Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Vi skal bruge mindre energi i vores bygninger

Der er et stort potentiale for energieffektivisering af ældre bygninger, der udgør 65 procent af alle danske bygninger.

Danmark har nogle ambitiøse mål på klimaområdet. I 2030 skal CO2-udledningen reduceres med 70 procent. I 2050 skal Danmark være et klimaneutralt samfund. Til gengæld er der få konkrete planer for, hvordan vi skal reducere energiforbruget.

»Det er nogle ambitiøse målsætninger, men der er generelt en stor mangel på konkrete mål for reduktion af energiforbruget. Energieffektivisering er et uundværligt led i den fortsatte omstilling frem mod et klimavenligt samfund,« siger Michael H. Nielsen, direktør i Dansk Byggeri, interesseorganisation for byggebranchen.

Alle midler skal i brug
Dansk Byggeri mener, at målsætningen om at være klimaneutral i 2050 er så ambitiøs, at der skal gøres meget mere, end vi gør nu. Byggeriet er en prioritet, men der skal gøres noget alle steder i samfundet.

»Målsætningen for 2050 er så omfattende, at vi skal have alle midler i spil. Energirenovering af bygninger er et oplagt sted at gøre noget. Der er nogle knapper, vi kan skrue på og et stort potentiale. Området har været nedprioriteret voldsomt i en årrække, men hvis vi skal i mål, skal vi gøre meget mere. Vi skal selvfølgelig også have erhvervslivet med,« siger Michael H. Nielsen.

Dansk Byggeri mener derfor, at der fra politisk hold bør komme et konkret udspil.

»Vi foreslår, at energiforbruget overordnet set skal sænkes med 30 procent i 2030 i forhold til energiforbruget i 2005. Det skal være et bindende mål og ikke frivilligt. Hvis vi energieffektiviserer mere, kan vi nemlig spare vores samfund for en ekstra regning på 120-160 milliarder kroner på vejen mod et klimaneutralt samfund,« siger Michael H. Nielsen.

Strategi for renovering
En del af det politiske udspil bør indeholde en strategi for renovering af vores bygninger, mener Dansk Byggeri. 65 procent af bygningsmassen i Danmark er opført før 1980, hvor de første krav til bygningers energiforbrug blev indskrevet i bygningsreglementet.

»Der skal sættes nogle ambitiøse og realistiske mål, og de skal underbygges med konkrete virkemidler. Vi har mange gamle bygninger, og der er et stort potentiale for renoveringer, der reducerer energiforbruget,«  siger Michael H. Nielsen.

Læs mere i Ajour-magasinet.

mandag den 25. november 2019

Relaterede artikler

 • PRESSEMEDDELELSE: Energikonference 2020 – Esbjerg som energisk omdrejningspunkt mandag den 24. august

  For syvende år i træk afholdes i dag den største energikonference udenfor hovedstadsområdet i Danmarks energimetropol Esbjerg.

  Læs artiklen
 • Ørum satser på synergi mellem sol og varmepumpe Ca. 3 timer siden

  Solvarme skal integreres med luft-til-vand varmepumpe hos Ørum Varmeværk for at optimere effektiviteten og skabe størst mulig synergi mellem de naturlige energikilder, luft og sol, i løbet af året.

  Læs artiklen
 • Energikonferencen 2020 – ses vi 24. august? onsdag den 24. juni

  Den nationale Energikonference 2020 afholdes for syvende gang i Esbjerg som dén årlige energikonference udenfor hovedstadsområdet, der tegner de energipolitiske tendenser og mål.

  Læs artiklen
 • Bred klimaaftale bringer Danmark tilbage i den grønne førertrøje mandag den 22. juni

  Regeringen og et bredt flertal i Folketinget har indgået en ambitiøs klimaaftale, der sikrer en helt grøn energisektor og vigtige skridt mod en grønnere industri. Aftalen viser resten af verden, at klimahandling og økonomisk genopretning går hånd i hånd. I alt medfører aftalen sammen med klimaaftalen for affald CO2e-reduktioner på 3,4 mio. tons i 2030.

  Læs artiklen
 • Brøndby Hallen viser vej til fremtidens halbelysning mandag den 23. marts

  Ny LED-belysning i Brøndby Hallen giver bedre lys til en lavere pris foruden lang levetid og fleksibel tilpasning til særlige aktiviteter. Et tæt samarbejde med Kvalitek og Zarp Danmark har sikret en optimal løsning.

  Læs artiklen