse ved Terminal Nord, som forventes klar til drift i 2020.
Illustration af den kommende havneudvidelse ved Terminal Nord, som forventes klar til drift i 2020.

LINDØ port of ODENSE udbygger havnen

I 2020 skal en stor udvidelse af havnefaciliteterne stå klar til brug på LINDØ port of ODENSE. Udvidelsen skal fremtidssikre havnefaciliteterne og dermed konkurrenceevnen i Danmarks 3. største havn.

For at imødekomme de fremtidige behov og blive mere konkurrencedygtige har LINDØ port of ODENSE iværksat en stor udvidelse af sin kaj- og havnekapacitet. Havnen ved Odense er allerede Danmarks tredjestørste havn, men udvider nu den såkaldte Terminal Nord med en kilometer kaj og 400.000 kvadratmeter havneareal. De nye faciliteter skal stå klar til brug i 2020. 

»I dag kan vi stadigvæk imødekomme behovet, men på 2-3 års sigt skal vi være klar med større og bedre havnefaciliteter for at imødekomme behovet fra markedet og kunne konkurrere med andre havne. Geografien betyder selvfølgelig meget for hvilke havne, kunderne vælger at bruge, men vi skal være klar til at konkurrere om kunder på blandt andet bulk-markedet. Vi skal være klar til at flytte endnu flere store emner over kajen, og det kan vi med den kommende havneudvidelse,« siger Carsten Aa, adm. direktør for LINDØ port of ODENSE, som investerer 400 millioner kroner i udvidelsen af sine havnefaciliteter. 

»Vi ser et marked med øget konkurrence mellem de danske havne. Der er rift om kunderne, og der er flere andre havne, som har udvidet eller er ved at udvide deres faciliteter. Så vi bliver nødt til at følge den udvikling og gøre os så attraktive som muligt. Vi har allerede nogle unikke faciliteter og god logistik. Vi oplever også en tilgang af kunder, men hvis vi stopper investeringerne og udbygningen, er det reelt afvikling, fordi udviklingen og konkurrencen kræver moderne og tidssvarende faciliteter i den rette skala,« siger Carsten Aa videre.  

Læs mere i Maskinmesteren nr. 4, 2018.

fredag den 06. april 2018

Relaterede artikler

 • Aftale om besætningsskift ophører og udfases onsdag den 14. oktober

  Med virkning fra i morgen – 15. oktober – ophører den særlige aftale om håndtering af besætningsskift under Corona-krisen. Maskinmestrenes Forening, Metal Maritime og Danske Rederier har indgået aftale om særordningens ophør og udfasning, så overenskomstvilkårene igen bliver gældende.

  Læs artiklen
 • De første 190 søfarende gennem Kastrup Lufthavn efter nyt tiltag fredag den 07. august

  190 søfarende på vej til afløsning i Maersk-flåden i Europa, landede i tirsdags i Kastrup Lufthavn i chartret fly fra Manila.

  Læs artiklen
 • Boreplatform til otte milliarder kroner klar til tjeneste torsdag den 31. 2018

  Johan Sverdrup-boreplatformen sejles nu ud til Johan Sverdrup-feltet, hvor den skal bore efter olie i et af de største felter i den norske del af Nordsøen.

  Læs artiklen
 • Det blå Danmark efterlyser kvinder torsdag den 31. 2018

  Manglen på kvalificeret arbejdskraft er presserende for de maritime erhverv, som nu vil øge talentmassen med flere kvinder til søs og på rederikontorerne.

  Læs artiklen
 • Ny bestyrelse i MDC onsdag den 30. maj 2018

  Fredag d. 25. maj afholdt Maritime Development Center (MDC) generalforsamling, der både bød på afgående bestyrelsesmedlemmer og nye bestyrelsesmedlemmer, melder MDC i en pressemeddelelse.

  Læs artiklen