Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Nicki Børgesen fik drømmejobbet som projektleder for energioptimeringer i DR som sit første job.
Nicki Børgesen fik drømmejobbet som projektleder for energioptimeringer i DR som sit første job.

Drømmejobbet i første forsøg

Nicki Børgesen er projektleder og strategisk energiansvarlig i DR og arbejder med optimering af lys, ventilation, varme og køl. Ofte spares mere end 60 procent, når der skiftes til ny teknologi.

 

Stillingsannoncen efterlyste en erfaren projektleder, men når drømmejobbet blinker forude, var der ikke noget valg, selv om Nicki Børgesen kun lige akkurat havde fået overrakt eksamensbeviset på Maskinmesterskolen København. Stillingsopslaget efterlyste en medarbejder, som skulle stå for energioptimerende projekter i DR, herunder DR Byen i Ørestaden. 

»Jeg kunne næsten ikke være i mig selv, da jeg så stillingsopslaget. Det var lige det job, som jeg havde i tankerne, da jeg læste maskinmester og havde Technical Facility Management som valgfag. Selv om jeg lige var startet i et andet job, mens jeg skrev mit bachelorprojekt, var der ikke nogen vej udenom: Jeg blev nødt til at søge jobbet. Heldigvis lykkedes det,« siger Nicki Børgesen, som blev uddannet fra Maskinmesterskolen København i januar 2017 og startede i DR i marts samme år som projektleder. 

DR er Danmarks største medievirksomhed med cirka 3.300 medarbejdere, et budget på 3,2 milliarder og flere adresser rundt om i landet. Alene DR Byen har 132.000 etagemeter og en kompleks teknisk infrastruktur, som skal understøtte produktion af blandt andet tv, radio, web, koncerter. DR Byen er delt op i fire forskellige segmenter, som har hver sine arkitektoniske løsninger, der skal tages hensyn til, når man laver energioptimerende projekter. Og brugerne af DR Byen, både de faste medarbejdere og kunstnere udefra, skal have optimale faciliteter til rådighed.

Alt dette skal Nicki Børgesen og hans kollegaer i DR Ejendomme og Service tage hensyn til, når de optimerer den bygningsmæssige drift og energiforbruget i DR Byen og på de øvrige DR-adresser. 

»Det er nogle gange en linegang, når vi skal gennemføre nye løsninger. Der er flere interessenter at tage hensyn til. Vi har arkitekter, som er meget opmærksomme på, at det arkitektoniske og æstetiske udtryk ikke lider skade. Og vi har brugere og medarbejdere, som skal have et godt arbejdsmiljø og nogle gode og fleksible tekniske faciliteter til rådighed. Så jeg kan ikke bare diktere den løsning, som jeg ud fra et energimæssigt synspunkt synes, er den optimale. Hvis jeg gør mit hjemmearbejde godt nok, og tallene viser en god business case, får jeg ofte grønt lys. Men der skal stadig laves nogle løsninger der efterfølgende kan driftes og som kræver et minimum af vedligehold,« siger Nicki Børgesen. 

Stort engagement

Hans engagement i jobbet er ikke til at tage fejl af. Et år efter Nicki Børgesen begyndte i DR, er entusiasmen usvækket, og han skal holde godt øje med uret, så børnene også kan nå at blive hentet.

»Jeg har altid været meget målrettet. Da jeg besluttede at læse videre fra elektriker til maskinmester, var målet altid de tocifrede karakterer, og jeg har brugt rigtig meget tid på skolearbejdet. Jeg har ikke lyst til at gøre tingene halvt. Der var kun studiet og familien i de år, jeg uddannede mig. Da vi nåede til sidste semester, begyndte jeg at søge job bare for at forberede mig på jobsøgningsprocessen, men det gik hverken værre eller bedre, end at jeg fik tilbudt et job i den første virksomhed, jeg søgte et par måneder, før jeg var færdig med uddannelsen. Men de gav mig lov til at bruge den nødvendige tid på bachelorprojektet hos Novo Nordisk,« fortæller Nicki Børgesen.

Læs hele artiklen i Maskinmesteren nr. 5, 2018.

mandag den 07. maj 2018

Relaterede artikler

 • Det digitale skib onsdag den 07. oktober

  I starten af ugen bød Maskinmestrenes Forening velkommen til et webinar i samarbejde med Skibsteknisk Selskab. 104 maskinmestre og skibsingeniører var samlet virtuelt for at høre om 'Det digitale skib’. 

  Læs artiklen
 • Solgte sin virksomhed og fik mere ansvar onsdag den 23. september

  Maskinmester Ulrich Basse fik større ansvar som leder og flere udfordringer, da han solgte sin virksomhed og blev ansat som chef samme sted. Han er Business Manager hos kølegrossistvirksomheden Aircon Teknik.

  Læs artiklen
 • PRESSEMEDDELELSE: Energikonference 2020 – Esbjerg som energisk omdrejningspunkt mandag den 24. august

  For syvende år i træk afholdes i dag den største energikonference udenfor hovedstadsområdet i Danmarks energimetropol Esbjerg.

  Læs artiklen
 • Ørum satser på synergi mellem sol og varmepumpe tirsdag den 28. juli

  Solvarme skal integreres med luft-til-vand varmepumpe hos Ørum Varmeværk for at optimere effektiviteten og skabe størst mulig synergi mellem de naturlige energikilder, luft og sol, i løbet af året.

  Læs artiklen
 • Remote-opgradering af kontrolsystem kom i mål før tid torsdag den 23. juli

  Under corona-pandemien og dens krav om personlig distance har Norfors foretaget en vellykket opgradering af System 800xA på distancen – med flere gevinster til følge.

  Læs artiklen