Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Ny flyhøjde som leder

MMT-uddannelsen har givet fabrikschef Mikkel Andersen, GRUNDFOS, et større perspektiv på ledelse og virksomhedsdrift. Uddannelsen har hjulpet ham til at skabe nye udviklingsforløb sammen med kunderne.

Det var et ønske om at gå ledervejen, der i sin tid fik Mikkel Andersen til at vælge maskinmesteruddannelsen som næste skridt, efter han oprindelig var udlært landbrugsmaskinmekaniker.

»Maskinmesteruddannelsen har den rigtige kombination af teori og faglighed, når man gerne vil videre fra en praktisk baggrund, som jeg havde. Jeg ville gerne videre ad ledervejen uden præcis at vide hvordan. Her virkede maskinmesteruddannelsen som den oplagte mulighed for at begynde på en lederkarriere. Da jeg var ved at afslutte maskinmesteruddannelsen, blev jeg opmærksom på, at GRUNDFOS havde et lederaspirantprogram. Det søgte jeg ind på og blev optaget, så der stod både et job og et aspirantforløb og ventede på mig i direkte forlængelse af uddannelsen,« fortæller Mikkel Andersen, der blev uddannet maskinmester i 2005 fra den daværende Aalborg Maskinmesterskole.

I aspirantforløbet fulgte han en mere erfaren leder og fik samtidig introduktion til organisationen hos GRUNDFOS.

»Det var en god indgang til et lederjob, hvor man gradvist lærte organisationen at kende og samtidig blev forberedt på sine første lederopgaver med en anden leder ved sin side. For mit vedkommende blev det et job som produktionsleder på en af vores produktfabrikker. Efter tre år i det job fik jeg tilbudt et job som vedligeholdsleder, som jeg sagde ja tak til. Og derefter fik jeg udvidet mit ansvar til at omfatte PTA og siden kvalitet og EHS, så jeg fik det samlede ansvar for vedligehold, teknik, kvalitet, arbejdsmiljø, miljø og sikkerhed,« fortæller Mikkel Andersen.

Herefter blev han teknisk chef for de danske fabrikker, og efter godt et par år i den stilling rykkede han videre til det job, han har i dag: Fabrikschef for tre montagefabrikker – to i Jylland og en på Fyn. Her er han chef for 500 medarbejdere.

Kunderne inviteres indenfor
De tre montagefabrikker samler komponenter til færdige GRUNDFOS-pumper.

»Min hverdag består af mange forskellige opgaver. Jeg har flere mellemledere, som tager sig af de daglige opgaver på fabrikkerne, men normalt deltager jeg også i de daglige morgenmøder, hvor vi samler op på døgnet, der er gået, og kigger frem på det næste. Derudover har jeg stadig flere kunderelaterede opgaver, da vi er midt i en meget spændende proces med at involvere vores kunder meget tidligt i udviklingsforløbene. I stedet for at vi alene udvikler nye produkter, inviterer vi nu bogstavelig talt kunderne indenfor på fabrikkerne for at deltage i udviklingsarbejdet. På den måde øger vi forhåbentlig træfsikkerheden i de nye løsninger, når kunderne har haft medindflydelse. Samtidig prøver vi at øge hastigheden i vores udviklingsprocesser, så vi hurtigere end før kan komme på markedet med vores nye løsninger. De processer bruger jeg meget tid på, og her har min MMT-uddannelse været en stor hjælp,« siger Mikkel Andersen.

Læs hele artiklen i Maskinmesteren nr. 4, 2020.

tirsdag den 28. april

Relaterede artikler

 • Den nyeste teknologi til fremtidens maskinmestre torsdag den 09. juli

  Sammen har Aarhus Maskinmesterskole og en række virksomheder skabt et CO2-køleanlæg, der skal indgå i undervisning og uddannelse af fremtidige maskinmesterstuderende i Aarhus.

  Læs artiklen
 • Maskinmesteruddannelsen blandt de 25 mest søgte i år mandag den 06. juli

  Den samlede søgning til videregående uddannelser via Den Koordinerede Tilmelding blev opgjort pr. 5. juli og afslører, at flere unge vil være maskinmester.

  Læs artiklen
 • Flere kvinder skal ind på de maritime uddannelser fredag den 26. juni

  Under 10 procent af de studerende på de maritime uddannelser er kvinder. En rapport viser, at kvinder blandt andet mangler viden om de mange muligheder, der er med en maritim uddannelse. Det skal der gøres noget ved, mener uddannelses- og forskningsministeren.

  Læs artiklen
 • Giftig cocktail af havvand og miljøolie mandag den 08. juni

  Marcus Nielsen blev hædret med andenpræmien ved kåringen af årets bachelorprojekt for sin undersøgelse af stævnrørspakdåser, som ødelægges af en blanding af havvand og miljøolie.

  Læs artiklen
 • Studerende fra SIMAC vinder DM i entreprenørskab igen torsdag den 28. maj

  Onsdag den 27. maj stod det igen klart, at innovation og entreprenørskab står højt på dagsordenen på den maritime uddannelsesinstitution SIMAC i Svendborg. For sjette gang vandt studerende netop herfra nemlig førstepladsen ved DM i entreprenørskab.

  Læs artiklen