Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Maskinmesterskole bidrager til udvikling af nye el-tavler

Lektor Joel Rasmussen fra Maskinmesterskolen København har deltaget i udviklingen af fremtidens el-tavler, så de overholder kravene i ny EU-lovgivning og Installationsbekendtgørelsen.

Er man som underviser på en maskinmesterskole bundet til udelukkende at beskæftige sig med undervisningen af studerende? Ikke hvis det står til lektor Joel Rasmussen, som til daglig underviser på Maskinmesterskolen København.
Han slår således gerne vingerne bredt ud i et forsøg på at tilegne sig så meget relevant viden, som muligt. Senest har lektoren deltaget i et sjældent samarbejde mellem erhvervsliv og uddannelsessystem, idet han blev hentet ind som ekspert i forbindelse med udviklingen af en ny serie el-tavler fra power management-virksomheden Eaton og stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller.

»Vi stod foran at udvikle en helt ny produktserie, der gerne skulle være tilpasset en række markedstrends og ikke mindst ny EU-lovgivning for el-installationer i bygninger. Derfor blev vi ret hurtigt enige om at række ud til Joel, fordi han, som en del af Standardiseringsudvalget, er sat så grundigt ind i netop lovgivningen, at han er at betragte som et af landets absolut klogeste hoveder på området,« fortæller Jesper Lund Andersen, Category Manager hos Lemvigh-Müller.

»Vi var opmærksomme på, at der kun i meget sjældne tilfælde foregår denne form for samarbejde mellem erhvervsliv på den ene side og en maskinmesterskole på den anden side. Men det så vi faktisk ikke som en hindring. Tværtimod opfattede vi det som værende i alles interesse, at de konkrete produkter blev skabt på et så oplyst grundlag, som muligt. På den måde var der i høj grad tale om en kvalitets- og fremtidssikring af produkterne,« tilføjer han.

Fra teori til praksis
Projektet handlede om at udvikle en ny serie af el-tavler, der både tager højde for ny EU-lovgivning og den nye installationsbekendtgørelse såvel som diverse trends og tendenser i markedet. Blandt nyhederne er transientbeskyttelse i alle tavler, mulighed for at tilvælge ekstra brandsikkerhed via en gnistdetektor samt en tavle specielt dimensioneret til brugen af en ladestander til elbiler.

Formålet med de nye el-tavler er blandt andet at give el-installatører mulighed for at tilbyde deres kunder en høj sikkerhed mod brand uden at skulle bruge tid på at bygge tavlerne. Som det eneste produkt i Danmark er Unite el-tavlerne således færdigmonteret med både gnistdetektion og transientbeskyttelse.
Martin Heimann, Inside Sales Manager hos Eaton, understreger i den forbindelse vigtigheden af at forstå og især at kunne fortolke den gældende lovgivning.

»Produktserien indeholder en række nyheder, hvor vi har forsøgt at tage udgangspunkt i, at tavlerne ikke kun skal kunne fungere i dag, men også i de kommende år. Derfor havde vi brug for tilbundsgående at forstå reglerne på området, men et regelsæt er jo ikke mejslet i sten. Det handler i vid udstrækning om fortolkninger og om at kunne omsætte teori til praksis. Den opgave har Joel været enormt god til, og generelt har det været en fordel, at vi er vant til at tænke meget forskelligt,” siger han.

Læs hele artiklen i Maskinmesteren nr. 2, 2020.

onsdag den 26. februar

Relaterede artikler

 • Den nyeste teknologi til fremtidens maskinmestre torsdag den 09. juli

  Sammen har Aarhus Maskinmesterskole og en række virksomheder skabt et CO2-køleanlæg, der skal indgå i undervisning og uddannelse af fremtidige maskinmesterstuderende i Aarhus.

  Læs artiklen
 • Maskinmesteruddannelsen blandt de 25 mest søgte i år mandag den 06. juli

  Den samlede søgning til videregående uddannelser via Den Koordinerede Tilmelding blev opgjort pr. 5. juli og afslører, at flere unge vil være maskinmester.

  Læs artiklen
 • Flere kvinder skal ind på de maritime uddannelser fredag den 26. juni

  Under 10 procent af de studerende på de maritime uddannelser er kvinder. En rapport viser, at kvinder blandt andet mangler viden om de mange muligheder, der er med en maritim uddannelse. Det skal der gøres noget ved, mener uddannelses- og forskningsministeren.

  Læs artiklen
 • Giftig cocktail af havvand og miljøolie mandag den 08. juni

  Marcus Nielsen blev hædret med andenpræmien ved kåringen af årets bachelorprojekt for sin undersøgelse af stævnrørspakdåser, som ødelægges af en blanding af havvand og miljøolie.

  Læs artiklen
 • Studerende fra SIMAC vinder DM i entreprenørskab igen torsdag den 28. maj

  Onsdag den 27. maj stod det igen klart, at innovation og entreprenørskab står højt på dagsordenen på den maritime uddannelsesinstitution SIMAC i Svendborg. For sjette gang vandt studerende netop herfra nemlig førstepladsen ved DM i entreprenørskab.

  Læs artiklen