Udskriv denne side

Energikonferencen Esbjerg 2020

Hvordan ser fremtidens energi ud? Energikonferencen Esbjerg 2020 giver dig svaret!

Dansk Fjernvarme og Maskinmestrenes Forening afholder for syvende gang landets vigtigste energikonference uden for hovedstadsområdet. Energikonferencen i Esbjerg tegner årligt de energipolitiske tendenser og mål. På energikonferencen tager politikere, eksperter og virksomheder pulsen på energipolitikken. Sammen finder vi svarene på, hvor udfordringerne og mulighederne ligger for fremtidens energiforsyning.

Klimaet har taget et gevaldigt hop op i danskernes bevidsthed. Og med den nye regering har danskerne stiftet bekendtskab med blandt andet 70%-målsætningen, en ny klimalov og ikke mindst de kommende klimahandlingsplaner.

Igen i år tager Energikonferencen i Esbjerg temperaturen på det klima- og energipolitiske Danmark. Særligt fokus er på regeringens klimahandlingsplaner, som ventes at komme i løbet af foråret.

- Udfasningen af fossile brændsler til fordel for vedvarende energikilder, vil uundgåeligt påvirke hele vores samfund. Det kræver en omstilling og integrering af energisystemer og infrastruktur af hidtil usete dimensioner, siger Lars Have Hansen, formand for Maskinmestrenes Forening.

Også i Dansk Fjernvarme ser direktør Kim Mortensen frem mod nogle hektiske år for fjernvarmebranchen.

- Vores medlemmer er en uhyre vigtig brik i den grønne omstilling, for som branche kan vi sikre løsninger, der leverer op mod 45% af den grønne omstilling frem mod 2030., siger Kim Mortensen og tilføjer:

- Jeg synes, at konferencen har et virkelig godt program, som kommer godt omkring aktuel politik, og hvordan vi kommer videre med at udfase sorte og indføre grønne teknologier i energisystemet.

Mød energiens kendisser på konferencen
Programmet for Energikonferencen 2020 er spækket med kendisser fra både den politiske og energiens verden. De giver alle deres bud på en mere grøn og energirigtig fremtid, og herunder er blot nævnt et udpluk af det omfattende program.

Fra Energistyrelsen deltager direktør Kristoffer Böttzauw, som giver en status på, hvad vi kan vente os af regeringen på energi- og forsyningsområdet, mens Troels Ranis fra DI Energi giver et øjebliksbillede af industriens klimapartnerskaber og virksomhedernes kamp for at fastholde Danmarks styrkepositioner. Fra Oil Gas Denmark kommer Managing Director Martin Næsbye og giver et indblik i klimavenlig olieproduktion og CEO Thea Larsen fra Dansk Gasteknisk Center fortæller om grønne gasser i energisystemet. Professor Brian Vad Mathiesen fra Aalborg Universitet spørger, hvem der går i spidsen inden for Power2X og skaber et sammenhængende energisystem, mens politisk kommentator Troels Mylenberg leverer en knivskarp analyse af rigets tilstand på Christiansborg, set gennem de energi- og klimapolitiske briller.

Læs hele programmet her og tilmeld dig her.

Energikonferencen afholdes mandag den 27. april kl. 10.00 - 15.10 på Aalborg Universitet Esbjerg.

fredag den 21. februar

Relaterede artikler

 • Ørum satser på synergi mellem sol og varmepumpe tirsdag den 28. juli

  Solvarme skal integreres med luft-til-vand varmepumpe hos Ørum Varmeværk for at optimere effektiviteten og skabe størst mulig synergi mellem de naturlige energikilder, luft og sol, i løbet af året.

  Læs artiklen
 • Danmark viser vejen for løsning af besætningsskift mandag den 20. juli

  Regeringen lancerer nu i samarbejde med søfartserhvervet en smidig løsning, så af- og påmønstring bliver muligt i Danmark og andre lande i Europa. Samtidig presser regeringen på internationalt for at få flere lande til at gå samme vej.

  Læs artiklen
 • Ny bestyrelse i Maskinmestrenes Forening onsdag den 01. juli

  I dag – onsdag den 01. juli 2020 – starter det nye foreningsår og samtidig tiltræder bestyrelsen, som medlemmerne ved urafstemningen i foråret bestemte den sammensat.

  Læs artiklen
 • Energikonferencen 2020 – ses vi 24. august? onsdag den 24. juni

  Den nationale Energikonference 2020 afholdes for syvende gang i Esbjerg som dén årlige energikonference udenfor hovedstadsområdet, der tegner de energipolitiske tendenser og mål.

  Læs artiklen
 • Må medarbejdere trodse Udenrigsministeriets rejsevejledning? tirsdag den 23. juni

  Sommerferien står for døren, men muligheden for at komme væk og opleve andre kulturer og et andet klima er begrænset i forhold til, hvad vi er vant til. Nogle fristes måske til at tage en tur op i det svenske eller se, om der går en flyafgang uden for Europa – og dermed trodse det danske udenrigsministeriums anbefalinger. Dette skal man som medarbejder dog passe på med, da det kan få ansættelsesretlige konsekvenser.

  Læs artiklen