Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

Wärtsilä designer og udstyrer PSA Marines nye LNG-bugserfartøj, som skal sejle i Singapores havn.
Wärtsilä designer og udstyrer PSA Marines nye LNG-bugserfartøj, som skal sejle i Singapores havn.

Nyt bugserfartøj sejler på LNG

Wärtsilä designer og udstyrer PSA Marines nyeste bugserbåd til drift på LNG og med brændstofeffektive løsninger.

PSA Marine har bestilt et nyt bugserfartøj med dual-fuel-fremdrivning, som vil blive bygget af PaxOcean Shipyard. Ordren på det nye LNG-drevne fartøj blev indgået i marts 2018 og skal ses i sammenhæng med PSA Marines bestræbelser på at reducere sit carbon footprint som en førende udbyder af maritime tjenester. 

Det 28 meter lange, 50-ton tunge bugserfartøj opererer med to Wärtsilä 20DF dual-fuel motorer, der primært skal anvende LNG som brændstof. Wärtsilä vil også levere sit LNGPac brændstoflagrings- og forsyningssystem samt styrbare thrustere og Wärtsilä ProTouch styresystemet. Udstyret vil blive leveret til værftet i slutningen af 2018, og bugserfartøjet vil blive sat i drift i Singapores havn i midten af 2019. 

- Vi er beærede over at være blevet udvalgt til at levere både skibsdesign og en integreret fremdrivningsløsning til dette moderne, effektive og miljømæssigt bæredygtige bugserfartøj. Ved at være one-stop-shop for dette fartøj - fra design til motorer - kan Wärtsilä sikre en fuldt integreret og optimeret løsning. Dette letter også indkøbs- og leverandørgrænsefladerne til værftet, udtaler Riku-Pekka Hägg, Vice President for Ship Design, Wärtsilä Marine Solutions. 

Peter Chew, administrerende direktør for PSA Marine, siger:

- Wärtsilä er et kendt brand, der har en stærk dual-fuel-teknologi-track record. Som ejer og operatør af bugserbåde er vi konstant på udkig efter innovative og banebrydende løsninger for at nå nye milepæle i den måde, vi driver vores flåde på. Vi er glade for dette samarbejde og ser frem til at udnytte Wärtsiläs ekspertise på dette område.

onsdag den 09. maj 2018

Relaterede artikler

 • Lydløse Ellen sejler kun på el onsdag den 12. februar

  Ærøfærgerne har søsat Danmarks første rene el-færge – Ellen – som dermed viser vejen til en CO2-neutral skibsfart. Men den unikke færge har kostet mange lærepenge at gøre sejlklar.

  Læs artiklen
 • Kursen er sat mod halvering af skibsfartens CO2-udledning mandag den 21. oktober 2019

  I 2050 skal skibsfartens udledning af CO2 være halveret. Det stiller krav om både teknologisk udvikling, nye forretningsmodeller og politiske aftaler, som sikrer, at den maritime omstilling sker på lige vilkår.

  Læs artiklen
 • Færgefartens Formel 1-team tirsdag den 20. august 2019

  Molslinjen er et af verdens førende hurtigfærgerederier. Strategien er at holde den tekniske ekspertise i rederiet, og det skaber rige faglige udfoldelsesmuligheder for maskinmestre.

  Læs artiklen
 • På vej mod en grønnere skibsfart torsdag den 11. juli 2019

  Cecilie Henriksen har i sit bachelorprojekt undersøgt mulighederne for, at TORM kan reducere sin CO2-udledning med 50 procent inden 2050 og på den måde opfylde kravene fra IMO.

  Læs artiklen
 • Nye Crew Transfer Vessels skal sejle i to meters bølgehøjde mandag den 27. maj 2019

  Jo længere havmøller kommer til havs, desto større Crew Transfer Vessels er der brug for. MH-O&Co og Granly Diesel har samarbejdet om nye transportfartøjer, som kan operere i op til to meters bølgehøjde.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.