Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Lyt til eksperterne i den grønne omstilling

Maskinmestrenes Forening hilser ambitionen om en 70 procents reduktion af CO2-udledningen velkommen. Men politikerne bør inddrage maskinmestre og andre faggrupper med erfaring fra grøn omstilling i praksis.

Regeringens mål om 70 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030 gør Danmark til verdens mest ambitiøse nation i den globale omstilling til vedvarende energi.

Det siger Lars Have Hansen, formand for Maskinmestrenes Forening, i forlængelse af statsminister Mette Frederiksens åbningstale i Folketinget, hvor hun blandt andet beskrev regeringens vision for et grønnere Danmark.

Men maskinmestrenes formand opfordrer til, at politikerne nu inddrager maskinmestre og andre faggrupper med praktiske erfaringer fra energi- og forsyningsbranchen.

»Maskinmestrene bidrager allerede til et renere miljø og grøn omstilling i vores job med energiproduktion, forsyning af vand, varme og el, og i mange andre brancher. Der er brug for nye løsninger i den grønne omstilling, men der er også gevinster at hente ved at optimere på eksisterende teknologier. Det er ikke mindst her, at maskinmestrene kan gøre en forskel,« siger Lars Have Hansen.

Ny klimalov og handlingsplan
En stigende andel af de 14.000 medlemmer af Maskinmestrenes Forening arbejder i det daglige med at løse opgaver i relation til den grønne omstilling: I både energibranchen, industrien, søfart og mange andre brancher er maskinmestrene med og gør en forskel med deres brede tekniske og ledelsesmæssige kompetencer. Maskinmestrene bidrager også med både udvikling og idriftsættelse af bæredygtige løsninger i andre lande, når danske energiløsninger eksporteres. Maskinmestrenes formand afventer nu en konkret klimahandlingsplan, som statsministeren har bebudet klar i 2020.

»Vi ser frem til en ny klimalov inden nytår og derefter en klimahandlingsplan i løbet af næste år. Den plan bliver afgørende for den konkrete indsats, der skal leveres frem mod 2030. Men vi vil meget opfordre til, at det bliver en plan, som bygger på viden fra eksperter og praktikere, som allerede har gjort sig konkrete erfaringer fra forreste linje i den grønne omstilling,« siger Lars Have Hansen.

Nyt samfundsprojekt
Han hilser også med tilfredshed, at regeringen har udpeget kampen mod plastikforurening som et særligt indsatsområde fremover.

»Maskinmestrenes Forening er allerede aktive i bekæmpelsen af plastikforurening, ikke mindst til havs, gennem Ocean Plastic Forum, og derfor er det meget glædeligt, at det nu er blevet en opgave, der bliver prioriteret på højeste politiske niveau,« siger maskinmestrenes formand.

»Statsministeren talte meget om tillid i sin åbningstale, og tillid bliver også et nøgleord i den grønne omstilling, for der skal skabes tillid til de grønne løsninger, så alle tager ejerskab. Der er nu et mål, som et stort flertal af politikere, erhvervsliv og borgere har accepteret. På den måde er den grønne omstilling blevet et nyt stort samfundsprojekt. Opgaven er for stor til, at vi hver især finder på individuelle løsninger. Der er brug for at få realiseret de bedste ideer, og det ligger dybt i maskinmestrenes DNA at finde konkrete, brugbare løsninger også på komplekse problemstillinger, og den holdning bliver der i høj grad brug for, hvis vi skal nå det nye mål for CO2-reduktionen i 2030,« siger Lars Have Hansen.

tirsdag den 01. oktober

Relaterede artikler

 • Ocean Plastic Forum fylder 1 år fredag den 06. december

  Den 05. december var Maskinmesterens Forening i spændende selskab med Ocean Plastic Forum i anledning af sidst nævntes 1 års fødselsdag. Maskinmestrenes Forening er medstifter af Ocean Plastic Forum, som også har til huse på Sankt Annæ Plads.

  Læs artiklen
 • Tilskadekomst under transport til midlertidigt arbejdssted tirsdag den 26. november

  Som udgangspunkt er en medarbejder, der er ude for en ulykke under transporten på vej på arbejde, ikke er omfattet af arbejdsskadesikringsloven, da transport til og fra arbejdspladsen anses for at være privat.

  Læs artiklen
 • Arbejdsgiver kunne ikke trække medarbejder i løn mandag den 28. oktober

  Højesteret afgjorde i en nylig dom, at en kommunal arbejdsgiver ikke kunne trække en medarbejder i løn i forbindelse med, at arbejdsgiveren havde mistet sygedagpengerefusionen som følge af medarbejderens manglende medvirken til kommunens opfølgning efter sygedagpengeloven.

  Læs artiklen
 • Nordiske maskinmestre fejrer 100-års jubilæum tirsdag den 08. oktober

  7. oktober var repræsentanter for det maritime Norden samlet ved konference i København for at fejre 100-års jubilæet for NMF – Nordiska Maskinbefälsfederationen – som blev stiftet i 1919.

  Læs artiklen
 • Hvornår er jeg som leder omfattet af Lederaftalen mandag den 30. september

  Som leder er du omfattet af Lederaftalen, når du er ansat i en virksomhed som er medlem af en organisation under Dansk Arbejdsgiverforening, og er leder ifølge Lederaftalen.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.