Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Dialog med Rederier ifm. Coronavirus

Søndag den 15. marts 2020 orienterede regeringen om indgået trepartsaftale om midlertidig lønkompensation (hjælpepakke) gældende fra 9. marts til 9. juni 2020.

I dagene op til søndag den 15. marts 2020 har Maskinmestrenes Forening og talsmænd været i dialog med flere rederier i forbindelse med den skærpede situation omkring Coronavirus. Efter regeringens udmelding om indgået trepartsaftale har rederier som DFDS og Fjordline valgt at tage imod hjælpepakke og derfor sende ansatte hjem med løn. Samtidig har vi i tæt samarbejde med talsmændene været i dialog med rederierne med henblik på at foreslå omkostningsreducerende tiltag såsom udførsel af reparationsopgaver og foretage vedligeholdelse. Vi fortsætter sammen med talsmændene dialogen herom og vil samtidig sikre at der sker information til medlemmerne i de berørte rederier.

Herudover er Maskinmestrenes Forening og talsmænd i dialog med flere færgerederier med henblik på at finde fælles løsninger, der støtter op om færgerederiernes situation med forventede oplagte færger. Der vil løbende ske information til medlemmerne.

På nuværende tidspunkt er vi og talsmændene i dialogen med Maersk Line oplyst om, at rederiet har været nødsaget til at udsætte på- og afmønstringer i ca. 4 uger henset til de søfarendes sikkerhed. Medlemmerne er orienteret herom og dialog med rederiet fortsætter.

”Vi har sammen med talsmændene gennem hele corona krisen været i tæt kontakt med rederierne både indenfor færgefarten og langfarten om situationens udvikling og mulige tiltag. Den helt overordnede tilgang er, at det her er en krisesituation, som parterne må finde konstruktive løsninger på,” siger Lars Have Hansen, formand for Maskinmestrenes Forening.

tirsdag den 17. marts

Relaterede artikler

 • Maskinmestrenes Forening har rundet 14.000 medlemmer torsdag den 12. november

  ’Det er glædeligt at se, at medlemsvæksten fortsætter, men det er ikke et mål i sig selv. På 10 år er antallet af medlemmer steget med 50 procent, og det er jo fordi, at samfundet og erhvervslivet har brug for maskinmestre’, siger formand Lars Have Hansen til dagens gode nyhed.

  Læs artiklen
 • Er ansættelsesklausulen gyldig? tirsdag den 27. oktober

  Den 1. januar 2016 kom der nye regler for konkurrence- og kundeklausuler, der blandt andet skærpede gyldighedsbetingelserne for klausulerne.

  Læs artiklen
 • Klynger uden klynken fredag den 02. oktober

  De 14 nye viden- og erhvervsklynger er nu på plads. Med en geografisk fordeling i hele Danmark ønsker man at gøre vejen mellem forskere og virksomheder kortere.

  Læs artiklen
 • PRESSEMEDDELELSE: Maskinmestrenes erhvervskonference 2020 afholdes ikke mandag den 21. september

  Efter den seneste udvikling med COVID-19 har bestyrelsen i Maskinmestrenes Forening valgt ikke at holde årets største erhvervskonference i år. Dog vil foreningen gennemføre en del af konferenceprogrammet online.

  Læs artiklen
 • Sletning af E-mails i opsigelsesperiode kan medføre bortvisning tirsdag den 15. september

  E-mails, som medarbejdere sender og modtager i forbindelse med udførslen af arbejdet, er som udgangspunkt virksomhedens ejendom. Derfor må en medarbejder ikke uden videre slette hele sin indbakke, når medarbejderen fratræder sin stilling.

  Læs artiklen