Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Refusion til virksomheder ved medarbejderes barselsorlov

Lønmodtagere har ret til at holde barselsorlov, men ikke nødvendigvis ret til løn under orloven. Funktionærloven sikrer kvinder halv løn i dele af orlovsperioden, men derudover er der intet krav om, at virksomheder skal betale løn under barselsorloven. I stedet får mange lønmodtagere barselsdagpenge fra staten.

Virksomheder kan få refusion fra barselsfond
Virksomheder skal betale tilskud til en barselsfond for alle medarbejdere, efter samme regler der gælder for betaling til ATP. Når en medarbejder afholder barsel, har virksomheder mulighed for at søge lønrefusion hos barselsfonden i en del af orlovsperioden.

Betaler virksomheden f.eks. til Barsel.dk, der er en af de største barselsfonde på det private arbejdsmarked, vil virksomheden i dele af medarbejdernes orlovsperiode kunne få over 30.000 kr. i refusion om måneden, for en fuldtidsansat.

Betaler virksomheden derimod ikke løn under orloven, så får medarbejderen dagpengesatsen, svarende til lidt over 19.000 kr. om måneden for en fuldtidsansat.

Virksomheder, der ikke betaler løn under graviditet og barsel kan derfor med fordel overveje, om der kan etableres en ordning, der tilgodeser medarbejderne, uden at medføre tilsvarende omkostninger for virksomheden. En sådan ordning vil samtidig kunne have en positiv indvirkning på rekruttering og fastholdelse af medarbejdere.

Har du spørgsmål til ovenstående, er du velkommen til at kontakte Maskinmestrenes Forenings arbejdsmarkedsafdeling.

Af juridisk konsulent, Christian Bonne Rasmussen

fredag den 14. februar

Relaterede artikler

 • Energikonferencen Esbjerg 2020 fredag den 21. februar

  Hvordan ser fremtidens energi ud? Energikonferencen Esbjerg 2020 giver dig svaret!

  Læs artiklen
 • Maskinmestrenes Forenings årsberetning 2019 mandag den 10. februar

  I 2019 fik Maskinmestrenes Forening en ny strategi, som skal øge kendskabet til maskinmestrenes værdi for virksomhederne. Trods den aktuelle succes på arbejdsmarkedet skal professionen fremtidssikres.

  Læs artiklen
 • Ny aftager- og dimittendundersøgelse Ca. 1 timer siden

  Behovet for maskinmestre afspejler sig i Maskinmestrenes Forenings seneste aftager- og dimittendundersøgelse. 

  Læs artiklen
 • Ocean Plastic Forum fylder 1 år fredag den 06. december 2019

  Den 05. december var Maskinmesterens Forening i spændende selskab med Ocean Plastic Forum i anledning af sidst nævntes 1 års fødselsdag. Maskinmestrenes Forening er medstifter af Ocean Plastic Forum, som også har til huse på Sankt Annæ Plads.

  Læs artiklen
 • Tilskadekomst under transport til midlertidigt arbejdssted tirsdag den 26. november 2019

  Som udgangspunkt er en medarbejder, der er ude for en ulykke under transporten på vej på arbejde, ikke er omfattet af arbejdsskadesikringsloven, da transport til og fra arbejdspladsen anses for at være privat.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.