Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Solgte sin virksomhed og fik mere ansvar

Maskinmester Ulrich Basse fik større ansvar som leder og flere udfordringer, da han solgte sin virksomhed og blev ansat som chef samme sted. Han er Business Manager hos kølegrossistvirksomheden Aircon Teknik.

I januar i år kunne maskinmester Ulrich Basse fejre 25 års jubilæum hos kølegrossisten Aircon Teknik. Virksomheden har skiftet navn undervejs, og det har Ulrich Basses rolle også. Han begyndte som medarbejder, siden blev han ejer, og de senere år har han igen været lønmodtager, dog som chef.

»I dag bruger jeg meget tid på analyse, strategi og på at få tallene til at hænge sammen. Jeg er daglig leder med ansvar for driften og budgettet, men jeg er ikke ejer. Jeg er ansat. Og inden vi solgte, havde jeg gjort op med mig selv, at det var jeg sikker på, at jeg ville have det godt med,« siger Ulrich Basse, der bærer titlen Business Manager.

Aircon Teknik er grossist og forhandler af komponenter til kølebranchen. Virksomheden rådgiver fagfolk i branchen om løsninger inden for blandt andet køle- og fryseanlæg, klimaanlæg, varmepumper og ventilation. Virksomheden har 13 ansatte på adressen i det nordlige Aarhus.

En af de store forandringer har været, at det ikke længere er Ulrich Basse og hans tidligere partner, der er personligt ansvarlige for økonomien.

»Som selvstændig løber du en stor risiko, og du har et stort økonomisk ansvar. Nu er det økonomien for forretningen, jeg er ansvarlig for, og det er en stor forskel. Men det er lige så vigtigt for mig i dag, som da det drejede sig om min private økonomi. Jeg ønsker bare at udvikle forretningen, og at vi er gode til det, vi laver,« siger Ulrich Basse.

Fik et kick af kundekontakt
Ulrich Basse er oprindeligt uddannet maskinarbejder, men begyndte på Maskinmesterskolen i Aarhus i 1991. Han blev uddannet i slutningen af 1994 og fik job som salgsingeniør hos kølegrossisten FK Teknik umiddelbart efter. Hans arbejde bestod mest af teknisk rådgivning og salg.

»Jeg var så heldig og dygtig at få en stilling, hvor jeg kunne arbejde med noget, jeg kunne lide. Både kundekontakt og køleteknik. Jeg kunne med det samme mærke, at det med kundekontakten bare var mig. Jeg fik et kick af det, og jeg var god til at skabe den der forbindelse til kunderne. Mange af mine kunder blev også mine venner,« siger maskinmesteren.

Købte FK Teknik med kollega
I 2003 købte Ulrich Basse sig ind i FK Teknik sammen med kollegaen Flemming Stokholm. De købte halvdelen af virksomheden, der dengang havde fem ansatte. I 2008 overtog de hele virksomheden.

»Planen allerede i 2003 var, at vi skulle overtage det hele i løbet af nogle år, så det var et planlagt og langvarigt generationsskifte,« siger Ulrich Basse.

I 2013 var rollerne byttet om, og de to ejere stod pludseligt selv som sælgere af FK Teknik til den store svenske kølekoncern Beijer Ref. Alle fem medarbejdere fulgte med, og i første omgang beholdt FK Teknik også sit navn. De flyttede dog fra lokalerne i Højbjerg til de lokaler, de også har i dag i det nordlige Aarhus, lige ved siden af konkurrenten Aircon Danmark, der specialiserede sig i klima- og ventilationsanlæg og ligeledes var ejet af svenske Beijer Ref.

»Salget var en god løsning for alle parter. Vi fik mulighed for at sælge FK Teknik – ellers skulle jeg sikkert på et tidspunkt have købt Flemming ud, da han er 13 år ældre end mig. Det var en god løsning for alle parter,« siger Ulrich Basse, der blev ansat som salgschef i FK Teknik i forbindelse med salget og samtidig blev en del af koncernledelsen i Beijer Ref DK.

Læs hele artiklen i Ledelse & Uddannelse, efteråret 2020.

onsdag den 23. september 2020

Relaterede artikler

 • Rekordhøjt antal blå praktikpladser fredag den 05. februar

  Rekordmange unge fik sidste år tilsagn om en blå praktikplads i 2021 som et led i deres maritime uddannelse. 

  Læs artiklen
 • Gebyrer på autorisation bliver tredoblet mandag den 07. december 2020

  Sikkerhedsstyrelsen tredobler gebyret for registrering af autorisationer. Det undrer TEKNIQ Arbejdsgiverne i en tid, hvor digitaliseringen netop skal gøre den slags billigere.

  Læs artiklen
 • Opskriften på en succes torsdag den 01. oktober 2020

  En god underviser kan gøre en verden til forskel. Det skal anerkendes, fejres og belønnes - og det blev det, da H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen i denne uge for første gang uddelte Undervisningsprisen til syv undervisere på de videregående uddannelser.

  Læs artiklen
 • Den nyeste teknologi til fremtidens maskinmestre torsdag den 09. juli 2020

  Sammen har Aarhus Maskinmesterskole og en række virksomheder skabt et CO2-køleanlæg, der skal indgå i undervisning og uddannelse af fremtidige maskinmesterstuderende i Aarhus.

  Læs artiklen
 • Maskinmesteruddannelsen blandt de 25 mest søgte i år mandag den 06. juli 2020

  Den samlede søgning til videregående uddannelser via Den Koordinerede Tilmelding blev opgjort pr. 5. juli og afslører, at flere unge vil være maskinmester.

  Læs artiklen