Kontakt os direkte og få personlig rådgivning

Tlf.: +45 3336 4920
Mail: mf@mmf.dkFind svar på spørgsmål

MARTEC tilbyder fra sommeren 2019 maskinmesterstuderende at starte på uddannelsens indledende værkstedsskole i Aalborg.
MARTEC tilbyder fra sommeren 2019 maskinmesterstuderende at starte på uddannelsens indledende værkstedsskole i Aalborg.

Nordjylland skal uddanne flere maskinmestre

Fra sommeren 2019 tilbyder MARTEC, at studerende kan starte på maskinmesteruddannelsens indledende forløb værkstedsskolen i Aalborg.

For få uger siden tilsluttede MARTEC sig Danmarks nye Teknologipagt og forpligtigede sig dermed til at arbejde for, at 20 % flere får en teknisk eller naturvidenskabelig uddannelse. 

Denne nationale strategi er særdeles relevant i forhold til de blå uddannelser i Nordjylland, herunder også maskinmesteruddannelsen.

- Det er glædeligt, at uddannelsesministeriet har givet tilladelse til forsøgsvis at tilbyde den indledende del af maskinmesteruddannelsen i Aalborg, siger MARTEC's direktør Pia Ankerstjerne.

- Der er fortsat meget stor efterspørgsel efter maskinmestre, som ansættes til at varetage stadig flere og flere funktioner på arbejdsmarkedet, i takt med at virksomhederne får øjnene op for maskinmesterens brede kompetenceprofil. Der er simpelthen brug for flere maskinmestre i regionen, fortsætter hun.

Forventning om flere studerende

Hvert år optager MARTEC cirka 150 studerende, hvoraf cirka 90 starter på maskinmesteruddannelsens indledende forløb, Værkstedsskolen. Nu etableres Trinbrættet i Aalborg med henblik på at tiltrække endnu flere studerende til uddannelsen.

MARTEC forventer at optage op til 32 ekstra studerende én gang årligt fra sommeren 2019. De ansøgere, der kommer fra den sydlige del af regionen, f.eks. Rebild, Vesthimmerland, Mariagerfjord m.fl., vil således på visse betingelser kunne tilbydes en studieplads i Aalborg.

Studerende på Værkstedsskolen er unge, der netop har afsluttet en studentereksamen, og det er derfor ikke alle, der er klar til at flytte hjemmefra. Tilsvarende kan det være en udfordring at påbegynde en videregående uddannelse mere end 50 km væk fra bopælen.

Trinbrættet i Aalborg skal således gøre uddannelsen mere tillokkende for de unge sydfra. Etablering af værkstedsskoleforløbet i Aalborg forventes samtidig at gøre det lettere for virksomhederne i den sydlige del af regionen at få maskinmesterstuderende i praktik.

Samarbejde med industrien

Succesen og eksistensberettigelsen i forhold til at åbne en uddannelsesstation i Aalborg er vurderet i samarbejde med en række nordjyske virksomheder.

- Vi har heldigvis nogle fantastiske samarbejdspartnere over hele Nordjylland, som velvilligt åbner dørene for praktikanter fra MARTEC. I øjeblikket har vi løbende 135 studerende i praktik, og der er allerede tilkendegivet interesse fra virksomheder som Desmi, Alfa Laval, Ballard, Danpo, Aalborg Universitetshospital og Dania, beliggende i et område fra Nørresundby til Hobro, om at tage flere praktikanter. Vi er ikke i tvivl om, at vi stadig kan skaffe tilstrækkeligt med praktikpladser, siger Brian Thomsen, vicedirektør på MARTEC.

Med en ledighed på under 3% blandt maskinmestre i Nordjylland og en stigende efterspørgsel er behovet for at tiltrække flere studerende til at få øje på. Uddannelsesstationen i Aalborg er således et supplement til det eksisterende værkstedsskoleforløb i Frederikshavn og skal medvirke til, at der uddannes tilstrækkelig mange maskinmestre i regionen, så Nordjylland kan udnytte det store vækstpotentiale, der findes på både det maritime og det tekniske område i fremtiden. 

MARTEC går nu i gang med at tilrettelægge opstarten samt finde den rette samarbejdspartner og lokation. 

Fakta om MARTEC

MARTEC er et maritimt og polyteknisk uddannelsescenter som udbyder alle typer af maritime uddannelser i Danmark. 

Uddannelserne spænder fra grunduddannelser til videregående polytekniske og nautiske uddannelser. Institutionen udbyder skibsassistent, HF-Søfart, skibsmaskinist, maskinmester, sætte-, kyst- og fiskerskipper samt skibsføreruddannelsen. 

MARTEC administrerer også Skoleskibet DANMARK og driver en omfattende kursusvirksomhed med fokus på certifikatgivende kurser inden for det maritime, offshore og vindenergiområdet. 

MARTEC og Skagen Skipperskole blev den 1. juli 2017 sammenlagt med henblik på at styrke udbuddet af de maritime uddannelser i den nordjyske region og kan nu tilbyde alle de maritime uddannelsesretninger. Også den maritime studentereksamen (HF-Søfart), som tilbydes sammen med Frederikshavn Gymnasium, er styrket, og eleverne tilbydes nu indkvartering på MARTEC’s skolehjem i trygge og kontrollerede rammer. 

Mere information på www.martec.dk.

 

onsdag den 09. maj 2018

Relaterede artikler

 • Der gik ild i karrieren tirsdag den 10. september

  Michael Djervads arbejdsliv begyndte som sejlende maskinmesteraspirant, men han ændrede kursen og er i dag beredskabschef i Slagelse Brand og Redning efter 22 år i beredskabsbranchen.

  Læs artiklen
 • GVS-mesteruddannelsen tirsdag den 03. september

  Få mulighed for at opnå fuld autorisation inden for VVS med et målrettet e-learningsforløb for maskinmestre.

  Læs artiklen
 • Lidt flere unge vil være maskinmestre onsdag den 17. juli

  Maskinmesteruddannelsen oplever generelt en beskeden fremgang af ansøgere til maskinmesterstudiet på landets maskinmesterskoler.

  Læs artiklen
 • Machine learning vinder bachelorpris fredag den 28. juni

  Jan Hansen vandt 1. præmien for årets bedste bachelorprojekt, som beskæftiger sig med machine learning, algoritmer og neurale netværk til at optimere en industriel forseglingsproces.

  Læs artiklen
 • Fra lokal til global strategi torsdag den 02. maj

  Til daglig er Allan Due Overbeck chef for havmølleparken Horns Rev 2, men efter en masteruddannelse i Leadership Psychology er han nu klar til nye ledelsesudfordringer.

  Læs artiklen

OBS! MMF.dk benytter sig af cookies for at kunne virke optimalt. Klik "OK" for at acceptere.