Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Refusion til virksomheder ved medarbejderes barselsorlov

Lønmodtagere har ret til at holde barselsorlov, men ikke nødvendigvis ret til løn under orloven. Funktionærloven sikrer kvinder halv løn i dele af orlovsperioden, men derudover er der intet krav om, at virksomheder skal betale løn under barselsorloven. I stedet får mange lønmodtagere barselsdagpenge fra staten.

Virksomheder kan få refusion fra barselsfond
Virksomheder skal betale tilskud til en barselsfond for alle medarbejdere, efter samme regler der gælder for betaling til ATP. Når en medarbejder afholder barsel, har virksomheder mulighed for at søge lønrefusion hos barselsfonden i en del af orlovsperioden.

Betaler virksomheden f.eks. til Barsel.dk, der er en af de største barselsfonde på det private arbejdsmarked, vil virksomheden i dele af medarbejdernes orlovsperiode kunne få over 30.000 kr. i refusion om måneden, for en fuldtidsansat.

Betaler virksomheden derimod ikke løn under orloven, så får medarbejderen dagpengesatsen, svarende til lidt over 19.000 kr. om måneden for en fuldtidsansat.

Virksomheder, der ikke betaler løn under graviditet og barsel kan derfor med fordel overveje, om der kan etableres en ordning, der tilgodeser medarbejderne, uden at medføre tilsvarende omkostninger for virksomheden. En sådan ordning vil samtidig kunne have en positiv indvirkning på rekruttering og fastholdelse af medarbejdere.

Har du spørgsmål til ovenstående, er du velkommen til at kontakte Maskinmestrenes Forenings arbejdsmarkedsafdeling.

Af juridisk konsulent, Christian Bonne Rasmussen

fredag den 14. februar

Relaterede artikler

 • Lækage på pakdåse sikrer andenplads Ca. 0 timer siden

  Et bachelorprojekt om konsekvenserne af en lækage på en stævnrørspakdåse sikrer nyuddannede maskinmester Marcus Nielsen en andenplads i konkurrencen om årets bachelorprojekt i 2019.

  Læs artiklen
 • Danmark står sammen i krisen torsdag den 19. marts

  Maskinmestrenes Forening arbejder med de øvrige af arbejdsmarkedets parter sammen for at sikre både virksomheder og arbejdstagere bedst muligt mod konsekvenserne af de nødvendige men vidtrækkende begrænsninger, som regering og folketing i øjeblikket gennemfører med henblik på at reducere smittefaren.

  Læs artiklen
 • Dialog med Rederier ifm. Coronavirus tirsdag den 17. marts

  Søndag den 15. marts 2020 orienterede regeringen om indgået trepartsaftale om midlertidig lønkompensation (hjælpepakke) gældende fra 9. marts til 9. juni 2020.

  Læs artiklen
 • Vinderprojekt sætter fokus på udnyttelse af overskudsenergi mandag den 16. marts

  De to nyuddannede maskinmestre, Emil Damsbo Sander og Joachim Carlsen, har vundet konkurrencen om årets bedste bachelorprojekt for 2019.

  Læs artiklen
 • Coronavirus fredag den 13. marts

  Situationen omkring Coronavirus udvikler sig løbende, hvorfor Maskinmestrenes Forening har følgende anbefalinger.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.