Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Skibsfarten skal halvere udledninger inden 2050

Den Internationale Søfartsorganisation (IMO) har aftalt en strategi for reduktion af drivhusgasemissioner fra skibe, herunder en langsigtet vision om at reducere emissionerne med 50 procent senest i 2050. 

IMO’s Marine Environment Protection Committee drøftede på sit seneste møde en reduktion af emissionerne fra den globale skibsfart. På mødet blev der opnået enighed om, at skibsfarten skal arbejde for at reducere sine drivhusgas-udledninger med mindst 50 procent senest i 2050 - set i forhold til 2008-niveauet. 

Drivhusgasemissionerne fra den internationale skibsfart bidrager i øjeblikket med anslået 2,2% af de globale drivhusgasemissioner, men emissionerne forventes at stige mellem 50% og 2050% inden 2050 - for at imødekomme den øgede internationale handel med varer og ressourcer. 

En reduktion af emissionerne fra international skibsfart er derfor afgørende for at nå målene i Paris-aftalen (COP21). Flere end 100 af IMO’s 173 medlemslande mødtes i Marine Environment Protection Committee (MPEC) for at drøfte en pakke af foranstaltninger for at reducere emissionerne fra international shipping. 

Delegaterne vedtog en indledende strategi for en CO2-udslipsreduktion, der er i overensstemmelse med Paris-aftalens temperaturmål. I strategien hedder det, at emissionerne skal nå sit højeste niveau hurtigst muligt, og at medlemsstaterne forpligter sig til at reducere de samlede årlige drivhusgasemissioner med mindst 50 % i 2050 i forhold til 2008, samtidig med at man bestræber sig på at udfase dem helt. 

FN’s klimasekretær Patricia Espinosa har udtrykt tilfredshed med beslutningen i MPEC og kaldte det en vigtig milepæl i kampen mod klimaændringer. Hun bemærkede, at det vil fremskynde den uundgåelige decarbonisering af den globale fragt, som er nødvendig for at nå målene i Paris-aftalen. 

Den 72. møde i MPEC blev afholdt den 9.-13. april i London. Strategien vil blive drøftet yderligere på det fjerde interdisciplinære møde i arbejdsgruppen om reduktion af drivhusgasemissioner fra skibe, der mødes senere i 2018 og ved den 73. møde i MPEC, der afholdes den 22.-26. oktober 2018.

 

mandag den 23. april 2018

Relaterede artikler

 • Søfarende bør prioriteres i tests onsdag den 29. april

  Danske Rederier, Metal Maritime og Maskinmestrenes Forening kommer med fælles opråb til myndighederne om mulighed for coronatest af søfarende, der skal påmønstre. 

  Læs artiklen
 • Rensegrisen bliver automatisk sendt afsted onsdag den 15. april

  Maskinmester Aksel Kirkeby har deltaget i udviklingen af en automatisk rensegrisløsning, som fremover kan komme spildevandsbranchen til gavn ved at effektivisere rensningen af spildevandstrykledninger.

  Læs artiklen
 • Aftale om løsning af besætningsskift under Corona-krisen tirsdag den 07. april

  Maskinmestrenes Forening og Metal Maritime har indgået aftale med Danske Rederier om løsning af problemerne, opstået i forbindelse med udsatte besætningsskift og dermed forlængede ude- og hjemmeperioder.

  Læs artiklen
 • Lydløse Ellen sejler kun på el onsdag den 12. februar

  Ærøfærgerne har søsat Danmarks første rene el-færge – Ellen – som dermed viser vejen til en CO2-neutral skibsfart. Men den unikke færge har kostet mange lærepenge at gøre sejlklar.

  Læs artiklen
 • Ocean Plastic Forum fylder 1 år fredag den 06. december 2019

  Den 05. december var Maskinmesterens Forening i spændende selskab med Ocean Plastic Forum i anledning af sidst nævntes 1 års fødselsdag. Maskinmestrenes Forening er medstifter af Ocean Plastic Forum, som også har til huse på Sankt Annæ Plads.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.