Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Lyt til eksperterne i den grønne omstilling

Maskinmestrenes Forening hilser ambitionen om en 70 procents reduktion af CO2-udledningen velkommen. Men politikerne bør inddrage maskinmestre og andre faggrupper med erfaring fra grøn omstilling i praksis.

Regeringens mål om 70 procents reduktion af CO2-udledningen i 2030 gør Danmark til verdens mest ambitiøse nation i den globale omstilling til vedvarende energi.

Det siger Lars Have Hansen, formand for Maskinmestrenes Forening, i forlængelse af statsminister Mette Frederiksens åbningstale i Folketinget, hvor hun blandt andet beskrev regeringens vision for et grønnere Danmark.

Men maskinmestrenes formand opfordrer til, at politikerne nu inddrager maskinmestre og andre faggrupper med praktiske erfaringer fra energi- og forsyningsbranchen.

»Maskinmestrene bidrager allerede til et renere miljø og grøn omstilling i vores job med energiproduktion, forsyning af vand, varme og el, og i mange andre brancher. Der er brug for nye løsninger i den grønne omstilling, men der er også gevinster at hente ved at optimere på eksisterende teknologier. Det er ikke mindst her, at maskinmestrene kan gøre en forskel,« siger Lars Have Hansen.

Ny klimalov og handlingsplan
En stigende andel af de 14.000 medlemmer af Maskinmestrenes Forening arbejder i det daglige med at løse opgaver i relation til den grønne omstilling: I både energibranchen, industrien, søfart og mange andre brancher er maskinmestrene med og gør en forskel med deres brede tekniske og ledelsesmæssige kompetencer. Maskinmestrene bidrager også med både udvikling og idriftsættelse af bæredygtige løsninger i andre lande, når danske energiløsninger eksporteres. Maskinmestrenes formand afventer nu en konkret klimahandlingsplan, som statsministeren har bebudet klar i 2020.

»Vi ser frem til en ny klimalov inden nytår og derefter en klimahandlingsplan i løbet af næste år. Den plan bliver afgørende for den konkrete indsats, der skal leveres frem mod 2030. Men vi vil meget opfordre til, at det bliver en plan, som bygger på viden fra eksperter og praktikere, som allerede har gjort sig konkrete erfaringer fra forreste linje i den grønne omstilling,« siger Lars Have Hansen.

Nyt samfundsprojekt
Han hilser også med tilfredshed, at regeringen har udpeget kampen mod plastikforurening som et særligt indsatsområde fremover.

»Maskinmestrenes Forening er allerede aktive i bekæmpelsen af plastikforurening, ikke mindst til havs, gennem Ocean Plastic Forum, og derfor er det meget glædeligt, at det nu er blevet en opgave, der bliver prioriteret på højeste politiske niveau,« siger maskinmestrenes formand.

»Statsministeren talte meget om tillid i sin åbningstale, og tillid bliver også et nøgleord i den grønne omstilling, for der skal skabes tillid til de grønne løsninger, så alle tager ejerskab. Der er nu et mål, som et stort flertal af politikere, erhvervsliv og borgere har accepteret. På den måde er den grønne omstilling blevet et nyt stort samfundsprojekt. Opgaven er for stor til, at vi hver især finder på individuelle løsninger. Der er brug for at få realiseret de bedste ideer, og det ligger dybt i maskinmestrenes DNA at finde konkrete, brugbare løsninger også på komplekse problemstillinger, og den holdning bliver der i høj grad brug for, hvis vi skal nå det nye mål for CO2-reduktionen i 2030,« siger Lars Have Hansen.

tirsdag den 01. oktober 2019

Relaterede artikler

 • Ny bestyrelse i Maskinmestrenes Forening onsdag den 01. juli

  I dag – onsdag den 01. juli 2020 – starter det nye foreningsår og samtidig tiltræder bestyrelsen, som medlemmerne ved urafstemningen i foråret bestemte den sammensat.

  Læs artiklen
 • Energikonferencen 2020 – ses vi 24. august? onsdag den 24. juni

  Den nationale Energikonference 2020 afholdes for syvende gang i Esbjerg som dén årlige energikonference udenfor hovedstadsområdet, der tegner de energipolitiske tendenser og mål.

  Læs artiklen
 • Må medarbejdere trodse Udenrigsministeriets rejsevejledning? tirsdag den 23. juni

  Sommerferien står for døren, men muligheden for at komme væk og opleve andre kulturer og et andet klima er begrænset i forhold til, hvad vi er vant til. Nogle fristes måske til at tage en tur op i det svenske eller se, om der går en flyafgang uden for Europa – og dermed trodse det danske udenrigsministeriums anbefalinger. Dette skal man som medarbejder dog passe på med, da det kan få ansættelsesretlige konsekvenser.

  Læs artiklen
 • Arbejdsmiljøloven er ændret tirsdag den 09. juni

  I december 2019 blev ændring af arbejdsmiljøloven vedtaget i Folketinget. Lovændringen indebærer, at reglerne er blevet mere forståelige, og at en række sproglige og forståelsesmæssige vanskeligheder fjernes.

  Læs artiklen
 • Forbedret muligheder for erhvervsrejser tirsdag den 26. maj

  Udenrigsministeriet er netop kommet med råd om, hvordan 'nødvendige erhvervsrejser' kan gennemføres. Samtidig kan erhvervsrejsende blive testet for coronavirus før rejse og dermed dokumentere, at de ikke er smittet.

  Læs artiklen