Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Ny aftager- og dimittendundersøgelse

Behovet for maskinmestre afspejler sig i Maskinmestrenes Forenings seneste aftager- og dimittendundersøgelse. 

I samarbejde med en tænketank bredt sammensat af repræsentanter fra erhvervsliv, interesseorganisationer og uddannelsesinstitutioner, har Maskinmestrenes Forening for tredje gang fået nyuddannede maskinmestres kompetencer evalueret af flere hundrede topledere, driftschefer og HR-ansvarlige.

Det står klart, at danske maskinmestre er eftertragtede som tekniske ledere og specialister. De nye maskinmestre bliver uddannet til at tage medansvar for den teknologiske udvikling, og de forventes i stigende grad at kunne agere i en digitaliseret verden.

Det kan konstateres, at kvalitet og relevans i uddannelsen hænger sammen med erhvervslivets efterspørgsel og behov. Maskinmestre har blandt andet ansvar for drift og vedligehold af tekniske anlæg og installationer i en række brancher, og et stigende antal bestrider stillinger inden for eksempelvis industri, skibsfart, service, energi samt handel og rådgivning.

216 virksomheder og 534 maskinmestre, som er dimitteret inden for de seneste tre år, har deltaget i den store undersøgelse.

Rapporten kan læses HER og kan rekvireres i trykt version ved henvendelse til Maskinmestrenes Forenings sekretariat.

 

Ca. 1 timer siden

Relaterede artikler

 • Energikonferencen Esbjerg 2020 fredag den 21. februar

  Hvordan ser fremtidens energi ud? Energikonferencen Esbjerg 2020 giver dig svaret!

  Læs artiklen
 • Maskinmestrenes Forenings årsberetning 2019 mandag den 10. februar

  I 2019 fik Maskinmestrenes Forening en ny strategi, som skal øge kendskabet til maskinmestrenes værdi for virksomhederne. Trods den aktuelle succes på arbejdsmarkedet skal professionen fremtidssikres.

  Læs artiklen
 • Et hav af oplevelser mandag den 17. februar

  Rune Muff Smedsgård har valgt at begynde maskinmesterkarrieren i Søværnet med en sømilitær officersuddannelse. Forude venter et lederjob og en masse oplevelser, som kun flåden kan byde på.

  Læs artiklen
 • Refusion til virksomheder ved medarbejderes barselsorlov fredag den 14. februar

  Lønmodtagere har ret til at holde barselsorlov, men ikke nødvendigvis ret til løn under orloven. Funktionærloven sikrer kvinder halv løn i dele af orlovsperioden, men derudover er der intet krav om, at virksomheder skal betale løn under barselsorloven. I stedet får mange lønmodtagere barselsdagpenge fra staten.

  Læs artiklen
 • Maskinmesterskole bidrager til udvikling af nye el-tavler onsdag den 26. februar

  Lektor Joel Rasmussen fra Maskinmesterskolen København har deltaget i udviklingen af fremtidens el-tavler, så de overholder kravene i ny EU-lovgivning og Installationsbekendtgørelsen.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.