Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Rekordhøjt antal blå praktikpladser

Rekordmange unge fik sidste år tilsagn om en blå praktikplads i 2021 som et led i deres maritime uddannelse. 

I starten af 2019 garanterede Danske Rederier, at man ville stille med 350 praktikpladser hvert år. Den garanti er mere end indfriet i 2020, hvor rederierne sikrede 480 pladser*. 147 af dem er gået til maskinmestre in spe.

’Det er en glædelig nyhed, at så mange maskinmesterstuderende får muligheden for at komme ud og sejle som en del af deres uddannelse. Et halvt år til søs er uden tvivl fordrende for at give den studerende en lang række kompetencer, som er gode at have med sig i rygsækken i sin videre uddannelses- og karrierevej som maskinmester’, siger formand for Maskinmestrenes Forening, Lars Have Hansen.

Mathias oplevede verden og blev klogere
En af de studerende på maskinmesteruddannelsen, som har haft glæden af en blå praktikplads, er Mathias Nielsen. Mathias har været i praktik hos Torm fra maj til november 2020 og har i den periode været ombord på to tankskibe. Mathias sejlede hovedsageligt omkring Den Arabiske Golf, men kom i praktikperioden også forbi blandt andet Tyrkiet og Gibraltar.

’Det fedeste ved at være i blå praktik var at komme ud og opleve verden samt at arbejde på en arbejdsplads, som indeholder alt det tekniske, man kan drømme om som maskinmester. Det har budt på udfordringer med forskellige nationaliteter og svingende både arbejdstider og -opgaver’, siger Mathias Nielsen og fortsætter:

’Jeg har fået en langt dybere grundforståelse for tekniske maskiner samt deres funktion og afhængighed af hinanden, og så har jeg lært en masse praktisk hårdarbejde og fået bedre forståelse for typer af værktøj og brugen af det’.

Rederierne løfter en stor og vigtig opgave
For Mathias har det været en stor oplevelse at være i blå praktik, og fra Maskinmestrenes Forening er der cadeau til alle de rederier, som deltager i praktikordningen.

’I de seneste år har stort set samtlige danske rederier taget del i praktikordningen og derved sikret, at næsten alle, som har ønsket det, har haft mulighed for at komme i blå praktik, og det er prisværdigt. Et stort antal praktikpladser er en forudsætning for fortsat tilgang til erhvervet. Der stilles fortsat høje krav til, at de studerendes uddannelsesmål skal nås, men det er en opgave, som jeg er sikker på, at rederierne og skolerne også er opmærksomme på’, slutter Lars Have Hansen.

*De 480 er opgjort i årsværk.

fredag den 05. februar

Relaterede artikler

 • Ny lov om krav til test og isolation ved indrejse i Danmark torsdag den 04. februar

  Der er vedtaget ny lov om krav til test og isolation ved indrejse til Danmark. Den blev vedtaget med bredt flertal i Folketinget. Detaljerne i lovkravene skal udmøntes ved bekendtgørelser, og her lægger sundhedsministeren op til at fritage bl.a. søfarende for isolation.

  Læs artiklen
 • Maritime overenskomst forhandlinger for maskinmestre er startet torsdag den 21. januar

  Overenskomstforhandlinger med Danske Rederier for maskinmestre går i gang første uge i februar efter en udsættelse på et år som følge af Corona-krisen.

  Læs artiklen
 • Gebyrer på autorisation bliver tredoblet mandag den 07. december 2020

  Sikkerhedsstyrelsen tredobler gebyret for registrering af autorisationer. Det undrer TEKNIQ Arbejdsgiverne i en tid, hvor digitaliseringen netop skal gøre den slags billigere.

  Læs artiklen
 • Aftale om besætningsskift ophører og udfases onsdag den 14. oktober 2020

  Med virkning fra i morgen – 15. oktober – ophører den særlige aftale om håndtering af besætningsskift under Corona-krisen. Maskinmestrenes Forening, Metal Maritime og Danske Rederier har indgået aftale om særordningens ophør og udfasning, så overenskomstvilkårene igen bliver gældende.

  Læs artiklen
 • Det digitale skib onsdag den 07. oktober 2020

  I starten af ugen bød Maskinmestrenes Forening velkommen til et webinar i samarbejde med Skibsteknisk Selskab. 104 maskinmestre og skibsingeniører var samlet virtuelt for at høre om 'Det digitale skib’. 

  Læs artiklen