Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Ny ferielov på trapperne

Den 1. september 2020 træder den nye ferielov i kraft. Men allerede nu kan det være relevant at kigge på sin ferie for resten af året, da overgangsordningen til den nye lov indebærer nogle planlægningsmæssige udfordringer.

Vi er er i slutningen af ferieåeret 19/20, hvilket vil sige, at den sidste restferie skal planlægges og afholdes, inden det nye ferieår starter som sædvanligt den 1. maj 2020. Det kommende ferieår er et kort et af slagsen, det varer nemlig kun 4 måneder, indtil vi den 1. september 2020 overgår fuldt ud til den nye ferielov og samtidighedsferie.

Har man arbejdet i hele optjeningsåret fra 1. januar – 31. august 2019, vil man have optjent 16,64 feriedage svarende til 3 uger og lidt over halvanden dag. Der er altså mulighed for at afholde de sædvanlige 3 ugers sommerferie i det korte ferieår.

Ønsker man at holde mere end 16,64 dages ferie i perioden fra 1. maj til 31. august, har man en udfordring. Der er ikke umiddelbart mulighed for at holde ferie på forskud i overgangsperioden. Har man f.eks. planer om at holde 4 ugers sommerferie, bør man allerede nu overveje om og hvordan dette kan lade sig gøre.

Holder man 3 ugers sommerferie eller mere, kan det også give udfordringer, når efterårsferien står for døren, da man i oktober måned 2020 kun vil have sparet 2,08 feriedage op. På samme måde kan der opstå udfordringer med at have sparet nok ferie op, når vi kommer til juleferien.
Nogle medarbejdere vil have feriefridage eller anden aftalebestemt frihed, der kan gå ind og lukke nogle af ovenstående huller. Derudover åbner den nye ferielov mulighed for at holde ferie på forskud både med betaling fra arbejdsgiver og, som vi kender det i dag, for egen regning.

Du kan læse mere om disse problemstillinger, mulighed for ansøgning om særlige fondsferiedage til nye på arbejdsmarkedet samt indefrosne feriemidler i martsudgaven af Maskinmesteren. Du er også velkommen til at kontakte sekretariatets arbejdsmarkedsafdeling, hvis du har spørgsmål til den nye ferielovgivning.

Af juridisk konsulent Christian Bonne Rasmussen.

tirsdag den 10. marts

Relaterede artikler

 • Danmark står sammen i krisen torsdag den 19. marts

  Maskinmestrenes Forening arbejder med de øvrige af arbejdsmarkedets parter sammen for at sikre både virksomheder og arbejdstagere bedst muligt mod konsekvenserne af de nødvendige men vidtrækkende begrænsninger, som regering og folketing i øjeblikket gennemfører med henblik på at reducere smittefaren.

  Læs artiklen
 • Dialog med Rederier ifm. Coronavirus tirsdag den 17. marts

  Søndag den 15. marts 2020 orienterede regeringen om indgået trepartsaftale om midlertidig lønkompensation (hjælpepakke) gældende fra 9. marts til 9. juni 2020.

  Læs artiklen
 • Vinderprojekt sætter fokus på udnyttelse af overskudsenergi mandag den 16. marts

  De to nyuddannede maskinmestre, Emil Damsbo Sander og Joachim Carlsen, har vundet konkurrencen om årets bedste bachelorprojekt for 2019.

  Læs artiklen
 • Coronavirus fredag den 13. marts

  Situationen omkring Coronavirus udvikler sig løbende, hvorfor Maskinmestrenes Forening har følgende anbefalinger.

  Læs artiklen
 • Efterspørgslen på maskinmestre vokser stadig torsdag den 12. marts

  Der er flere maskinmestre på arbejdsmarkedet end nogensinde og fuld beskæftigelse, konstaterede formand Lars Have Hansen på Maskinmestrenes Forenings 148. ordinære generalforsamling.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.