Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Dialog med Rederier ifm. Coronavirus

Søndag den 15. marts 2020 orienterede regeringen om indgået trepartsaftale om midlertidig lønkompensation (hjælpepakke) gældende fra 9. marts til 9. juni 2020.

I dagene op til søndag den 15. marts 2020 har Maskinmestrenes Forening og talsmænd været i dialog med flere rederier i forbindelse med den skærpede situation omkring Coronavirus. Efter regeringens udmelding om indgået trepartsaftale har rederier som DFDS og Fjordline valgt at tage imod hjælpepakke og derfor sende ansatte hjem med løn. Samtidig har vi i tæt samarbejde med talsmændene været i dialog med rederierne med henblik på at foreslå omkostningsreducerende tiltag såsom udførsel af reparationsopgaver og foretage vedligeholdelse. Vi fortsætter sammen med talsmændene dialogen herom og vil samtidig sikre at der sker information til medlemmerne i de berørte rederier.

Herudover er Maskinmestrenes Forening og talsmænd i dialog med flere færgerederier med henblik på at finde fælles løsninger, der støtter op om færgerederiernes situation med forventede oplagte færger. Der vil løbende ske information til medlemmerne.

På nuværende tidspunkt er vi og talsmændene i dialogen med Maersk Line oplyst om, at rederiet har været nødsaget til at udsætte på- og afmønstringer i ca. 4 uger henset til de søfarendes sikkerhed. Medlemmerne er orienteret herom og dialog med rederiet fortsætter.

”Vi har sammen med talsmændene gennem hele corona krisen været i tæt kontakt med rederierne både indenfor færgefarten og langfarten om situationens udvikling og mulige tiltag. Den helt overordnede tilgang er, at det her er en krisesituation, som parterne må finde konstruktive løsninger på,” siger Lars Have Hansen, formand for Maskinmestrenes Forening.

tirsdag den 17. marts

Relaterede artikler

 • Danmark står sammen i krisen torsdag den 19. marts

  Maskinmestrenes Forening arbejder med de øvrige af arbejdsmarkedets parter sammen for at sikre både virksomheder og arbejdstagere bedst muligt mod konsekvenserne af de nødvendige men vidtrækkende begrænsninger, som regering og folketing i øjeblikket gennemfører med henblik på at reducere smittefaren.

  Læs artiklen
 • Vinderprojekt sætter fokus på udnyttelse af overskudsenergi mandag den 16. marts

  De to nyuddannede maskinmestre, Emil Damsbo Sander og Joachim Carlsen, har vundet konkurrencen om årets bedste bachelorprojekt for 2019.

  Læs artiklen
 • Coronavirus fredag den 13. marts

  Situationen omkring Coronavirus udvikler sig løbende, hvorfor Maskinmestrenes Forening har følgende anbefalinger.

  Læs artiklen
 • Efterspørgslen på maskinmestre vokser stadig torsdag den 12. marts

  Der er flere maskinmestre på arbejdsmarkedet end nogensinde og fuld beskæftigelse, konstaterede formand Lars Have Hansen på Maskinmestrenes Forenings 148. ordinære generalforsamling.

  Læs artiklen
 • Ny ferielov på trapperne tirsdag den 10. marts

  Den 1. september 2020 træder den nye ferielov i kraft. Men allerede nu kan det være relevant at kigge på sin ferie for resten af året, da overgangsordningen til den nye lov indebærer nogle planlægningsmæssige udfordringer.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.