Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Fleksible automationsløsninger forkorter pipelines

For at undgå lange pipelines på automation og robotter til sine industrikunder udfordrer Technicon nu markedet ved at levere fleksible automationsløsninger, som kunderne selv kan implementere.

Når først virksomheder får robotter inden for dørene, er der ingen vej tilbage: De vil have flere robotter og mere automation. Den store efterspørgsel er naturligvis positiv, når man, som Technicon, er specialister i robotter og automation. Men for at undgå at den store efterspørgsel skaber for lange pipelines, har Technicon udviklet mere fleksible løsninger, hvor kunderne selv påtager sig opgaven med at implementere ny automation og sågar robotter.

»Vi vil gerne udfordre det traditionelle automationsmarked ved at tilbyde kunderne så fleksible løsninger som muligt. Med stor efterspørgsel er pipeline nogle gange længere, end både vi og kunderne ønsker. Derfor prøver vi at ”udvide flaskehalsen” ved at vurdere, om kunderne selv kan stå for at implementere de ønskede automationsløsninger. På den måde etablerer vi en arbejdsdeling, hvor kunderne selv påtager sig de mindre krævende løsninger, og vi som specialister koncentrerer os om de mere komplekse løsninger, der kræver mere viden. Coronakrisen har bestemt ikke gjort efterspørgslen mindre, fordi man har oplevet, at det blev nødvendigt at sende medarbejdere hjem,« siger maskinmester Torsten Saaby Ive, der har arbejdet som projektleder hos Technicon siden 2017.

Integratorer af robotter
Torsten Saaby Ive arbejder i projektafdelingen, som tager sig af de større og mere krævende ordrer fra kunderne.

»Hos Technicon er vi integratorer, som kan koble robotter med det nødvendige udstyr og integrere dem med virksomhedens specifikke produktion og processer. Vi kan levere turn-key-automationsløsninger, men vi kan også hjælpe kunderne til at automatisere eksisterende produktionsanlæg, så de bliver mere effektive, frigør arbejdskraft eller forbedrer arbejdsmiljøet. I hvert enkelt tilfælde vurderer vi, i samarbejde med kunden, om de selv kan løse opgaven, eller den er så kompleks, at vi som specialister skal gøre det,« siger Torsten Saabye Ive.

Technicon er både forhandler af andre producenters løsninger, men udvikler også egne komponenter, som typisk imødekommer specifikke kundeønsker, der ikke kan opfyldes af markedets standardkomponenter.

»Hvis kunden har brug for en bestemt griber til en robot, og den ikke findes i forvejen i vores sortiment, så udvikler vi den til den aktuelle løsning,« sige Torsten Saaby Ive.

Bedre arbejdsmiljø
Maskinmester Henrik Kaagaard Hansen er Key Account Manager hos Technicon og besøger som salgs- og kundeansvarlig mange virksomheder, der ønsker tilbud på automations- og robotløsninger. Kun sjældent bliver han mødt med modstand eller skepsis. Langt de fleste steder er der velvilje over for de nye teknologier. Det skyldes ikke mindst udsigten til et bedre arbejdsmiljø.

»Normalt er der mest fokus på alle de produktionsmæssige gevinster, man får ved at automatisere og bruge robotter. Det skyldes selvfølgelig, at det typisk er disse gevinster, som er med til at betale for investeringen. Men man må ikke undervurdere de store fordele for arbejdsmiljøet og medarbejdernes trivsel, som robotter kan medføre. Vi ser gang på gang, at medarbejderne får forbedret deres arbejdsgange og får større afveksling i opgaverne, så deres arbejdsstillinger og bevægelser bliver mindre ensidigt-gentagne. Måske kan de også rykke ud af ikke så behagelige fabrikshaller med træk, kulde og støj. Jeg tror faktisk, at robotter og automation i visse tilfælde forlænger arbejdslivet for nogle medarbejdere, fordi de ikke bliver nedslidt på samme måde som før, og det kan være en ekstra fordel for virksomhederne, at de kan fastholde gode medarbejdere længere end tidligere,« siger Henrik Kaagaard Hansen.

Læs hele artiklen i Maskinmesteren nr. 7, 2020.

torsdag den 30. juli

Relaterede artikler

 • Thyborøn Havn automatiserer el- og vandafregning mandag den 02. september 2019

  I samarbejde med Vikingegaarden A/S har Thyborøn Havn udviklet en ny automatiseret ProPower-løsning til registrering og afregning af el- og vandforbrug, når kunderne køber disse ydelser i havnen.

  Læs artiklen
 • Automation er en evig læring torsdag den 20. december 2018

  Hans Mathiesen er Software Designer hos SVM Automatik – en automationsspecialist, der leverer pakke- og samlelinjer til medicinal- og medico-industrien. Jobbet indeholder en konstant læringskurve.

  Læs artiklen
 • Stor faglig udvikling i automationsbranchen torsdag den 13. december 2018

  Maskinmestrene hos Holtec Automatic oplever store muligheder for faglig udvikling som både projektledere og konstruktører. Automationsbranchen efterlyser flere kvalificerede medarbejdere.

  Læs artiklen
 • Robotter laver stålpladeprøver tirsdag den 11. september 2018

  Ingen stålplader forlader NLMK DanSteel A/S, før de er blevet testet på laboratoriet, hvor maskinmester Brian Rewentborg er laboratoriechef. Udviklingen går mod mere automatisering og flere robotter.

  Læs artiklen
 • Automatik 2018 melder udsolgt torsdag den 14. juni 2018

  178 udstillere står klar, når Automatik 2018 slår dørene op 11.-13. september 2018 i Brøndby Hallen. Automatik 2018 samler automations- og robotbranchen, og årets messe bliver den foreløbigt største.

  Læs artiklen