Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Skibsfarten skal halvere udledninger inden 2050

Den Internationale Søfartsorganisation (IMO) har aftalt en strategi for reduktion af drivhusgasemissioner fra skibe, herunder en langsigtet vision om at reducere emissionerne med 50 procent senest i 2050. 

IMO’s Marine Environment Protection Committee drøftede på sit seneste møde en reduktion af emissionerne fra den globale skibsfart. På mødet blev der opnået enighed om, at skibsfarten skal arbejde for at reducere sine drivhusgas-udledninger med mindst 50 procent senest i 2050 - set i forhold til 2008-niveauet. 

Drivhusgasemissionerne fra den internationale skibsfart bidrager i øjeblikket med anslået 2,2% af de globale drivhusgasemissioner, men emissionerne forventes at stige mellem 50% og 2050% inden 2050 - for at imødekomme den øgede internationale handel med varer og ressourcer. 

En reduktion af emissionerne fra international skibsfart er derfor afgørende for at nå målene i Paris-aftalen (COP21). Flere end 100 af IMO’s 173 medlemslande mødtes i Marine Environment Protection Committee (MPEC) for at drøfte en pakke af foranstaltninger for at reducere emissionerne fra international shipping. 

Delegaterne vedtog en indledende strategi for en CO2-udslipsreduktion, der er i overensstemmelse med Paris-aftalens temperaturmål. I strategien hedder det, at emissionerne skal nå sit højeste niveau hurtigst muligt, og at medlemsstaterne forpligter sig til at reducere de samlede årlige drivhusgasemissioner med mindst 50 % i 2050 i forhold til 2008, samtidig med at man bestræber sig på at udfase dem helt. 

FN’s klimasekretær Patricia Espinosa har udtrykt tilfredshed med beslutningen i MPEC og kaldte det en vigtig milepæl i kampen mod klimaændringer. Hun bemærkede, at det vil fremskynde den uundgåelige decarbonisering af den globale fragt, som er nødvendig for at nå målene i Paris-aftalen. 

Den 72. møde i MPEC blev afholdt den 9.-13. april i London. Strategien vil blive drøftet yderligere på det fjerde interdisciplinære møde i arbejdsgruppen om reduktion af drivhusgasemissioner fra skibe, der mødes senere i 2018 og ved den 73. møde i MPEC, der afholdes den 22.-26. oktober 2018.

 

mandag den 23. april 2018

Relaterede artikler

 • Energirenovering er nødvendig for den grønne omstilling fredag den 08. marts

  En ny analyse fra Dansk Byggeri peger på, at energirenovering af den danske bygningsmasse kan yde et betydeligt bidrag til målet om et CO2-neutralt samfund i 2050. Bindende mål skal sikre byggeriets bidrag.

  Læs artiklen
 • Havplast - udfordringer og løsninger torsdag den 21. februar

  Den 18. februar 2019 var 61 maskinmestre og ingeniører samlet hos Skibsteknisk Selskab for at lære om havplast. Vært var Maskinmestrenes Forening ved bestyrelsesmedlem Niels Larsen, der også er formand for Ocean Plastic Forum, www.oceanplasticforum.dk.

  Læs artiklen
 • Teknisk chef på et krigsskib Ca. 12 timer siden

  Nils Yde Frederiksen er som 37-årig øverste tekniske chef på et af Danmarks største krigsskibe. Han er leder for alt skibets tekniske personale, og en af hans vigtigste opgaver er, at skibet altid skal være klar til kamp.

   

  Læs artiklen
 • Pressemeddelelse: Ocean Plastic Forum kick-off konference tirsdag den 04. december 2018

  I dag afholdt partnerskabet bag det cirka et år gamle initiativ Ocean Plastic Forum kick-off konference i København. Bag Ocean Plastic Forum står tyve partnere – herunder blandt andre Maskinmestrenes Forening, Danske Rederier, Plastindustrien, DAKOFA og Plastic Change.

  Læs artiklen
 • Connie Hedegaard: Maskinmestrene skal vise vejen fredag den 30. november 2018

  Viden giver ansvar. 

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.