Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Holdet bag det stærke samarbejde, der får Aarhus Maskinmesterskole til Viborg er Kirsten Holmgaard, direktør Mercantec, Kim Nøhr Skibsted, fondsdirektør Poul Due Jensen Fond, Martin Pedersen, CEO JP Group, Ulrik Wilbek, borgmester Viborg Kommune, Henrik Larsson, direktør Center for Industri, Anders Hanberg Sørensen, rektor Aarhus Maskinmesterskole, Niels Egon Stilling, bestyrelsesformand Anders Brøndums Velgørende Fond og Marjanne Grønborg, Senior Vice President DEIF. Foto Flemming Jeppesen.
Holdet bag det stærke samarbejde, der får Aarhus Maskinmesterskole til Viborg er Kirsten Holmgaard, direktør Mercantec, Kim Nøhr Skibsted, fondsdirektør Poul Due Jensen Fond, Martin Pedersen, CEO JP Group, Ulrik Wilbek, borgmester Viborg Kommune, Henrik Larsson, direktør Center for Industri, Anders Hanberg Sørensen, rektor Aarhus Maskinmesterskole, Niels Egon Stilling, bestyrelsesformand Anders Brøndums Velgørende Fond og Marjanne Grønborg, Senior Vice President DEIF. Foto Flemming Jeppesen.

Lokale virksomheder har smidt millioner i udstyr til maskinmester-uddannelsen

Flere lokale virksomheder har bidraget til indkøb af avanceret udstyr til Aarhus Maskinmesterskoles afdeling i Viborg.


Nu er der ikke længere tale om, at der er et skelet for den kommende maskinmesteruddannelse i Viborg. Grundpillerne er faktisk støbt - sådan i overført betydning i hvert fald.

Adressen er fundet, bygherren også, og det indviklede puslespil med de mange aktører bagom og ved siden af er også faldet på plads.

Uddannelsen optager som tidligere skrevet de første elever i sommeren 2021. Et par år senere end først tænkt ganske vist.

- Det fremragende samarbejde mellem erhvervsliv, uddannelser og kommune er et skoleeksempel på, hvordan vi alle aktivt bidrager til at gøre Viborg til en endnu mere attraktiv uddannelses- og karriereby, siger borgmester Ulrik Wilbek (V) og føjer til:

- Der er store perspektiver i, at maskinmesteruddannelsen kommer til Viborg. Dels får vi en videregående, teknisk uddannelse på højt niveau, dels imødekommer uddannelsen mange af de behov, som lokale virksomheder efterspørger.

Viborg det rette valg

Aarhus Maskinmesterskole besluttede for knap to år siden, at skolen ville udvide sit revir, og valget faldt på Viborg. Det valg har Aarhus-skolens rektor Anders Hanberg Sørensen ikke fortrudt.

- Der har været et forbilledligt samarbejde mellem kommunen, Mercantec og det lokale erhvervsliv. Jeg er ikke sikker på, at vi havde haft de samme gode muligheder andre steder. Jeg kan i hvert fald sige, at det ikke er det, vi oplever i Aarhus, sagde han, da de mange aktører bag skolen, der skyder op i Viborg Baneby, var samlet på Grundfos.

For at få Aarhus Maskinmesterskole til Viborg var det nødvendigt at finde ni millioner kroner til indkøb af special-udstyr til uddannelsen. Og det mål er nu nået takket være bidragsydere blandt kommunens små og store virksomheder.

Poul Due Jensens Fond i Bjerringbro har bidraget med tre millioner kroner.

- Det er afgørende for fortsat moderne industriproduktion i det midtjyske, at der til stadighed er adgang til kvalificeret teknisk arbejdskraft. At maskinmesteruddannelsen nu vil blive udbudt i Viborg, vil uden tvivl bidrage positivt til fremtiden og ikke mindst styrke tilgængeligheden af kvalificeret teknisk arbejdskraft til produktionsindustrien i Midtjylland – herunder ikke mindst Grundfos, siger fondsdirektør Kim Nøhr Skibsted.

Grundfos har udover det kontante pengebeløb også givet lovning på at hjælpe med praktikpladser til de studerende, projektopgaver, virksomhedsbesøg og andet uddannelsesrelevant udstyr.

Den nye uddannelse kommer til at ligge i ”House of Industri”, der bliver bygget i banebyen. Bygherre er Ejegod Ejendomme, der bygger på en grund, bygherren i forvejen ejer.

Under ét tag samler ”House of Industri” et virksomhedsnært miljø med tekniske uddannelser, lokal erhvervsservice samt iværksætter- og inkubationsmiljø. Bag det nye hus står Viborg Kommune, Aarhus Maskinmesterskole, Mercantec, Viborgegnens Erhvervsråd og Center for Industri. Alle parter har arbejdet sammen på at skaffe et økonomisk grundlag for indkøb af særligt udstyr til de to uddannelsesinstitutioner.

Kilde: Viborg Stifts Folkeblad

torsdag den 21. november 2019

Relaterede artikler

 • Et hav af oplevelser mandag den 17. februar

  Rune Muff Smedsgård har valgt at begynde maskinmesterkarrieren i Søværnet med en sømilitær officersuddannelse. Forude venter et lederjob og en masse oplevelser, som kun flåden kan byde på.

  Læs artiklen
 • Maskinmesterskole bidrager til udvikling af nye el-tavler onsdag den 26. februar

  Lektor Joel Rasmussen fra Maskinmesterskolen København har deltaget i udviklingen af fremtidens el-tavler, så de overholder kravene i ny EU-lovgivning og Installationsbekendtgørelsen.

  Læs artiklen
 • Ny aftager- og dimittendundersøgelse onsdag den 29. januar

  Behovet for maskinmestre afspejler sig i Maskinmestrenes Forenings seneste aftager- og dimittendundersøgelse. 

  Læs artiklen
 • 2000 nye billige ungdomsboliger på vej torsdag den 19. december 2019

  Nu er der godt nyt til de mange unge, der står og mangler en bolig, der er til at betale. 2000 ungdomsboliger er på vej i et banebrydende nyt samarbejde. De første 200 boliger skal stå klar til studiestart 2020 i København. Det er Container Living, der skal levere boligerne og det er Interesseforeningen/TJM Forsikring, der står bag.

  Læs artiklen
 • Studerende tjekker energien hos Givskud Zoo mandag den 07. oktober 2019

  3 studiegrupper fra Aarhus Maskinmesterskole har i foråret samarbejdet med Givskud Zoo-Zootopia for at undersøge, hvordan Givskud Zoo-Zootopia’ projekt om at blive mere energioptimerende og bæredygtige skrider frem. Ifølge direktøren kan samarbejdet rykke Givskud Zoo-Zootopia’ grønne profil fremad.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.