Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Dialog med Rederier ifm. Coronavirus

Søndag den 15. marts 2020 orienterede regeringen om indgået trepartsaftale om midlertidig lønkompensation (hjælpepakke) gældende fra 9. marts til 9. juni 2020.

I dagene op til søndag den 15. marts 2020 har Maskinmestrenes Forening og talsmænd været i dialog med flere rederier i forbindelse med den skærpede situation omkring Coronavirus. Efter regeringens udmelding om indgået trepartsaftale har rederier som DFDS og Fjordline valgt at tage imod hjælpepakke og derfor sende ansatte hjem med løn. Samtidig har vi i tæt samarbejde med talsmændene været i dialog med rederierne med henblik på at foreslå omkostningsreducerende tiltag såsom udførsel af reparationsopgaver og foretage vedligeholdelse. Vi fortsætter sammen med talsmændene dialogen herom og vil samtidig sikre at der sker information til medlemmerne i de berørte rederier.

Herudover er Maskinmestrenes Forening og talsmænd i dialog med flere færgerederier med henblik på at finde fælles løsninger, der støtter op om færgerederiernes situation med forventede oplagte færger. Der vil løbende ske information til medlemmerne.

På nuværende tidspunkt er vi og talsmændene i dialogen med Maersk Line oplyst om, at rederiet har været nødsaget til at udsætte på- og afmønstringer i ca. 4 uger henset til de søfarendes sikkerhed. Medlemmerne er orienteret herom og dialog med rederiet fortsætter.

”Vi har sammen med talsmændene gennem hele corona krisen været i tæt kontakt med rederierne både indenfor færgefarten og langfarten om situationens udvikling og mulige tiltag. Den helt overordnede tilgang er, at det her er en krisesituation, som parterne må finde konstruktive løsninger på,” siger Lars Have Hansen, formand for Maskinmestrenes Forening.

tirsdag den 17. marts

Relaterede artikler

 • Forbedret muligheder for erhvervsrejser tirsdag den 26. maj

  Udenrigsministeriet er netop kommet med råd om, hvordan 'nødvendige erhvervsrejser' kan gennemføres. Samtidig kan erhvervsrejsende blive testet for coronavirus før rejse og dermed dokumentere, at de ikke er smittet.

  Læs artiklen
 • Du har fået ekstra ind på din opsparing fredag den 29. maj

  Medlemmer med KundeKapital i PFA Pension kan du glæde sig over, at de i disse dage får ekstra ind på pensionsopsparingen.

  Læs artiklen
 • Nye medlemmer udpeget til Rådet for El- og Gasteknisk Sikkerhed onsdag den 27. maj

  Jytte Skytte fra Dansk Gasteknisk Center er blevet udpeget som medlem af Rådet for El- og Gasteknisk Sikkerhed. Udvælgelsen af Jytte Skytte er sket på baggrund af en indstilling fra Maskinmestrenes Forening.

  Læs artiklen
 • Varsling af ferie? tirsdag den 26. maj

  Ferieloven giver dig som medarbejder ret til 5 ugers ferie om året. De 5 uger bliver opdelt i 3 ugers hovedferie og 2 ugers restferie. 

  Læs artiklen
 • Webinar - Hvordan genstarter vi Danmark? fredag den 15. maj

  Kom til webinar den 19. maj og hør Group CEO i PFA Allan Polack og direktør i tænketanken Axcelfuture Joachim Sperling give deres bud på Danmarks fremtid.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.