Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Ny flyhøjde som leder

MMT-uddannelsen har givet fabrikschef Mikkel Andersen, GRUNDFOS, et større perspektiv på ledelse og virksomhedsdrift. Uddannelsen har hjulpet ham til at skabe nye udviklingsforløb sammen med kunderne.

Det var et ønske om at gå ledervejen, der i sin tid fik Mikkel Andersen til at vælge maskinmesteruddannelsen som næste skridt, efter han oprindelig var udlært landbrugsmaskinmekaniker.

»Maskinmesteruddannelsen har den rigtige kombination af teori og faglighed, når man gerne vil videre fra en praktisk baggrund, som jeg havde. Jeg ville gerne videre ad ledervejen uden præcis at vide hvordan. Her virkede maskinmesteruddannelsen som den oplagte mulighed for at begynde på en lederkarriere. Da jeg var ved at afslutte maskinmesteruddannelsen, blev jeg opmærksom på, at GRUNDFOS havde et lederaspirantprogram. Det søgte jeg ind på og blev optaget, så der stod både et job og et aspirantforløb og ventede på mig i direkte forlængelse af uddannelsen,« fortæller Mikkel Andersen, der blev uddannet maskinmester i 2005 fra den daværende Aalborg Maskinmesterskole.

I aspirantforløbet fulgte han en mere erfaren leder og fik samtidig introduktion til organisationen hos GRUNDFOS.

»Det var en god indgang til et lederjob, hvor man gradvist lærte organisationen at kende og samtidig blev forberedt på sine første lederopgaver med en anden leder ved sin side. For mit vedkommende blev det et job som produktionsleder på en af vores produktfabrikker. Efter tre år i det job fik jeg tilbudt et job som vedligeholdsleder, som jeg sagde ja tak til. Og derefter fik jeg udvidet mit ansvar til at omfatte PTA og siden kvalitet og EHS, så jeg fik det samlede ansvar for vedligehold, teknik, kvalitet, arbejdsmiljø, miljø og sikkerhed,« fortæller Mikkel Andersen.

Herefter blev han teknisk chef for de danske fabrikker, og efter godt et par år i den stilling rykkede han videre til det job, han har i dag: Fabrikschef for tre montagefabrikker – to i Jylland og en på Fyn. Her er han chef for 500 medarbejdere.

Kunderne inviteres indenfor
De tre montagefabrikker samler komponenter til færdige GRUNDFOS-pumper.

»Min hverdag består af mange forskellige opgaver. Jeg har flere mellemledere, som tager sig af de daglige opgaver på fabrikkerne, men normalt deltager jeg også i de daglige morgenmøder, hvor vi samler op på døgnet, der er gået, og kigger frem på det næste. Derudover har jeg stadig flere kunderelaterede opgaver, da vi er midt i en meget spændende proces med at involvere vores kunder meget tidligt i udviklingsforløbene. I stedet for at vi alene udvikler nye produkter, inviterer vi nu bogstavelig talt kunderne indenfor på fabrikkerne for at deltage i udviklingsarbejdet. På den måde øger vi forhåbentlig træfsikkerheden i de nye løsninger, når kunderne har haft medindflydelse. Samtidig prøver vi at øge hastigheden i vores udviklingsprocesser, så vi hurtigere end før kan komme på markedet med vores nye løsninger. De processer bruger jeg meget tid på, og her har min MMT-uddannelse været en stor hjælp,« siger Mikkel Andersen.

Læs hele artiklen i Maskinmesteren nr. 4, 2020.

tirsdag den 28. april 2020

Relaterede artikler

 • Rekordhøjt antal blå praktikpladser fredag den 05. februar

  Rekordmange unge fik sidste år tilsagn om en blå praktikplads i 2021 som et led i deres maritime uddannelse. 

  Læs artiklen
 • Gebyrer på autorisation bliver tredoblet mandag den 07. december 2020

  Sikkerhedsstyrelsen tredobler gebyret for registrering af autorisationer. Det undrer TEKNIQ Arbejdsgiverne i en tid, hvor digitaliseringen netop skal gøre den slags billigere.

  Læs artiklen
 • Opskriften på en succes torsdag den 01. oktober 2020

  En god underviser kan gøre en verden til forskel. Det skal anerkendes, fejres og belønnes - og det blev det, da H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen i denne uge for første gang uddelte Undervisningsprisen til syv undervisere på de videregående uddannelser.

  Læs artiklen
 • Solgte sin virksomhed og fik mere ansvar onsdag den 23. september 2020

  Maskinmester Ulrich Basse fik større ansvar som leder og flere udfordringer, da han solgte sin virksomhed og blev ansat som chef samme sted. Han er Business Manager hos kølegrossistvirksomheden Aircon Teknik.

  Læs artiklen
 • Den nyeste teknologi til fremtidens maskinmestre torsdag den 09. juli 2020

  Sammen har Aarhus Maskinmesterskole og en række virksomheder skabt et CO2-køleanlæg, der skal indgå i undervisning og uddannelse af fremtidige maskinmesterstuderende i Aarhus.

  Læs artiklen