Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Lars Have Hansen, formand for Maskinmestrenes Forening, ved åbningen af maskinmestrenes erhvervskonference Ajour 2019 i Odense Congress Center.
Lars Have Hansen, formand for Maskinmestrenes Forening, ved åbningen af maskinmestrenes erhvervskonference Ajour 2019 i Odense Congress Center.

Maskinmestrene får nøglerolle i den grønne omstilling

Danmark skal vise vejen for den globale grønne omstilling, sagde Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør for Dansk Industri, ved åbningen af maskinmestrenes erhvervskonference Ajour 2019.

»Danmark skal være helt i front, når det gælder fremtidens teknologiske løsninger, som er forudsætningen for at sikre vores globale konkurrencekraft og mulighed for at vise vejen til den grønne omstilling. Her er maskinmestrene med til at omsætte teori til praksis og skabe de konkrete løsninger ude på virksomhederne, og derfor efterspørger virksomhederne maskinmestrene, som vi kan bruge mange flere af,« sagde Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør for Dansk Industri, ved åbningen af Ajour 2019 i Odense Congress Center.

Ajour er Maskinmestrenes Forenings årlige erhvervskonference, som sætter fokus på teknologi, ledelse, innovation og netværk. I år har Ajour 1.400 deltagere, og op mod 120 virksomheder udstiller på konferencen.

Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør for Dansk Industri, ved åbningen af maskinmestrenes erhvervskonference Ajour 2019 i Odense Congress Center.

»Danmark er et af verdens dyreste lande at producere i, så kravet er hele tiden, at vores produkter leverer tilstrækkelig værdi til kunderne. Men tag ikke fejl, mange virksomheder vurderer hele tiden, om deres produkter skal fremstilles i Danmark eller udlandet, så vi har alle sammen et ansvar for at bevare den stærke position, som dansk industri har,« sagde Lars Sandahl Sørensen videre.

Inden DI’s direktør gik på talerstolen, var Ajour 2019 officielt blevet åbnet af maskinmestrenes formand Lars Have Hansen:
»En ny regering har accelereret ambitionerne for den grønne omstilling, og maskinmestrene er med rigtig mange steder, når det handler om en bæredygtig fremtid – både i Danmark og resten af verden,« sagde Lars Have Hansen, formand for Maskinmestrenes Forening.

»Jeg tror ikke, det er en overdrivelse at sige, at den grønne omstilling, herunder en CO2-reduktion på 70 procent i 2030, bliver meget definerende for maskinmestrene de kommende 10 år. Den grønne omstilling bliver afhængig af maskinmestres brede kompetencer og tekniske indsigt. Når klimahandlingsplanerne skal konkretiseres, bliver det vigtigt at inddrage virksomheder og organisationer med praktisk erfaring fra implementering og optimering af energi- og miljøanlæg. Vi skal sikre os mod suboptimering og rigide afgifts- og tilskudsregler, som fører til energispild,« sagde Lars Have Hansen videre.

Deltagere ved åbningen af maskinmestrenes erhvervskonference Ajour 2019 i Odense Congress Center.

torsdag den 28. november 2019

Relaterede artikler

 • "I er nødvendige for den teknologiske udvikling og Danmarks økonomiske vækst" fredag den 29. november 2019

  Administrerende direktør for Dansk Industri, Lars Sandahl Sørensen, kom med store roser og masser af opbakning til de danske maskinmestre, da han holdt åbningstalen på erhvervskonferencen Ajour.

  Læs artiklen
 • Stemningsreportage fra Ajour 2019 fredag den 29. november 2019

  Maskinmestrenes Forenings årlige erhvervskonference Ajour er igen i år mødestedet for maskinmestre fra hele landet og fra en lang række brancher.

  Læs artiklen
 • DI-direktør: Maskinmestrene er nødvendige i den grønne omstilling torsdag den 28. november 2019

  Danmark skal vise vejen for den globale grønne omstilling, sagde Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør for Dansk Industri, ved åbningen af maskinmestrenes erhvervskonference Ajour 2019.

  Læs artiklen
 • Ajour er skudt i gang torsdag den 28. november 2019

  2019-udgaven af Maskinmestrenes Forenings årlige erhvervskonference Ajour er skudt i gang. Som altid er der fokus på ledelse og teknologi… og i år særligt fokus på maskinmestrenes rolle i den grønne omstilling

  Læs artiklen
 • Vi skal bruge mindre energi i vores bygninger mandag den 25. november 2019

  Der er et stort potentiale for energieffektivisering af ældre bygninger, der udgør 65 procent af alle danske bygninger.

  Læs artiklen