Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Ny aftager- og dimittendundersøgelse

Behovet for maskinmestre afspejler sig i Maskinmestrenes Forenings seneste aftager- og dimittendundersøgelse. 

I samarbejde med en tænketank bredt sammensat af repræsentanter fra erhvervsliv, interesseorganisationer og uddannelsesinstitutioner, har Maskinmestrenes Forening for tredje gang fået nyuddannede maskinmestres kompetencer evalueret af flere hundrede topledere, driftschefer og HR-ansvarlige.

Det står klart, at danske maskinmestre er eftertragtede som tekniske ledere og specialister. De nye maskinmestre bliver uddannet til at tage medansvar for den teknologiske udvikling, og de forventes i stigende grad at kunne agere i en digitaliseret verden.

Det kan konstateres, at kvalitet og relevans i uddannelsen hænger sammen med erhvervslivets efterspørgsel og behov. Maskinmestre har blandt andet ansvar for drift og vedligehold af tekniske anlæg og installationer i en række brancher, og et stigende antal bestrider stillinger inden for eksempelvis industri, skibsfart, service, energi samt handel og rådgivning.

216 virksomheder og 534 maskinmestre, som er dimitteret inden for de seneste tre år, har deltaget i den store undersøgelse.

Rapporten kan læses HER og kan rekvireres i trykt version ved henvendelse til Maskinmestrenes Forenings sekretariat.

 

onsdag den 29. januar

Relaterede artikler

 • Den nyeste teknologi til fremtidens maskinmestre torsdag den 09. juli

  Sammen har Aarhus Maskinmesterskole og en række virksomheder skabt et CO2-køleanlæg, der skal indgå i undervisning og uddannelse af fremtidige maskinmesterstuderende i Aarhus.

  Læs artiklen
 • Maskinmesteruddannelsen blandt de 25 mest søgte i år mandag den 06. juli

  Den samlede søgning til videregående uddannelser via Den Koordinerede Tilmelding blev opgjort pr. 5. juli og afslører, at flere unge vil være maskinmester.

  Læs artiklen
 • Ny bestyrelse i Maskinmestrenes Forening onsdag den 01. juli

  I dag – onsdag den 01. juli 2020 – starter det nye foreningsår og samtidig tiltræder bestyrelsen, som medlemmerne ved urafstemningen i foråret bestemte den sammensat.

  Læs artiklen
 • Flere kvinder skal ind på de maritime uddannelser fredag den 26. juni

  Under 10 procent af de studerende på de maritime uddannelser er kvinder. En rapport viser, at kvinder blandt andet mangler viden om de mange muligheder, der er med en maritim uddannelse. Det skal der gøres noget ved, mener uddannelses- og forskningsministeren.

  Læs artiklen
 • Energikonferencen 2020 – ses vi 24. august? onsdag den 24. juni

  Den nationale Energikonference 2020 afholdes for syvende gang i Esbjerg som dén årlige energikonference udenfor hovedstadsområdet, der tegner de energipolitiske tendenser og mål.

  Læs artiklen