Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Du har fået ekstra ind på din opsparing

Medlemmer med KundeKapital i PFA Pension kan du glæde sig over, at de i disse dage får ekstra ind på pensionsopsparingen.

Medlemmer af Maskinmestrenes Forening, der har pension i PFA med KundeKapital, kan i disse dage glæde sig over, at de har fået ekstra penge ind på deres pensionsopsparing. Pengene stammer fra PFA Pensions model for overskuds- og risikodeling, PFA KundeKapital.

Medlemmer af Maskinmestrenes Forening har samlet fået 5,32 mio. kr. ind på pensionsopsparingerne, som er delt ud blandt medlemmer med KundeKapital. Det svarer til ca. 5.500 kr. i gennemsnit pr. medlem.

PFA Pension er baseret på et stærkt fællesskab, hvor ejerne har valgt, at det overskud, som skabes, i størst mulig omgang skal gå videre til kunderne. Det sker bl.a. via forrentningen af KundeKapital, som PFA nu har opgjort for 2019 og sat ind på kundernes opsparing. Det fortæller CEO i PFA, Allan Polack.

”Vi har i løbet af april måned overført i alt 1,6 mia. kr. til kundernes pensionsopsparing via KundeKapital. Vores kunder er med deres indbetaling til KundeKapital med til at bakke op om vores økonomiske styrke og dermed påtage sig en risiko på fællesskabets vegne. Derfor er vi også tilfredse med, at vi igen for 2019 kan kvittere for tilliden og sende ekstra penge deres vej,” siger Allan Polack.

I 2019 har denne forrentning været på 8 pct., som altså svarer til samlet 1,6 mia. kr. Har du din pensionsordning i PFA kan du se beløbet under ”KundeKapital” på mitpfa.dk.

En god polstring i vanskelige tider
De ekstra penge kommer i en tid med Corona, hvor de gode nyheder ikke ligefrem har stået i kø, og hvor afkastet har været hårdt ramt af de voldsomme kursfald på finansmarkederne. I dét perspektiv udgør KundeKapital, som Allan Polack forklarer, et stabiliserende element, som sammen med PFA’s stærke portefølje af alternativer er med til at beskytte pensionsopsparingerne i tider med markedsuro.

”Vi har de senere år arbejdet målrettet for at skabe en bred portefølje af unoterede investeringer i form af fx ejendomme, infrastruktur og grøn energi. Disse investeringer udgør et godt supplement til aktier og obligationer i tider med modvind på finansmarkederne. Det har vi også set i de seneste måneder, hvor de har været med til at afbøde den negative udvikling til fordel for PFA’s kunder. I PFA er vi tilfredse med, at vores langsigtede investeringsstrategi bærer frugt, og at vi samtidig er så godt økonomisk polstret, at vi trods markedsuroen fortsat kan dele overskud med kunderne,” slutter Allan Polack.

fredag den 29. maj

Relaterede artikler

 • Ny bestyrelse i Maskinmestrenes Forening onsdag den 01. juli

  I dag – onsdag den 01. juli 2020 – starter det nye foreningsår og samtidig tiltræder bestyrelsen, som medlemmerne ved urafstemningen i foråret bestemte den sammensat.

  Læs artiklen
 • Energikonferencen 2020 – ses vi 24. august? onsdag den 24. juni

  Den nationale Energikonference 2020 afholdes for syvende gang i Esbjerg som dén årlige energikonference udenfor hovedstadsområdet, der tegner de energipolitiske tendenser og mål.

  Læs artiklen
 • Må medarbejdere trodse Udenrigsministeriets rejsevejledning? tirsdag den 23. juni

  Sommerferien står for døren, men muligheden for at komme væk og opleve andre kulturer og et andet klima er begrænset i forhold til, hvad vi er vant til. Nogle fristes måske til at tage en tur op i det svenske eller se, om der går en flyafgang uden for Europa – og dermed trodse det danske udenrigsministeriums anbefalinger. Dette skal man som medarbejder dog passe på med, da det kan få ansættelsesretlige konsekvenser.

  Læs artiklen
 • Arbejdsmiljøloven er ændret tirsdag den 09. juni

  I december 2019 blev ændring af arbejdsmiljøloven vedtaget i Folketinget. Lovændringen indebærer, at reglerne er blevet mere forståelige, og at en række sproglige og forståelsesmæssige vanskeligheder fjernes.

  Læs artiklen
 • Forbedret muligheder for erhvervsrejser tirsdag den 26. maj

  Udenrigsministeriet er netop kommet med råd om, hvordan 'nødvendige erhvervsrejser' kan gennemføres. Samtidig kan erhvervsrejsende blive testet for coronavirus før rejse og dermed dokumentere, at de ikke er smittet.

  Læs artiklen