Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Refusion til virksomheder ved medarbejderes barselsorlov

Lønmodtagere har ret til at holde barselsorlov, men ikke nødvendigvis ret til løn under orloven. Funktionærloven sikrer kvinder halv løn i dele af orlovsperioden, men derudover er der intet krav om, at virksomheder skal betale løn under barselsorloven. I stedet får mange lønmodtagere barselsdagpenge fra staten.

Virksomheder kan få refusion fra barselsfond
Virksomheder skal betale tilskud til en barselsfond for alle medarbejdere, efter samme regler der gælder for betaling til ATP. Når en medarbejder afholder barsel, har virksomheder mulighed for at søge lønrefusion hos barselsfonden i en del af orlovsperioden.

Betaler virksomheden f.eks. til Barsel.dk, der er en af de største barselsfonde på det private arbejdsmarked, vil virksomheden i dele af medarbejdernes orlovsperiode kunne få over 30.000 kr. i refusion om måneden, for en fuldtidsansat.

Betaler virksomheden derimod ikke løn under orloven, så får medarbejderen dagpengesatsen, svarende til lidt over 19.000 kr. om måneden for en fuldtidsansat.

Virksomheder, der ikke betaler løn under graviditet og barsel kan derfor med fordel overveje, om der kan etableres en ordning, der tilgodeser medarbejderne, uden at medføre tilsvarende omkostninger for virksomheden. En sådan ordning vil samtidig kunne have en positiv indvirkning på rekruttering og fastholdelse af medarbejdere.

Har du spørgsmål til ovenstående, er du velkommen til at kontakte Maskinmestrenes Forenings arbejdsmarkedsafdeling.

Af juridisk konsulent, Christian Bonne Rasmussen

fredag den 14. februar

Relaterede artikler

 • Forbedret muligheder for erhvervsrejser tirsdag den 26. maj

  Udenrigsministeriet er netop kommet med råd om, hvordan 'nødvendige erhvervsrejser' kan gennemføres. Samtidig kan erhvervsrejsende blive testet for coronavirus før rejse og dermed dokumentere, at de ikke er smittet.

  Læs artiklen
 • Du har fået ekstra ind på din opsparing fredag den 29. maj

  Medlemmer med KundeKapital i PFA Pension kan du glæde sig over, at de i disse dage får ekstra ind på pensionsopsparingen.

  Læs artiklen
 • Nye medlemmer udpeget til Rådet for El- og Gasteknisk Sikkerhed onsdag den 27. maj

  Jytte Skytte fra Dansk Gasteknisk Center er blevet udpeget som medlem af Rådet for El- og Gasteknisk Sikkerhed. Udvælgelsen af Jytte Skytte er sket på baggrund af en indstilling fra Maskinmestrenes Forening.

  Læs artiklen
 • Varsling af ferie? tirsdag den 26. maj

  Ferieloven giver dig som medarbejder ret til 5 ugers ferie om året. De 5 uger bliver opdelt i 3 ugers hovedferie og 2 ugers restferie. 

  Læs artiklen
 • Webinar - Hvordan genstarter vi Danmark? fredag den 15. maj

  Kom til webinar den 19. maj og hør Group CEO i PFA Allan Polack og direktør i tænketanken Axcelfuture Joachim Sperling give deres bud på Danmarks fremtid.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.