Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Verdens største havmølle sat i drift

Verdens hidtil største vindmølle er en optimeret 8,8 MW version af MHI Vestas' V164-mølle.

Den netop idriftsatte 8,8 MW vindmølle i Skotland er en del af et projekt ejet af det svenske energiselskab Vattenfall.

Endnu en mølle i den optimerede 8.8 MW-version skal opsættes i projektet, European Offshore Wind Deployment Centre i Aberdeen Bay, som derudover kommer til at bestå af ni 8,4 MW møller.

Den indtil nu største idriftsatte, kommercielle mølle var en 8,3 MW V164-mølle opsat i Blyth i det nordøstlige England sidste år.

Men 8,8 MW-møllerne er kun næste skridt på vejen mod endnu større møller: MHI Vestas er ved at udvikle en 9,5 MW V164 til fremtidige projekter, mens GE i marts annoncerede, at de vil udvikle en 12 MW-mølle, som selskabet mener at kunne levere i 2021.

Kilde: Ritzau Finans

 

 

fredag den 13. april 2018

Relaterede artikler

 • Kernekraft forsøger grønt comeback fredag den 19. juli

  To maskinmestre arbejder med en ny generation af kernekraft, der kan anvende thorium-teknologi, og som de mener vil bidrage til en langsigtet bæredygtig og klimavenlig energiproduktion.

  Læs artiklen
 • Asnæsværket konverterer til biomasse torsdag den 27. juni

  Danmarks største kulfyrede kraftværk konverterer til træflis som brændsel. Fra 2020 skal Asnæsværket producere varme til Kalundborg på et nyt biomassefyret anlæg, som sender kullene på pension.

  Læs artiklen
 • Studerende hjælper den grønne omstilling på vej mandag den 24. juni

  To studerende vil med deres bachelorprojekt vise, hvordan man gør biogasanlæg til en central spiller i klimakampen. Løsningen ligger i borgerinddragelse, fakta og reducering af lugt.

  Læs artiklen
 • Nye Crew Transfer Vessels skal sejle i to meters bølgehøjde mandag den 27. maj

  Jo længere havmøller kommer til havs, desto større Crew Transfer Vessels er der brug for. MH-O&Co og Granly Diesel har samarbejdet om nye transportfartøjer, som kan operere i op til to meters bølgehøjde.

  Læs artiklen
 • Studerende skal forme fremtidens klimaløsninger mandag den 20. maj

  Den 27-årige vestjyde, Henrik Schneider, skal være med til at forme Danmarks grønne omstilling. Han er sammen med ti andre unge mennesker blevet udvalgt til Ungeklimaråd, der fremover skal give deres bud på, hvordan klimaudfordringerne skal løses.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.