Udskriv denne side

En fælles vej til grøn vækst

Dansk Industri har fremlagt en plan med mere end 150 konkrete forslag til at nedbringe Danmarks klimabelastning. På Ajour 2019 vil DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen præsentere virksomhedernes bud på en drejebog for Danmarks grønne omstilling.

Dansk Industri (DI), Danmarks største erhvervs- og arbejdsgiverorganisation med mere end 11.000 medlemsvirksomheder, har fremlagt en 2030-plan med titlen ”Sammen skaber vi grøn vækst”. Ved åbningen af Ajour 2019 vil DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen fremlægge visionerne i planen.

Udgangspunktet for DI’s 2030-plan er, at danske virksomheder og lønmodtagere sammen med politikere igennem årene gradvist har styrket Danmarks konkurrenceevne, så virksomhederne kan klare sig i den globale konkurrence – til glæde for hele det danske samfund.

Et bredt politisk flertal har gennem en lang årrække taget ansvar for, at vi ikke efterlader den økonomiske regning for vores liv i dag til de næste generationer. Den bestræbelse skal fortsætte, mener DI, men både Danmark og resten af verden står over for store og potentielt dyre udfordringer.

»På den ene side har vi en bunden opgave med at bremse klimaforandringerne. På den anden side har vi en stadig større international usikkerhed om vores handelsaftaler – og en relativt lav økonomisk vækst. Men DI mener, at Danmark alligevel har alle forudsætninger for at skabe et rigere, grønnere og bedre samfund. Vi har ansvaret, evnerne og viljen. Og nu har vi også en plan for, hvordan vi sammen kommer derhen,« siger Lars Sandahl
Sørensen som optakt til sin åbning af Ajour 2019. 

Læs mere om Lars Sandahl Sørensens indlæg på Ajour 2019 i Ajourmagasinet og tilmeld dig via ajour2019.dk.

torsdag den 21. november 2019

Relaterede artikler

 • "I er nødvendige for den teknologiske udvikling og Danmarks økonomiske vækst" fredag den 29. november 2019

  Administrerende direktør for Dansk Industri, Lars Sandahl Sørensen, kom med store roser og masser af opbakning til de danske maskinmestre, da han holdt åbningstalen på erhvervskonferencen Ajour.

  Læs artiklen
 • Stemningsreportage fra Ajour 2019 fredag den 29. november 2019

  Maskinmestrenes Forenings årlige erhvervskonference Ajour er igen i år mødestedet for maskinmestre fra hele landet og fra en lang række brancher.

  Læs artiklen
 • DI-direktør: Maskinmestrene er nødvendige i den grønne omstilling torsdag den 28. november 2019

  Danmark skal vise vejen for den globale grønne omstilling, sagde Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør for Dansk Industri, ved åbningen af maskinmestrenes erhvervskonference Ajour 2019.

  Læs artiklen
 • Ajour er skudt i gang torsdag den 28. november 2019

  2019-udgaven af Maskinmestrenes Forenings årlige erhvervskonference Ajour er skudt i gang. Som altid er der fokus på ledelse og teknologi… og i år særligt fokus på maskinmestrenes rolle i den grønne omstilling

  Læs artiklen
 • Maskinmestrene får nøglerolle i den grønne omstilling torsdag den 28. november 2019

  Danmark skal vise vejen for den globale grønne omstilling, sagde Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør for Dansk Industri, ved åbningen af maskinmestrenes erhvervskonference Ajour 2019.

  Læs artiklen