Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Den nye terminal skal kunne håndtere alle typer af brændsel.
Den nye terminal skal kunne håndtere alle typer af brændsel.

Frederikshavn får Danmarks største bunkerterminal

Stena Oil placerer en ny terminal til maritimt brændsel på Frederikshavn Havn.

Frederikshavn Havn bliver hjemsted for Danmarks største bunkerterminal. Det er Stena Oil, der står bag investeringen, og selskabet ser placeringen som vital i forhold til det nordeuropæiske bunkermarked. 

»Vi får en topmoderne terminal med en kapacitet på 75.000 kubikmeter, der bliver bygget til at håndtere alle typer af brændsel og som lever op til IMO´s nye globale svovlregulering for søfart, som træder i kraft i 2020. Sammen med vores nuværende terminal i Gøteborg giver det os et optimalt udgangspunkt for at servicere vores kunder endnu bedre. Vi investerer også i et nyt bunkerfartøj,» siger Jonas Persson, VD, Stena Oil. 

Den nye terminal bliver en del af den udvidelse, der foretages i disse år for at udvikle Frederikshavn Havn. 

Terminalen bliver bygget yderst på en nyanlagt del af havnen. Her får Stena Oil rådighed over 300 meter kaj med 14 meters dybgang. Det betyder, at man kan losse gods fra store fartøjer, samtidig med at bunkerfartøjet er i havn til lastning af brændsel, som skal leveres til kunder. 

»Effektiviteten bliver øget betydeligt, hvilket gør os hurtigere og mere fleksible i vores leverancer af brændsel til fartøjer i Skagerrak og Kattegat, fordi placeringen på Frederikshavn Havn betyder, at vi mindsker afstanden til området, hvor de fleste bunkeringer sker,« siger Jonas Persson.

Miljøberedskab flytter med

En af tankene i terminalen forbeholdes modtagelse af slops, det vil sige vaskevandet fra rengøring af olietanke. Det giver øget service i forhold til kundernes behov, og flere kan betjenes med et minimum af transport og spildtid. Samme skib, som leverer brændsel, kan tage slops med på tilbagevejen til terminalen, hvor det pumpes ind i tanken for at blive renset efter gældende miljøregler. Håndteringen af slops på land, sker i samarbejde med søsterselskabet, Stena Recycling A/S. Den nye terminal bliver også ny base for Stena Oils opgave for EMSA (European Maritime Safety Agency). 

Stena Oil har i samarbejde med EMSA påtaget sig - hurtigt - at stille med fartøj og udstyr til oprydning i tilfælde af olieudslip i Skandinavien. Med beredskabet placeret i Frederikshavn kan man være hurtigere på plads ved uheld i de stærkt trafikerede farvande i Skagerrak. 

»På alle parametre er den nye terminal i Frederikshavn en positiv udvikling for både os og vores kunder. Frederikshavn Havn har en central placering til oplagring, der forstærker logistikken i området, som er Nordeuropas førende bunkerplads for international søfart. Vi er forberedt til de nye regler for reduceret svovlindhold i brændstof, og med eneret på 300 meter kaj og større fleksibilitet til at håndtere alle typer af maritimt brændsel – inklusive slops og sludge - får Stena Oil en omkostningseffektiv terminal med høj sikkerhed,« siger Jonas Persson.

fredag den 04. maj 2018

Relaterede artikler

 • Aftale om besætningsskift ophører og udfases onsdag den 14. oktober

  Med virkning fra i morgen – 15. oktober – ophører den særlige aftale om håndtering af besætningsskift under Corona-krisen. Maskinmestrenes Forening, Metal Maritime og Danske Rederier har indgået aftale om særordningens ophør og udfasning, så overenskomstvilkårene igen bliver gældende.

  Læs artiklen
 • De første 190 søfarende gennem Kastrup Lufthavn efter nyt tiltag fredag den 07. august

  190 søfarende på vej til afløsning i Maersk-flåden i Europa, landede i tirsdags i Kastrup Lufthavn i chartret fly fra Manila.

  Læs artiklen
 • Lydløse Ellen sejler kun på el onsdag den 12. februar

  Ærøfærgerne har søsat Danmarks første rene el-færge – Ellen – som dermed viser vejen til en CO2-neutral skibsfart. Men den unikke færge har kostet mange lærepenge at gøre sejlklar.

  Læs artiklen
 • Kursen er sat mod halvering af skibsfartens CO2-udledning mandag den 21. oktober 2019

  I 2050 skal skibsfartens udledning af CO2 være halveret. Det stiller krav om både teknologisk udvikling, nye forretningsmodeller og politiske aftaler, som sikrer, at den maritime omstilling sker på lige vilkår.

  Læs artiklen
 • På vej mod en grønnere skibsfart torsdag den 11. juli 2019

  Cecilie Henriksen har i sit bachelorprojekt undersøgt mulighederne for, at TORM kan reducere sin CO2-udledning med 50 procent inden 2050 og på den måde opfylde kravene fra IMO.

  Læs artiklen