Udskriv denne side

Dialog med Rederier ifm. Coronavirus

Søndag den 15. marts 2020 orienterede regeringen om indgået trepartsaftale om midlertidig lønkompensation (hjælpepakke) gældende fra 9. marts til 9. juni 2020.

I dagene op til søndag den 15. marts 2020 har Maskinmestrenes Forening og talsmænd været i dialog med flere rederier i forbindelse med den skærpede situation omkring Coronavirus. Efter regeringens udmelding om indgået trepartsaftale har rederier som DFDS og Fjordline valgt at tage imod hjælpepakke og derfor sende ansatte hjem med løn. Samtidig har vi i tæt samarbejde med talsmændene været i dialog med rederierne med henblik på at foreslå omkostningsreducerende tiltag såsom udførsel af reparationsopgaver og foretage vedligeholdelse. Vi fortsætter sammen med talsmændene dialogen herom og vil samtidig sikre at der sker information til medlemmerne i de berørte rederier.

Herudover er Maskinmestrenes Forening og talsmænd i dialog med flere færgerederier med henblik på at finde fælles løsninger, der støtter op om færgerederiernes situation med forventede oplagte færger. Der vil løbende ske information til medlemmerne.

På nuværende tidspunkt er vi og talsmændene i dialogen med Maersk Line oplyst om, at rederiet har været nødsaget til at udsætte på- og afmønstringer i ca. 4 uger henset til de søfarendes sikkerhed. Medlemmerne er orienteret herom og dialog med rederiet fortsætter.

”Vi har sammen med talsmændene gennem hele corona krisen været i tæt kontakt med rederierne både indenfor færgefarten og langfarten om situationens udvikling og mulige tiltag. Den helt overordnede tilgang er, at det her er en krisesituation, som parterne må finde konstruktive løsninger på,” siger Lars Have Hansen, formand for Maskinmestrenes Forening.

tirsdag den 17. marts

Relaterede artikler

 • Ny bestyrelse i Maskinmestrenes Forening onsdag den 01. juli

  I dag – onsdag den 01. juli 2020 – starter det nye foreningsår og samtidig tiltræder bestyrelsen, som medlemmerne ved urafstemningen i foråret bestemte den sammensat.

  Læs artiklen
 • Energikonferencen 2020 – ses vi 24. august? onsdag den 24. juni

  Den nationale Energikonference 2020 afholdes for syvende gang i Esbjerg som dén årlige energikonference udenfor hovedstadsområdet, der tegner de energipolitiske tendenser og mål.

  Læs artiklen
 • Må medarbejdere trodse Udenrigsministeriets rejsevejledning? tirsdag den 23. juni

  Sommerferien står for døren, men muligheden for at komme væk og opleve andre kulturer og et andet klima er begrænset i forhold til, hvad vi er vant til. Nogle fristes måske til at tage en tur op i det svenske eller se, om der går en flyafgang uden for Europa – og dermed trodse det danske udenrigsministeriums anbefalinger. Dette skal man som medarbejder dog passe på med, da det kan få ansættelsesretlige konsekvenser.

  Læs artiklen
 • Arbejdsmiljøloven er ændret tirsdag den 09. juni

  I december 2019 blev ændring af arbejdsmiljøloven vedtaget i Folketinget. Lovændringen indebærer, at reglerne er blevet mere forståelige, og at en række sproglige og forståelsesmæssige vanskeligheder fjernes.

  Læs artiklen
 • Forbedret muligheder for erhvervsrejser tirsdag den 26. maj

  Udenrigsministeriet er netop kommet med råd om, hvordan 'nødvendige erhvervsrejser' kan gennemføres. Samtidig kan erhvervsrejsende blive testet for coronavirus før rejse og dermed dokumentere, at de ikke er smittet.

  Læs artiklen